Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2014 09:41 - Магазин за мечти
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.07.2014 11:15


     По необясним за никого начин, в края на града отворил врати нов и модерен магазин. Този магазин бил най-необикновения магазин, съществувал някога на земята, защото в него не се продавали стоки, а мечти.
   Гражданите на града - известни със своето вродено чувство на високомерие, имащи се за богоизбрани, поради факта, че живеели жалкия си живот не къде да е, а в столицата - се тълпели пред магазина, чакайки с часове и дни да им дойдел редът, за да си  купят мечти, като всеки  можел да си купи само по една.
     Преди да си купят от мечтите, те попълвали формуляр, в който се съгласявали с поставените условията на магазина. 
Закупилите си министерски постове трябвало да се съгласят с факта, че попадането им в затвора за много години е почти сигурно. 
  Закупилите си постове на банкери - че трябва задължително след определен период от управлението на банката, да обявяват фалит, с цел измама на лековерните столичани.
   Закупилите си директорски постове - че трябвало да не изплащат редовно заплатите на работниците си...
   И въпреки че условията да били невероятно тежки за изпълнение, граничещи с цинизъм, по отношение на човешкото достойнство, най се харчили именно мечтите за министерски постове, управители на банки, посланици и любовници на богати мъже и жени.
    Веднъж закупили мечтите си, нямали право на рекламации и ако не изпълнели условията, поставени по договорите за покупка на мечта, умирали в невероятни мъки, а душите им отивали направо в Ада.
   Решил и Циганина да опита късмета си и се наредил на опашката, за да си купи и той мечта. С него била и дъщеричката му Лулуги.
    - Тате, тате, каква мечта искаш да си купиш, а? - попитала тя баща си, който изглеждал много необикновено сред богато облечените чакащи.
    - Ами, ще си купим каравана с коне, които никога няма да ядат...
Дошъл ред на циганина. Продали му мечтата за караваната с конете и тъкмо щял да подписва договора за покупка, когато мъничката Лулуги казала:
    - Ами тате, цветя няма ли да има в караваната?
    И този миг се чул страхотен грохот и необикновен вихър. 
   След като грохотът стихнал и вихърът отминал, насред голото поле се била скупчила група от хора, които не знаели какво правили тук.
    Някои имали смътни спомени за неосъществени мечти.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2279782
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930