Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 18:34 - До Дядо Господ
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 600 Коментари: 1 Гласове:
1



Господи, крайно време е да дойдеш и тук, при нас, в България. Кракът ти не е стъпвал от бая време по тези земи. Още не се беше родил Синът ти, когато намина замалко, ама тук все още ги нямаше българите, а беше населено с тракийци. На където и да погледнеш - все тракийци. То затова сега Овчаров търси жилкта си от тях. Тъкмо ти подготвяха визитата по времето на Бориса, ама като ти докладваха, че той изколил сумати народ в Твое време, и Ти пак се отказа - вдигна ръце и нас наказа. Ама чак толкова много ни забрави, че въобще не се трогна, когато ти докладваха, че от Анадолата прииждат пълчища от османлии и ще турят ръка върху вярата в Теб. Не ми е ясно, дали не държеше яд за това, че цар Петър беше подгонил богомилите и ги трепеше като въшки. Ти тогава май пак вдигна ръка и нас наказа. Че като ми дойдоха тези османлии, народът взе да Ти се моли най-горещо, ама Ти май си правише оглушки. От тогава е останал лафа "Бог високо, цар далеко!"
Сега си длъжен да направиш ревизия на мнението си спрямо нас и да дойдеш да ни видиш. Абе ние лицето Ти забравихме! Те тук, днешните ни попя едни такива Боже! Мани, мани! Вяра не можеш им има! Едно говорят - друго вършат! От миряните са вдигнали поглед и само личната си изгода гледат.
Сега искам да Ти поднеса извиненията на целия български народ за това, че близо половин век комунистите те бяха натикали в кьошето на човешкото съзнание. Те си вярваха в своя си бог. Ленин му думаха. И в неговите вси светии. Абе, Боже, може ли простосмъртен приживе да го обявят за бог и да го приравнят на Теб? А, какво ще кажеш по въпроса? Аз си мисля, че не може, защото никой не е лъв в селото си. Ачи за комунистите ми е думата. Много поразия ти нанесога Боже. Пък що църкви и храмове сринаха, май само Ти знаеш.
Съмнявам се, че ти се идва в страната. То май и да дойдеш, патриарх Максим и неговите архиереи не само че няма да те допуснат, ами за Лъжебог ще те обвинят. Защото тяхната истина е истинската истина.
Много те моля Боже, все пак си направи усилието и да дайдеш да ни видиш хала. Да ни видиш Прехода Господи, който амен-амен на Синайския поход на Моисей ще заприлича. Като нищо можем и в пустиня да я превърнем тази чудно красива страна. Само и само да стане както искат безбожниците и юдите посткомунистически.
Ела, Господи и ни дай вяра и упование, че все пак живота ни може да бъде и по-добър.
Твой покорен раб и слуга Кабули.


Тагове:   дядо,   Господ,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. haralanov - Хм...
06.11.2009 18:40
Той дойде ли ,,дядо Господ,, ще ни прибере всичките!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2277567
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930