Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2009 11:31 - Охлюварникът и охлюва
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.10.2013 20:35


Днес,
когато гангстеризма тотално е разлюлял върховете на политическите ни тополи;
когато корупцията се е превърнала в рак в тялото на държавата;
когато тези, които трябва да я управляват, крадат от нея така, сякаш са на световно първенство;
когато Съд и Прокуратура са тотално хванати в мрежите на мафията и обслужват нейните интереси (60% от прокурорите отказват да си говорят с Детектора на лъжата);
когато нашите "бизнесмени" "блажено" заспиват в свръх скъпите си лимузини, напълнени с олово, като великденски пуйки с ориз;
когато монополът е станал практика на не по-малко корумпираните чехи, гърци, германци, австрийци и прочие -ци;
когато лекарите са превърнали здравето ни в продукт на квартална салхана (месарница);
когато вездесъщата Емел Етем не можеше да обясни на кое министерство е титуляр;
когато и новите властимащи са се нахвърлили на властта като хиени на мърша;
когато всичките ни телевизионни канали бълват глупостите на дълги и къси човечета, на силиконови празноглавки и на измислени елитарни мъжлета и женички с възпалени сливици и "дълбоки гърла", Охлюва си бие няколко юмрука в сурата за проглеждане. И тъкмо отворил кървясали и подпухнали очи той пак желае да изпадне в будна кома и да бъде свестяван веднъж на четири години - за да го питат дали ТЕ да продължат да изчукват Държавата за негова сметка.
Охлюва се пита дали е в ред с мозъчния си ресурс след като изслуша сутрешните новини и направи преглед на печата.
Охлюва, който цял живот е държал да бъде първо в ред със себе си, със съседа и с държавата, изведнъж разбира, че на фона на огромната и покварена маса изглежда като нереален със своите закостенели представи за ред и общество. Не че всичко му е ясно, но има претенциите да бъде нормален Охлюв, защото животинското щастие на марионетките - мучащи и бучащи из палатите си - го е отвращавало. Охлюва се съгласява наполовина с максимата, че всичко струва пари, защото според него не всичко се купува с пари. А правенето на пари е опасен занаят, които взима ежедневно своя кървав данък. (Боже, колко много са знайните и незнайни юнаци, оставили костите си по механи, ресторанти, автомобили, апартаменти и любовни квартири, в борбата за правенето на пари! Боже, колко са много!) И изведнъж на Охлюва му светва, че гангстерите се изтребват с лекота, защото са разбрали простата истина, че живота им не струва колкото живота на една хлебарка.
А Охлюва, въпреки че не обича кой знае колко много собствения си неуреден живот, умира от желание да го живее колкото си може повече, за да брои труповете на марионетките, нарушили Закона на прайда на Хиените. Понеже това му доставя удоволствие, а невъзможността да бъде един от лъскавите храненици на новото време, го е превърнало в язвително червейче.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261515
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031