Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2014 22:17 - Мисли
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.10.2014 07:35



Образованието

Абсурд! Пълен абсурд! Училището набира ученици, както се набират доброволци за професионални войници. Защото пред всяка нова училищна година учителите тръгват да записват деца за ученици. Училището воюва за ученици, вместо родители и ученици да воюват за училището. Вината е в цената на един ученик, който е основната градивна единица в делегирания бюджет, който е в сила от 01.01.2008 г. Цялата философия на закона е да предостави на общините ролята на първостепенен разпоредител на бюджетни кредити и ала-бала, ала-бала, ала-бала. Само дето не се казва ясно и точно, че подир всеки ученик вървят някакви пари, които се харчат за неговото учение и които са главното перо за заплатите и всичко друго, свързано с училищната дейност. И точно поради тази причина учителите тръгват на лов за... заплатите си. Защото децата-ученици са жетоните върху игралната маса на образованието. А училищните директори се отнасят към училището като към свое феодално владение, в което те са и царя, и пъдаря - разпореждат се така, както им е угодно. А училището се поддържа с общински (държавни)! средстваИ точно за това е този абсурд училището да воюва за ученици, без значение дали то дава на децата нужното качествено образование. Важни са бройките, защото те носят средства и сигурност, че учинелите в края на месеца ще си получат заплатите и Тяхното училище няма да бъде закрито, а те да се наредят на опашките за безработни.
Майната му и на училището, и на директорите, и на образованието! В държава, в която крадци и престъпници са на власт; в която бедността е даденост, а не следствие; в която борещия се човек е осъден на вечен затвор в килията на самотата си; в която всички сме ужасно уплашени от самите себе си, няма място за силно образование. В държава, в която политиците й са в хроничен политически кретенизъм, образованието НЕ МОЖЕ да бъде качествено и силно, защото е винаги в края на опашката на живота.


Най-употребявания звук

Най-употребявания звук в българската реч е ъ-ъ-ъ-ъ-ъ.
- Чувствате ли се виновен за неуспеха ви?
- Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ защо трябва да се чувствам ъ-ъ-ъ-ъ-ъ виновен, като решението не е взето еднолично, а ъ-ъ-ъ-ъ-ъ е колективно.
- Да, но вашето мнение е определящо, като шеф...
- Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ защо моето мнение да е определящо? всеки ъ-ъ-ъ-ъ-ъ един от нас има право ъ-ъ-ъ-ъ-ъ да гласува по съвест, ъ-ъ-ъ-ъ-ъ понеже всички сме с равни права по въпроса за вземането ъ-ъ-ъ-ъ-ъ на колективни решения.

Словесен боклук:
До болка познато; дълги часове; безкрайни дни (нощи); ужасно красива; страшно красив.

Пошло и просто

Всички песни в музикалните телевизионни български предавания се пеят на англиийски, за разлика от всички песни в музикалните телевизионни предавания в Ниуе, които се изпълняват на български.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261595
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031