Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.09.2010 21:06 - Против
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 509 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 13.09.2010 16:55


Събитията, случили се с циганите във Франция е нормално да имат поддръжници и противници. Едните са за най-крути мерки срещу циганите, на които в тази политическа серия е отредено да играят ролите на бандити, мошеници и най-долна паплач, която във всеки момент може да сложи край на не знам коя си по ред френска република. Те застават за сега духом и словесно зад император Николб. Е, френската конституция не му позволява лукса да носи короната на Наполеон, но пък и не му пречи да се изживява като такъв.
Противниците можем да ги разделим на няколко пласта. Единият е съставен от действителните привърженици на правата на личността, независимо от неговия етнос или религиозна принадлежност. Сигурен съм, че този пласт на истинските демократи е най-малкия по брой привърженици, но пък е смазочното масло на механизма, противопоставящ се на хитрите политически щуротии на Саркози. Следващият пласт е от политици, които винаги гледат да набарат на политиката мекото и на празнословието лекото. Третият пласт е от хора, които се мислят, че се намират на стадиона, където е позволено да псуваш даже и прекия си началник.
Най-интересен е четвъртият пласт от привържениците на Саркози. Той не е излязал по улици и площади и не скандира антиправителствени лозунги. Той даже е пръснат из цяла Европа, защото е съставен изцяло от цигани.
Днес разговарях с циганин, живееш според неговите думи от 22 години в Белгия. Той не се интересувал от днешните цигани, нито от техните проблеми, защото всичките били тъпи, прости, неграмотни и други коледни украси. Този сравнително млад циганин се интересува само и единствено от древните роми. Взе да говори бързо, напористо, не търпящ възражения и кой знае защо го оприличих на циганския Волен Сидеров. Прекъснах разговора с него с думите: "Слушай ме добре момче и запомни от бате си Митко - никога не употребявай в разговор с друг думичката "Глупости!", защото това не те прави по-умен и категоричното "Това не е вярно!".
Този "белгийски" цигатнин не е опасен в разсъжденията си. Опасен е Цветелин Кънчев, който също е твърд привърженик на действията на Саркози. Интересно е как медиите са му изградили образ на всеромски герой, който подобно на Горкиевия  Данко си ходи със сърцето в шепи, използвайки го за електрическо фенерче в нескончаемата и непрогледна циганска нощ. А "Евророма" е отъждествяват като всециганска. Но питат ли се защо Цветелин е привърженик на политиката на Саркози спрямо циганите?
Извън шаблонния речников репертоар, използван и от приятеля му "воеводата" Каракачанов, Цветеллин не може да каже нищо ново и съществено. А може ли тогава Цветелин да даде обяснение за чистотата на произхода за средствата, с които поддържа и тримата си сина в Лондон? От джоба ли му излизат или се е закачил на някое "Отворено общество"?
Не можеш да обвиняваш крадеца, лъжеца, имамника и престъпника, стига само да си потънал в една от трите ями на покварата.
А дали не става въпрос пак за пари!?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. weki1968 - ще си купя автомат-калашников
13.09.2010 10:17
ще си купя автомат-калашников
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2280013
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930