Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2014 08:35 - Държавата-къща
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 528 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато човека реши да строи нова къща, започна да копае нейните основи и не виждаше нищо, освен пръстта и краката на хората около него.
Когато основите бяха готови, той стъпа здраво на земята и не се интересуваше от нищо друго, освен от стените, които трябва да завърши докато времето е хубаво и топло, но вече можеше да вижда хората в цял ръст и да разговаря с тях.
Завършвайки първия етаж, човекът гледаше хората отгоре, без да вижда лицата им.
От втория етаж на къщата той вече виждаше цялата улица и навалицата от хора по нея.
А от третият етаж на къщата му се откриваше прекрасна гледка и погледът му бягаше в далечината.
Когато той вече беше на покрива, светът лежеше под краката му.


В политическото държане на Бойко Борисов само допреди няколко месеца си личеше неговият страх от дълбоките основи на Държавата и чувството, че те ще го затрупат. Както и го затрупаха. Едва се спаси!
Неистовото му желание да започне градежа на нова държава, която да е по негов тертип и да се хареса на бъдещите й стопани се изразяваше в постоянното зариване на основите на държавата, която смятаха да построят тримата баш майстори, начело с турския дюлгерин. Е, и те се провалиха, след като беловласия шофьор спря да ги снабдява с керемиди и дървен материал за покрива.
Дойдоха от строителен държавен контрол и ги изгониха.
Генерала, превъзмогнал страха си, с нови усилия реши да строи държава, но този път с помощта на едни други, които бяха специалисти по рушене на готовото. Сега бездомниците с трепет очакват най-накрая да бъдат одобрени строителните планове, че белким се започне със строежа на дома, в който се очаква да има място и за бедните и немощни пенсионери; за болните и инвалидни деца и за всичко друго, което е нужно за доброто функциониране на нормалната държава.
Да, обаче има едно съмнение и то е, че нито Генерала, нито Сергей, нито Местан, нито който и да е друг от политическите ни дюлгери е наясно как се строи нормална държава. И точно това тезнание избива в неистово желание да се качат направо на покрива на къщата, без да са сложили поне една тухла в зидовете й.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265028
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930