Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2013 11:06 - Да живее девети септември!
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 270 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.09.2013 11:47


 Днес е най-слънчевия ден на Партизанската ни република, защото е деня на истинския й национален празник - девети септември! Какво би бил живота в Партизанска република България без девети септември!? "Ми, нищо!" - ще кажете вие с искрено възмущение."Нищо, я" - ще добавя аз с още по-искрено такова, защото ако не беше славния партизански девети, то нямаше да го има нито Трети март, нито Шести, септември, нито 22 септември. Да, нямаше да ги има нито Съединението, нито Обединението! Да не говорим, че можеше въобще и Аспарух да не дойде насам, което ми се струва най-вероятно.

Нека да си спомним за онези наши бащи и братя, които рискувайки живота си грабеха и подпалваха мандри и цистерни! Хвала на тези герои, които са достойни последователи на онези герой, дето през 1925 година направиха най-големия терористичен акт  в Европа,  за години наред!

Хвала на Атанас Семерджиев - легендарен партизански командир, който постъпва много логично, когато взема решение да изгори и унищожи голяма част от архива. Само така бай Атанасе! Ние, днешните последователи на славната българска комунистическа партия сме с теб! Не може така на днешните български социалистчета да им се сервира всичко наготово! Ма те едни социалисти! С кренвирш да ги сочиш!

Слава на Стою Неделчев - Чочоолу! За него цял филм бяха направили навремето. Какъв герой! И за геройството си са му присвоили генералско звание. Хип-хип-ура!
Съвсем сериозно, познавах генерала лично. На едно пиене във вилата му, той се обърна към нас - тримата му гости - и ни каза: "Момчета, като не ви харесва, хващайте гората! Като мен!..."

Нека през този паметен ден за народа на Партизанска република България, като поднасяме цветя на паметниците, паметниченцата и паметнюшките в чест на съветската армия окупатор... Пардон, да бъда извинен, другарю първи секретар, освободителка, то нека да си спомним и за онези славни герои, геройчета, героини и героинки, които са отдали не само духом, но и телом на славното партизанско движение. Няма да споменавам имената на онези геройки, преспали с половината партизани от чети, отряди, дружини, роти, полкове, баталоьони, бригади и дивизии.
Няма майтап, значи, нашите славни партизани са били обединени в:
една дивизия,
11 бригади,
четири батальона,
43 отряда,
една чета.

Та, днес е един много спорен в своето историческо значение ден. За недоразуменията в хуманоидна форма, като Велко Вълканов, този ден е все още е "Велик празник на българския трудов народ" (в-к"Дума" - 09.09.2013). Не можем да не му вярваме на Велко Вълканов! Аз питая към него страшно уважение, след онова изказано с голяма мъка и шекспиров трагизъм "Жельо, ти си турчин, с фес!"

 А "славните" ни партизани не са наброявали повече от 10 000, за целия "партизански" период от 1942 г. до 09.09.1944 г., когато се "изсипват" като хуни, изскочили из своите землянки, и заляли площади и улици, преоблечени като "освободители". 

Трябва да си с изродено мислене да освобождаваш народа от един мним враг. Трябва да си с атрофирал мозък да даваш определението "освободители" на онези чужди сили от който се чудим и днес как да се освободим. Особено от неговите български представители във властта, като Първанов, Станишев, Костов, Сидеров, Доган... Та даже и Царя!
Не е луд, този, който яде баницата, а тези, които му поднасят на тепсия "Белене" и "Козлудуй"! 
Мале, че те са един непрестанен конвейр от готово изпекани баници!

Аааа! Ние не сме република! Ние сме държава на все още действащите партизни! И на техните наследници!
Факт: 
"Плевенско село почете с паметник Тодор Живков" (Dnes.bg)




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2267824
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930