Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2010 20:45 - В пещерата
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.09.2010 21:14


Главният пещерен човек извика на хортулук при себе си един от обитателите на Пещерата. Той има навика да ги привиква в най-отдалечения й край и да си разговаря с тях. Това, че се води за Главен си е направо майтап работа. Той не принадлежи нито към Ловците, нито към Събирачите. Произходът му е направо плебейски - принадлежи към семейството на копанкаджиите - тези, дето правят корита. Ама нали е най-грамотен от пещерняците го избраха да играе на Главен, който да представлява Пещерата пред другопещерни. Ама си е и баш грамотен, защото се беше научил и езика на китайската пещера. А знае езиците на още 7 - 8 пещери.
Та Го Ко - така се казва Главния - извика на разговор представител на Червените кокали, да си поговорят за днешното управление на Пещерата. Гостът му се казва Ан Ку. Много ог пещерняците си мислиха, че е кръстен на летящият змей от пещерата на руснаците Ан, но това с имената си е направо чисто съвпадение.
- Здравей Ан! Направо ще те попитам защо така смърди от вашия ъгъл? Защо не си чистите пещерата, а? Всичките започваме да се уверяваме, че щом  Червените кокали управляват, цялата пещера се разсмърдява! И всичките се зарадвахме, че ви натириха от управлението...
- Сега, това за пърдежа и сережа в Пещерата е валидно при всяко нейно управление. Да не би сега, когато Ловджийските кучета я управляват не е така? Я виж колко кучета и кучки направиха гафове за нула време...
- Да, ама Бо Бо направо им къса опашките...
- Къса! Трънки къса! Нали беше обещал, че който сбърка в играта, направо ще го гони от Пещерата...
- Е, да, ама вие вашия Ру О го изгонихте, ама не до там!
- Сега Го Ко да ти обясня, никой не си гони играчите, с които си играе играта...
- Ами тогава защо искате Ловджийските кучета да го правят?
- Аз ви казвам, вие сте интелигентен пещерен човек и ще ме разберете... Е, хайде да ви го кажа на езика на пещерата Ци Ган: - Нашите лайна не миришат!
"Боже, Боже, язък дето съм се учил толкова години! Чак сега разбрах, че на всеки неговото лайно не мирише!" - си помисли Го Ко и добави на глас:
- Ами защо не си ги ядете тогава вие от Червените кокали, уважаеми другарю Ан Ку?



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2278178
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930