Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2009 16:43 - Сам да си отгледаш враг
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1006 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 03.10.2013 15:54


Политическото сибирско поле на Ахмед Доган все повече се превръща в блато. Може би това задоволява някого, мислейки си, че Сокола ще се превърне в една обикновена 
 кокошка. Да, ама нали знаете, че власт без бой не се дава. И тъй като грабежа на мандри и подпалването на цистерни си е чисто комунистически патент ("Партизан за бой се стяга"), а и атентатите по гари някак си не отиват на европейска България, то най-лесно, а и по-страшно е да създадем някаква псевдо партия. Да и турим едно бляскаво име, което исторически стряска българския народ и, да гледаме сеир. И когато властта се омотае в собственото си безхаберие, то тогава дръндарският петел ще изкукурига на политическото бунище и ще извика: - Чаккайте бе, аз ПАК съм тук! След това ние (другите, безучастната публика) по сценарий трябва да извикаме в екстаз "Аллах е велик, а Доганчо няколко пъти повече!"
Кой е виновен за "величието" на този безпардонен палячо? Е, не сме ние, тези, дето не ни питат за нищо. Не са даже и онези отрудени и честни обикновени турци, които страдат няколко пъти повече от съществуването на ДПС. Виновни са всичките досегашни партийни вождове, които влизаха в безпринципни съглашения с Доган, само и само да си похапват на рахат политическия си рахат-локум.
А един от най-големите виновници за съществуването на Доган е... Иван костов.
Когато Асен Христов беше народен представител в 39-то НС, а аз бях негов сътрудник ,му казах, че трябва да се срещнем с Иван Костов, за да обсъдим състоянието на циганския народ и протичането на политическите процеси сред него. Тогава беше онова време, когато неидентифицирания политически субект Цветелин Кънчев набираше сили, сменяйки партия след партия, не сменяйки вижданията си, поради простата причина, че той никога е нямал ясно изразени такива. След два-три месеца чакане и съмнения относно срещата, тя все пак се състоя в един от кабинетите на НС. Обяснихме, че да се спре политическата шетня на Цветелин; да се накарат циганите наистина да повярват на идеите и политиката на СДС, то най-уместно би било да се създаде партия (по подобие на "Евророма"), която да бъде огледален образ на СДС сред ромите. Иван Костов ни изслуша внимателно и сетне много по-внимателно се обърна към Асен с думите: "Асене, искаш и на теб ли шапка да свалям!"
Е, вярно е, че Иван Костов не "свали шапка" на Асен, но след това тръгнаха едни политически подхлъзвания и парзалки, че чак и той бе свален от СДС. 
Политическият егоизъм е като пристрастяването към храната. Ядеш до насиране. Ставаш, избърсват те дежурните по тоалетна и пак. До проваляне. Колко български звучи това френско "След мен, потоп!" Защо ли? Ами защото глупостта и завистта човешка физически умират пет минути по-късно, но душевно - никога. Единици са личностите като Бисмарк, който между почивките от яденето и пиенето е водил и блестяща политика.
Та ето, ако тогава Иван Костов беше осмислил предложението на Асен Христов и беше припознал като политически съюзници циганите, то можеше днес Ахмед Доган да бъде никой. Знаете ли, че има морета без брегове? Досущ като българската политическа глупост и арогантност.


Тагове:   враг,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. samvoin - http://vbox7.com/play:8ecda669
30.09.2009 18:14
http://vbox7.com/play:8ecda669
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2264980
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930