Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 20:23 - А бе, тя ква стана, а ?
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 926 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 28.10.2011 19:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цяла година чакахме тези избори, че да накажем ГЕРБерите, а то какво излезе! Това, което много хора си мислеха, излезе вярно. Например, че Бойко Борисов не само че не е политик, но даже ВЪОБЩЕ не е такъв.
Че ГЕРБ не е партия, в класическия смисъл на понятието, защото и тя като ДПС е набъкана с бивши и настоящи ченгета, доносници и служители на ДС.
Че ГЕРБ е видоизменения образ на БСП, който си пасва със самата днешна действителност - арогантен, циничен и безумно изпразнен от съдържание на политическо виждане и разбиране на процесите, които сковават днешна Европа.
Че близо 80% от кметските кандидатури на ГЕРБ не са на ГЕРБ, като Кирил Йорданов, Атанас Стоилов, Цонко Цонев и десетки други.
Подходът към изборите, тяхното осъществяване, което граничи с пълен абсурд, който не е познат и за периода на ранното зараждане на демокрацията в древното гръцко общество. Та даже тогава изборите са преминавали в по-голяма демократична обстановка, понеже са се провеждали пред очите на всички - на агората (площада)!
Безумните нарушения, измами и абсолютното купуване на гласове обаче си има обяснение и то е, че нацията ни напълно е изпростяла.
Как е възможно хора учени, все висшисти и преподаватели да се занимават с нещо, което в "дивия" арабски строй се наказва само с едно - със смърт - детска порнография?
Как е възможно един от най-известните ни спортисти да бъде хванат с девет килограма кокаин в колата си и неговите познати да казват за него, че бил перфектен и като човек?
Как е възможно в далечна Бразилия 70 българина да излежават многогодишни присъди за трафик на кокаин и хероин?
Как е възможно двамата кандидати за кмет на град Варна да се изложат по най-дивашки начин, обиждайки самото човешко съществуване?
Как е възможно да направим правилния си избор на балотажа през неделя, когато опонентите боледуват от една и съща болест - античовечност, независимо от коя партия са.
Как е възможно червените хиени да се правят на катерички рунтавелки и на по-святи от самите светии, след като са в основата на всички злини, сполетяли България от девети септември 1944 година насам? Та нали последното им зло се нарича Бойко Борисов!
Как е възможно социалният министър да говори за повишаване на майчинските, а то да е в противоречие на политиката на това псевдоправителство?
Как е възможно министърът на финансите клетвено да казва, че докато той ни управлява парите, ще видим повишаване на заплатите си и подобряване на живота си през крив макарон?
Как...?, Как...?, Как...? Стотици "Как?", на които ние никога няма да получим отговор.
Е, тогава КАК е възможно в едно общество, което не е наясно със своите разбирания и виждания за бъдещето; което не е наясно със самото себе си, изборите да бъдат честни? Та може ли в бардак да говорим за морал и непорочност!

А гърците отново доказаха, че са много по-умни от нас - получиха опростяване на 100 милиарда евро от дълга си. Получиха, защото знаят за какво се борят и какво искат от живота.




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Поздрав за публикацията.
28.10.2011 10:46
Разликата е там,че гърците показаха,че са народ,а ние паплач.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276051
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930