Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2010 15:07 - Ами децата, господин премиер?
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 235 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.04.2010 15:16


Похвални са усилията на правителството в борбата му срещу високоетажната корупция, люлееща като при земетресение небостъргачите на управлението. Да, но вперили поглед в живота ни, превърнал се в част от сериала "Синята лампа" (имаше на времето такъв милиционерски филм), ние не обръщаме никакво внимание на явленията извън арестите на този или онзи. Разбира се че очакваме тополите на върха да бъдат разлюляни от още по-ураганен вятър на антикорупционната борба на властта, но нека да не забравяме децата, господин премиер. Децата, господин Борисов, са продукт на нашето житие-битие. И тъй като само с картофи слон не се става, то тъй и родители, видиотени от живота, не могат да произвеждат безпроблемно здрави деца.
ОТК-то в завода ни кара да изхвърлим брака в коша за боклук, тъй но няма къде да изхвърлим и скрием болните си деца, то властта (въобще) му е намерила цаката. Поддържа едни институции, наречени домове за деца, които са истински затвори и килии за смъртници.
"26 деца са починали мистериозно за 3 г. в приюта за деца с умствена изостаналост в добричкото село Крушари. Едва 16 случая се разследват от прокуратурата, показва разследване на "Стандарт". (в-к "Стандарт" - 07.04.2010 г.)
В отказа на добричките прокурори да разследват смъртните случаи на деца, аз виждам един страшно циничен начин да бъде разрешен проблема на всяко болно дете - има дете, има харчлък по него - няма дете, няма проблем и държавата си спестява средствата. Дано не съм прав, но инак няма как да си обясня идиотското безразличие на тези, които могат и които трябва да разплетат и разрешат тези проблеми.
Господин премиер, разпоредете най-щателна проверка за далаверите по тези домове и ги закрийте, след като виновните за смъртта на всяко дете си понесат наказанието. Не клатете тополите от върха! Най-много да  счупите върховете, с което няма да постигнете нищо. Направо ги изкоренете, защото тяхната гнилоч е заразна. И корупцията не е само тази, която ефектно ни я показвате по клиповете! Корупцията е в основата на десетките (а защо не и стотиците!) случаи на смърт сред децата в тези домове.
Обърнете най-голямо внимание на безценното богатство на България, господин премиер, защото децата родени в България могат да бъдат много по-малко от децата, родени от български граждани, но в чужбина. А от това следва само едно - бавната, но неизбежна смърт на коренното население на този народ, който все още има желание да се нарече "българин".


Тагове:   Господин,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2278844
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930