Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2015 18:14 - ЗА МАНГАЛИТЕ, ЦИГАНИТЕ И РОМИТЕ МАЛКО ПО-ПО-ТЪЙ
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 822 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.01.2015 18:18


1.
  Всичко около нас е създадено с една единствена цел - да се сдобие с нашето "да" по всякакъв начин, а възможно да е по най-безболезнения и най-доброволен.
Еманацията на това създаване е изборът, както личностен, така  и обществен. 
Всичко на този свят, на което може да бъде сложено цена, се продава, а най-масово продаваната стока са хората . Най-големият търг за човешки души и съвести е по време на избори.
Призивът "Избори!" действа като сляп механичен модел на поведение върху нашето съзнание. Това поведение преминава по един и същи начин и по един и същи ред - окупиране на съзнанието ни с точно определен вид политическа информация на силните внушения, която да ни накара да отидем пред урните, с колко си може по-малко угризение на душите.
И тук става интересно! Всички участници в надпреварата говорят по един и същ начин, с един и същ набор от клиширани думи, загубили силата си на такива. Въпреки че като избиратели сме наясно със словесния боклук, който се излива върху съзнанието ни като Ниагарския водопад; въпреки че едните, другите, третите и последните да говорят едно и също, ние винаги сме съгласни да повярваме на един от тях и да гласуваме за него, по непонятни за здравия разум причини, оправдавайки своята явна немощ правенето на политически избор с банално истинския израз "Всички са маскари!"
Едните губят, а другите печелят! Защо така?
Причините са много, многостранни и много странни. 
Една от причините е познаване
психологията на съгласието. Политиците се мъчат да ни втълпят лъжовната истина, че ние и нашето благоденствие като народ и нация зависи само и единствено от тях.щите Губещите играта някога или в много близко време са бъркали и грешките им в политическото им поведение са се натрупали в количества, които изключват до определена, но достатъчна степен, нашето благоволение. 
Социално бедната обстановка, в която се давим всички, е идеална за избуяването на един нов вид политици, на които им е доразвито внушението от детските години, че те са по-специални от другите и че са на този свят да вършат чудеса, дали с бухалките на мутрите или с с бухалките на политиката - няма значение. Този тип политици са колкото арогантни и неграмотни политически, толкова по-силно притежават чувството на внушението, преминало през образа на несъмнения авторитет.Те са политици, които не говорят по установената матрица от набор на политически послания, като се стремят да излязат от нея. Това ни действа автоматично, на основата на мигновеното въздействие върху нашето съзнание, държейки ни в будна кома - състояние в което сме готови винаги да кажем "да" не само като политици от типа на Бойко Борисов, но и на всеки новоизлюпен политически месия, като Валери Симеонов
 
2
  
Валери Симеонов, като всички националисти по света, е със стеснен политически хоризонт и неговите виждания за уреждането на нещата в страната се свеждат единствено и само до
ДАВАНЕ ПРАВО НА ЖЕРТВАТА ДА СТАНЕ ПАЛАЧ. За хора като него "жертва" винаги са българите, а "палачи" са турците, евреите, американците... и най-вече циганите. Очевадното тук е, че националистите не припознават руската политика като враг на сегашната българска държавност, въпреки че в последно време тя се отнася така, както се е отнасяла в мрачните сталинистки времена - за човека и проблема.
Не знам дали
Валери Симеонов
е чел Робърт Чалдини, но той спокойно се вмества в образа на жертвата, на  която е дадено право да бъде палач в експеримента на Милграм, след като е бил в незавидната позиция на жертва. Симеонов е от тези политици, които много добре знаят как се задействат средствата за автоматично влияние върху съзнанието на неговите последователи. За сега успехите му се дължат на начините на представяне на своите желания от тяхно име, явявайки се само като говорител на тези, които биха искали ТЯХНАТА България да бъде само ТЯХНА.
В тази социално бедна среда, в която всеки е враг на всички, всички неволи на "прехода" се прехвърлят върху циганите, защото те се явяват най-лесната жертва, която не разполага със средствата за масово влияние, за разлика от Валери Симеонов, Волен Сидеров и стотиците други, правещи в почивките извън бизнеса си и политика.
 
3.

Идеята на всички - политици от ляво, дясно, център, демократи и прочие разновидности и медиите - е да манипулират образа и представата на циганина и да я внушат на самия него - т.е. да манипулират образа му за самия него. Точно това внушение се дължи на част от самите цигани, които много често оправдават неполитическите постъпки и изказвания на властващите. Сигурен съм, че изцепващото  изказване на Иванкостовия демократ, заемащ в момента длъжността шеф на здравното министер ство, е намерило не малко поддръжници и сред циганите. Този род цигани, които се чувстват по-други от съплеменниците си във всяко едно отношение, се чувстват и граждани на обществото в по-голяма степен. Т.е. идеята е машината за внушения да направи от отлъчилите се от стадото диви бикове послушни и последователни овце, зачитащи Закона, без да могат да разберат дали Закона ги зачита като личности.  Защото последователността е въздигната в култ, в божество в храма на сляпо вярващите. Да, обаче се сблъскваме с един абсурд, който е слабо познат на избирателите -
последователността е най-страшната болест, от която може да се разболее политика на днешното време.
Отлъчилите се създават нова прослойка,  крепостта своите нови виждания и разбирания, чувстващи се удобно в леглото на непоклатимата си последователност, недосегаеми от разума на реалността.
Дали последователите на
Волен Сидеров, Красимир Каракачанов, Валери Симеонов, Расате и подобни на тях, са разбрали експеримента, в който те играят ролята на мишки, които трябва да израснат до големината на плъхове от каналите на Москва ? Може би да, може би не, но въпреки всичко, скрити зад щита на ТЕХНИЯ патриотизъм те неистово желаят да пресекат миризмата на отвращение, идваща откъм циганските гета.„
В по-нов прочит лично аз виждам Интеграцията на циганите като борба за сходство с обществото, към което се стремят да ги приобщят. Самата интеграция е борба на интеграторите с подлежащите на интеграция за да се получи съгласието на интерираните да се говори и действа от тяхно име, без изрично да са упълномощили някого. В една голяма черноморска община са били спечелени 30 проекта, отнасящи се до ромското население. Хубаво, обаче не чак до там, защото нито един от "свестните" цигани в общината не знаеше за това. Хайде, да запитаме Сидеров, Симеонов и техните последователи къде са средствата и как са изразходвани.
А аз няма да кажа името на тази община, защото нямам имунитет, за разлика от семейство.
 Сходството задължително минава през нашата личностна оценка и одобрение, което трябва да мине за оценка и преценка през интеграторите и интегрираните, за да се получи тяхното съгласие за започване на процеса. Принципът на социалното одобрение ще е ефикасен, когато и двете страни стигнат до заключението, че първо трябва да се приемат такива, каквито са. Е, последното няма как да бъде изпълнено, понеже всички словесни хватки в извличане на съгласието са неефективни, поради причините, че ситуациите както в полето на "патриотите", така и в полето на циганите се менят, като зачестилите грешни прогнози за времето.








Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2260976
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031