Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2012 19:12 - Шести септември
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1132 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 01.09.2012 10:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НА РУСОФИЛИТЕ - ЗА РАЗМИСЪЛ

Водена от политическия шаблон спрямо "по-малката си сестра", Русия не може да отчете настъпилите промени в обществено-политическия живот на континента. Тя и нейните български привърженици продължават да живеят с прекрасните и героични спомени от шипченските и плевенски боеве и не могат да сложат разделителна линия между политиката преди Съединението през 1885 г. и политиката след Съединението. Политическите интереси не само че не са същите, но са се и утежнили. Още повече, че Русия е взела да изпитва истински политически страх от една бъдеща голяма, силна и обединена България, с доминиращо значение, пред Портата на султана. И историческата руска мечка се превръща в дребна и злостна хиена, готова да оръфа окончателно страната, за която е проляла кръвта на хилядите свои поданици, които са се били хванали за главата от неразрешимия за тях въпрос: Как истински роби (крепостници) освобождават мними роби, които живеят живот, достоен за техните помешчици?
Руските политически стратези взели да си блъскат главите в търсенето на отговор на въпроса как малкото българско княжество е решило този голям свой вътрешен (не само!) проблем. Боже, нито е потърсена тяхната помощ, нито са искани от тях съвети, а на всичкото отгоре и техния княз е подкрепил акта на Съединението!
Така ли! А, тогава няма да има възстановяване на Санстефанска България! А сега ще ви лепнем една силна и подкрепяна от нас Сърбия!
А известният генерал-освободител Скобелев цинично заявява пред българските политици в Петербург: 
"Македония имахте на поднос и тя беше определена завинаги да бъде ваша, но Шести септември 1885 г. отдалечи този поднос за много години, ако не и за винаги".




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - винаги се възмущавам от,
31.08.2012 19:20
неточноста и/или некомпетентноста на авторите, имат ужасният навик да смесват нещата.Като руската имперска политика, която провежда всяка по-мощна държава и явлението, съвкупноста Русия, може би съвкупност не точната дума, но как да изброя всичко, което е Русия. А примитивният анти русизъм е също толко опасен колкото примитивното русовилство.
цитирай
2. kabuli - Човече,
31.08.2012 19:33
притежавам уникална книга, със заглавие "Трагичният роман на император Александър ІІ", издадена преди 70 - 80 години. Там нещата са описани такива, каквито са, без да се вземат предвид твоите големи компетентности.
Само в съзнанието на болни мозъци може да се роди словосъчетанието "освободителна война", проведена от народ, чужд на "освободения". Както няма безплатен обяд, така няма и неплатена "освободителна" война". А знаеш ли с колко тона злато е платена "свободата ни", компетентни?
цитирай
3. internationalist - МДААА,
05.10.2012 22:50
не ми се спори и пише.Имате много вярни проникновения,но за някои неща сте се заблудили,може би сте страдали през Соца.
Аз израснох с омраза към Комунизма, насадена ми от моите Дядовци Никола Петковисти. Мина време,живях в САЩ, Великобритания и Дания.
Срещнах всички нации, религии и народности, вкл. Пигмеи и Ескимоси.
Научих доста, бил съм и Мормон-голям грях който в момента поправям, не само с това, че се покръстих Православен, ами и с пропаганда срещу тях.
Аха, учих и в Американски колеж 2 г.
Та от всичко, това разбрах:
Най-великата Държава и Нация Света е Руската.
Нейна е Мисията да бъде последен Стожер на Православието в идваищите тъмни Времена на Технологичен Сатанизъм.
България ще е добре само когато е в пълен равноправен Съюз с Русия и всички други Православни Държави.
Това е алфата и омегата за мен.
Амин!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265462
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930