Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2009 16:34 - Противоречия
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 351 Коментари: 0 Гласове:
0



Колко противоречия могат да съществуват в едно изречение?
Ана Караиванова - шеф на Инспектората към Висшия съдебен съвет: "ВСС има капацитет сам да се справи. Не бива отвсякъде да му се дават съвети, защото най-лесно е да биеш падналия. Съветът е в затруднено положение и би трябвало да им се даде време, за да видят последствията от действията от моралното очистване на магистратите. ("Стандарт" - 09.11.2009 г.)
 Госпожата уверява, че ВСС има капацитет сам да се справи с положението в него. Но веднага след това казва, че не бива да му се дават съвети, защото най-лесно било да се бие падналия. Чудно ми е, защо един вещ правист свързва съветите с боя. И докъде стига капацитета на един паднал? Ако той е имал физическите, психическите и нравствени сили, едва ли би се почувствал паднал, а щом се е наврял в помията на обществената мисъл... Какво?
Съветът (ед.ч) бил в затруднено положение и би трябвало да им се даде (мн.ч) време за моралното им очистване. Сега всичките дяволета поединично ли са членове на този ВСС и на всеки по отделно ли трябва да му се даде време, за да излъска отново вмирисания си на 00 имидж? Нали са съвет, нали са едно правораздавателно тяло и като такова трябва да не се разкапва конюнктурно?
А моралното очистване не е като старата боя на раздрънкан автомобил от съветско време. Моралът е висше чувство за справедливост, почитане и зачитане на нормите на класическото и обичайно право.
Навремето вътрешния министър на Молдова разрешил въпроса с корупцията в МВР съвсем по радикален начин, като разпуснал изцяло министерството и подменил тотално личния състав. Вярно е, че страната била 3 - 4 месеца без милиционери, но какво от това, след като всички шайки били изметени.
Крайно време е Б. Борисов да приеме предложението на Яне и да се подготви държавата за Велико народно събрание, което единствено може да приеме абсолютно нова конституция. Инак и прокурори, и съдии, и полицаи, и министри, и висши ръководни кадри постоянно ще падат, а ние все трябва да им дадем време, без да ги съветваме, защото това означавало бой, според гореизказалата се госпожа.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2279585
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930