Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2011 22:30 - За египетския...
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 561 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 05.05.2011 10:57


ВЕРОЯТНОСТТА ЗА ЕГИПЕТСКИЯ ПРОИЗХОД НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ РОМИ (ЦИГАНИ)

Все повече започвам да се съмнявам в различните предположения за изселването (преселението) на предците на днешните европейски цигани от Индия. Цитираните Х - ХІІ век въобще не отговарят на истината, а бройката на ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ 1000 отци, тръгнали за Европа (цитирани от професор Калайджиева), много ми напомня на онази приказка за шепата диви аспарухови конници, основали България.
 Индия въобще не е "открита" за европееца по време на Великите географски открития", нито те пък са биле велики.
По времено на Колумб европейците преоткриват водният път до страната на потайностите, понеже прекият път през Червено море бил в ръцете на арабите.
Индия е открита за европееца от Александър Македонски
Известни са усилените търговски връзки между Римската империя и Индия още в годините преди Христос. Известни са исторически документи, в които се описва усилената търговия и се казва, че корабите от пристанище Окели на Червено море стигат до бреговете на Малабар (историческа област в Южна Индия) за 40 дни. А времето за превозване на стоки от Индия до египетска Александрия е по-малко от три месеца. За активната морска търговия е важен факта, че в началото на Новата ера всеки ден най-малко по един кораб тръгвал от Египет за Индия. (Ало, ХХІ-ви век!)
Индийците търгували с цялото крайбрежие на Индийски океан, като стигнали и до Мадагаскар, където значително по брой индуско население се заселило за постоянно. Сред това население е все още живо преданието, че те са пристигнали от Индия. Може да се каже, че източният африкански бряг бил търговски завладян от Индия.
Същите усилия за задълбочаване на търговските връзки, които са в основата  на културните и социалните, полагала и Римската империя. Според Плиний повече от 50 милиона сестреции са харчени всяка година в Индия. Тези връзки достигат своя връх при Нерон. Тамилската литература между І и ІІІ век споменава за голям брой чужденци, живеещи в пристанищата, като между тях са и римляните, погрешно считани за гърци (явана).
Наред с търговските връзки Индия подържала в продължение на над 500 години и дипломатически връзки с Римската империя.
По времето на Август много индийски държави имали дипломатически представители в Рим.
Посланически мисии от Индия са били изпращани по времето на Траян, Адриан, Антоний-Пий (Благочестивия), Елгабал, Аврелиан, Константин и Юлиан, та чак до Юстиниян.
Историкът Дион Хризостом съобщава за голяма колония индуси, постоянно живеещи в Александрия в началото на ІІ век от Христос. Индусите така се адаптирали в новата си жизнена среда, че намерили за необходимост да преведат и Омир на говорените от тях индийски езици. А една делегация от брахмани посещава консула Север през 470 г. в Александрия.

В разговор с египетски циганин от Кайро съвсем сериозно ми се каза, че циганите в Египет са от незапомнени времена. Същото ми заяви и циганин учител от Турция, който каза, че циганите живеят в Египет от 1000 години.

Защо тези древни представители на Индия, избрали да живеят в града на градовете на древния свят Александрия, да не се приемат в някаква стерен и като пра-пра-пра отци на днешните европейски, африкански и близкоизточни циганти?





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - wQpXFcrR
24.05.2011 16:58
This has made my day. I wish all postigns were this good.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2278828
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930