Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2012 13:47 - Цинизъм ли?
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 393 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.03.2012 13:50


За цинизма на Борисов и фантастичните планове на кабинета АЕЦ "Белене" е жертва на българско политическо решение, пише ИТАР-ТАС

"България се отказа от проекта с руско участие за изграждане на АЕЦ „Белене“, но не се отказа да дружи с Русия, поне на думи", посочва ИТАР-ТАСС в коментарен материал на Игор Броварник.

Зад думите на Броварник наднича лицето на руската имперска политика, която в нито един момент от "българо-съветската" ни дружба не е пускала "аванта" на България. За тези, които не знаят или не помнят, да прочетат молбата на другаря Георги Димитров до другаря Палач Сталин, в която той моли руско-съветските окупатори да спрат да безчинстват над българския народ и над българската политика. И още - да бъде разрешено на българските моряци да ловят риба в българското Черно море.
Та господа другарите от все още съветско мислеща Русия не искат да дружат с нас, защото "Дружба, дружба, ама и тя е с много пари и влияние!" Като не са ни в лапичките, за какъв чеп ни е тази дружба с България?


Самият Борисов също в сряда цинично оцени руско-българските отношения на 600 милиона евро – точно толкава плаща България годишно за доставяния от Русия газ“, пише в материала.
Значи щом някой им навре истината в мордите, това е цинизъм! Значи щом един висш български държавник им каже това, което съвсем, ама съвсем не е черешката на тортата, това е цинизъм! Значи щом Бойко с отказа си препотвърди казаната преди години фраза от президента Стоянов, че България му е по-мила от Русия, това е цинизъм!

Той цитира шефа на Росатом Сергей Кириенко, че „при общ портфейл от поръчки за 20 блока за АЕЦ, който сега има Росатом, отказът от една електроцентрала е несъществена загуба“.

Даже никаква! Загубата е другаде и е много по-важна от една електроцентрала. Загубата е в загубата на особен тип вътрешно политическо влияние от руска страна  чрез разиграването на руската мечка на полето на енергетиката. А ако наистина загубата  е никаква, защо червеният им български слугинаж толкова много държи тази скапата централа да се построи? Защо не я построиха другарите от БКП за близо тридесет години време? Защо ли? Ами... куче влачи камион и няма дири.Ами защото стотици милиони лева потънаха в нечии дебели и незнайни сметки. Защото се обслужваха нечии чисто антибългарски интереси.


Припомняйки, че в момента от шестте блока в „Козлодуй“ работят 5-и и 6-и, като лицензът на първия изтича през ноември 2017 г., а на втория през октомври 2019 г., Броварник пише, че след тяхното спиране България ще се превърне от износител във вносител на електроенергия.

За да не се наруши енергийният ни континиум, новата атомна може ли да бъде построена до края на 2017 г.?

Политически правилно наричат това решение онези сили, които не са заинтересовани от излизането на Русия на енергийния пазар на страна от ЕС. Затова, обяснявайки закриването на проекта, ключова е думата „политика“ и в никакъв случай не „икономика“, пише авторът.

Ето каква била далаверата - България наистина да се превърне в енергиен руски кон на хармана на ЕС. А това не е ли политика от ваша страна, господин руски анализаторе. За каквото и да се говори, не става ли въпрос за политика, господа руснаци? И защо си мислите, че само вие трябва да е правите тази ваша "велика" политика? Значи икономическите отношения с вас трябва да ги градим само на политическа основа - такава, каквато ни я зададете - и да пляскаме с ръце, като слънчасали от руското слънце, вода и въздух, без които живота ни би бил немислим.

Да, Бойко може и да бърка, но по-добре е вие да не ни побърквате, защото ни писна над столетие да се правите на детегледачка, а ние, като народ и като държава, която ви е дала и държавността, и културата, да се правим на малоумни.
Уважаеми другари руснаци, не се правете на исторически абонати за наши освободители! Не сте и никога няма да бъдете, защото Руско-турската война от 1878 г. също е този тип политика, която вие все още не сте изхвърлили от отношенията си към народите от бившия ваш социалистически лагер.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265883
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930