Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2013 10:53 - Театър на куклите
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 629 Коментари: 2 Гласове:
0



 Кабинетът на Орешарски е възможно най-точният пример какво могат да натворят безпаметните кукли във властта, когато кукловодите не знаят какво правят зад сцената.

Или може да е точно обратно - ТЕ много добре знаят какви ги вършат ЗАД сцената. И тъкмо това чувство, което сме възприели, благодарение на вестници, радио и телевизия, че "експертите" в кукленото шоу са безпомощни, за да се справят със сценария - писан без тяхното участие - е най-лъжовно. ТЕ знаят прекрасно какво правят и как да го направят. ТЕ имат опит от предишни постановки. Та нали същите тези кукли участваха в постановката на Добрия цар! Та нали сценаристите на "Триглавата ламя", играна четири години на сцената на театър Народно събрание, са си напълно същите! Е, главните сценаристи през този театрален политически сезон са се превърнали в Главни Коректори. Така главният кукловод Ахмед Доган е коректор на изпълнителя на ролята на политическия изнасилвач Лютви Местан.

Сергей Станишев е с нова политическа кукла, наречена "независима" и "извън политическа". Тя съвсем "независимо" се оставя да бъде употребявана - в широкия смисъл на понятието - от сили незнайни и знайни. За незнайните сили, концентрирани в един генералски кръжец по шиене на политически дантели, не е наясно и самата кукла Пламен Орешарски.

За знайните сили няма да стане въпрос, защото те са политически тривиални - да се инсталират колкото се може повече предпазни бушони в таблото на властта.

За съжаление на публиката, тази постановка, която наблюдаваме от няколко месеца, е толкова слаба, че вече близо три месеца София се тресе от недоволство. Претенциозната софийска публика не е доволна нито от сценария - изпълняван от БСП, но не се знае от кого е писан - нито от главните артисти в кукленото шоу.

Най-несимпатична на зрителя е куклата Волен Сидеров. Тя разочарова тотално претенциите ни със своята слаба игра и непоследователно държание на сцената.

Виж, друго нещо е куклата Лютви Местан. За сега тя добре се справя с ролята си, излязла извън сянката на Главния сценарист в театър "ДПС" Ахмед Доган.

Има съмнение, че другият главен фактор в политическото ни шоу Сергей Станишев боледува от политическа деменция, превърнала се в тотален политически непукизъм. Със сигурност този непукизъм е политически онаследен, след като знаем родословието му. 

Интерес будят и критичните рецензии, писани от предишни главни сценаристи, като Георги Първанов и Бойко Борисов.

Най-яростен в своите критики е Бойко Борисов, въпреки че политическия ни театър да не помни по-слаба фигура от неговата на политическата сцена и най-слабо изигравана  роля. През почти четири годишното си присъствие на сцената същият се стремеше да се покаже независим, извън опеката на своите кукловоди. Но самия факт, че същият беше изведен на светлата част на сцената от невидимите сили, скатали са се в най-тъмната й част, го държа в техен плен. 

Доста неразбираемо се възприема критиката на Георги Първанов. Същата подлежи на обстоен лингвистичен, жестомимичен и орален анализ, за да може да се вникне в смисъла на всяка дума и всеки жест. Още повече, че Гоце е този, който назначи навремето  Станишев 
на работа в театъра на куклите. 

Мераклии за участие в кукленото шоу - бол. Само че и безпаметните кукли, озарени свише от бога на Дясното Иван Костов, взеха усилено да да се самоопределят като десни.
Мераците им нямат граници. Силно желаят да възродят от руините някога действащия Десен куклен театър. Е, това е било в незапомнени и отдавна отминали времена, когато Будата на Дясното, наречено СДС, беше в стихията си и имаше милиони поклонници.

Само че даровитите артисти от тези отминали времена или са вече измрели, или са се изселили, или са изпаднали в творческа неспособност. Има итакива, които са станали част от други театрални колективи. 

Такъв е примера с куклата Пламен Орешарски. Навремето същата е участвала в представленията на театър "СДС", за да премине в колектива на театър "БСП". 




Гласувай:
0



1. edname4ta - Крива картинка-права картинка
30.08.2013 13:31
Протестиращите също са кукли. Скачат по чужда свирка. Слаби искания /"оставка" е едно нищо/ - затова не излиза цял народ. Разбира се, че ги мрази, но вижда, че се опитват да му пробутат лъже-промяна. С барабани. И негово участие - като фигурант. Това е Шорош-цинизъм. Жалко за интелигентните канарчета. Нещастниците в контра-протеста са друг вид зомбита. Никой не пита хората какво ТЕ искат - не им дават шанс да си говорят и разберат сами помежду си за това. С помощта на умните между тях. Не избрани от Шорош, разни гейки и плевели. Защото хората искат МНОГО повече - пълнен свой контрол върху цялото управление /което значи - с всички възможни ПРАВА/ и пълна отговорност за грабежа и лошото управление досега - вкл. лична и имуществена - до девето коляно!
цитирай
2. edname4ta - само гледай
30.08.2013 13:32
Ха-у .. ще ни одобряват и тук.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265243
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930