Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2011 22:45 - Измамното щастие
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
3



Щастливи ли са приказно богатите, за които няма невъзможни неща? И да не са, със сигурност излъчват измамно щастие, обвито в най-скъпа обвивка. Като се абстрахираме от факта, че Те винаги чакат не обикновения човечец, смаляващ ръста и възможностите си ежедневно, докато някой ден се превърне в невидима прашинка, изсмукана от силната струя на прахосмукачката на живота, а онзи техен невидим с просто око благодетел. Благодетел, който вместо лице има табела, с наименованието на кметството, министерството, президентството, съда или прокуратурата. С парадността на познанствата си те "доказват", че не чакат нищо от никого.
Има ли разлика между чакането и очакването на приказно богатите и чакането и очакването на другите, които нямат кола за 300 000, палати, яхти и неясно спечелени милиони, уловени в бързите и мътни води на така наречената ни Демокрация? Има, и тя е съществена. Не в материален аспект, а в най-обикновен и човешки.
Измамно е щастието на този, който не чака нищо от никого. В своята измамност то е близнак на щастието на този, който чака всичко от другите, без да даде нищо от себе си.
Живият човек винаги очаква нещо и от другите, защото той е неотменима част от истинския живот. Родителите очакват от децата си да израснат живи, здрави и разумни; да подредят живота си така, че да се чувстват радостни и спокойни в него, чрез който да даряват радост и на околните. От добрите и мъдрите се очаква да даряват добрина и мъдрост, без да чакат отплата, защото това е божието им призвание. Болните и немощните очакват внимание от другите, за да могат да си отидат от този свят с чувство на пълноценни хора. Влюбените с трепет чакат да се обади техния любим човек. Децата очакват от майките си една силна и топла майчина прегръдка. Бащите чакат момчетата им да станат като тях. Човек чака и очаква, защото е мислещо същество. А тези, които не чакат нищо от другите - те са зрители.
А, да! Има и такива, които с радост очакват смъртта. Но не за себе си, а за богатите си родители, за да може да станат еднолични властници на милионите на бащите си. И да се наредят на онази опашка, която чака и очаква под табелите на министерствата и другите висши учреждения, инстанции и тайни организации и групировки. Какво да се прави, живот!



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261696
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031