Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2012 14:33 - Утре
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1081 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 29.01.2012 14:35


стават 40 години съвместен семеен живот с една и съща жена - с моята. Струвами се, че е било вчера. Може би защото животът ни е преминал без сътресения, без караници и крамоли, без раздели. Скучно, нали? Няма побоища, няма изневери, няма триъгълници, четириъгълници и гардеробът да се тресе от страх. Тих и монотонен, като река, която не помни времето от кога е потекла. Да, защото любовта ни нормално е преминала в друго измерение - в едно безкрайно уважение един към друг и осъзнатата истина, че и двамата нямаше да бъдем днес такива, ако не зачитахме човека и човешкото у него.

Нели,

Благодаря ти, че си и днес до мен,
че ме даряваш вечно ти със сили.
Че направи от момчето мъж,
че гнездо семейно двама с теб сме свили!


ОБИЧАМ ТЕ!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mominasylza - И моите поздравления за празника
29.01.2012 14:52
Много здраве ,щастие и още много взаимни минути , часове и дни заедно, да извървите ,поне още доста годинки... Айде сподели с нас, къде се крие тайната във една такава връзка.Не останахте много такива? А и в днешно време доста народ ,предпочита разнообразието пред остаряването заедно... знаеш за какво пиша, на мен лично ще ми е много интересно да споделиш.... поздрави и наздраве с това което пиете..
цитирай
2. kabuli - Здравей,
29.01.2012 17:28
mominasylza! Животът на всеки един от нас е индивидуален и неповторим. Много от хората живеят с мисълта да си го прикарат, като не дават право на други да се "месят" в него, "контролирайки го" и точно тук им е основната грешка. Семейният живот се крепи на взаимното доверие между двата му стълба - мъжа и жената. Доверие, изградено чрез взаимна поносимост между двамата. Доверие, дошло с времето на зачитането на личностите си. Никога не съм налагал "мъжкото" си право на върховенство нито над жена си, нито над четирите си деца. Винаги съм искал и тяхното мнение и продължавам да го искам, и в тези трудни за живеене години. Работих с години в Съветска Русия, но никога не съм се съмнявал в почтеността на съпругата си към мен и никога не съм задавал излишни въпроси на темата изневяра. Не е нужно, мила! Вечното съмнение и убийствената ревност са най-големите врагове на семейството. Грешният винаги си плаща - бъди сигурна в това. Друго, което сме успели да постигнем двамата в отношенията си - никога не сме се лъгали за неща, от които зависи нашата връзка. Много е важно да умеем да прощаваме, с мисълта че прошката е онази тежест, която понасяме, в името на децата и семейството. И едно от най-важното условие - говорете с вашия любим, със съпруга си, с децата си! Говорете колкото се може повече, но по този приятелски начин, в който да липсват назиданието и негодуванието. Много от семействата не издържат на "напъна", понеже са спрели да говорят и обменят мисли помежду си. Приемайте света такъв, какъв то е, и се мъчете да го промените с усмивка, с целувка, с обич и с доверие. Всичко това ще се върне при теб във формата на един огромен букет от цветя и сълзи на радост и благодарност.
Благодаря ти за поздравленията и бъди жива и здрава още много години!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2260988
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031