Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2014 11:11 - Кои неща са невъзможни в "демократична" България
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1066 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 31.10.2014 06:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1 - В днешна България е невъзможно да чуеш чистосърдечното и ясно "Загубих!". Не е възможно някой ей тъй, без излишен емоционален напън да признае загубата си, каквато и да е тя и в каквото и да е тя. При българите няма загуба, защото всяка загуба е своего рода победа, която може да бъде доказана само от загубилите.
Този вид "победи" се проличават най-ясно в спорта. Често пъти коментаторите използват клишето "достойна" загуба и "Добре играха, но загубиха!", които са изпразнени от смисъл. Добре играещите не създават предпоставки за "случайни загуби" при "добра игра".
А при политиците ни въобще не може да се говори за загуби. Та какви политици ще са ако не могат да представят загубата като победа!
На тези избори загубилите са всичките партии, а най-загубилите са тези, които станаха
"парламентарно" представени. Какъв смях в залата на народа! Парламентарно представени! Що за цинизъм! Та повече от половината българи не гласуваха, а тези които гласуваха набиха осем плесници на "победителите".
Най-губещ се оказа Генерала, като от армията му дезертираха почти половината му редници. Останаха пишман офицерите и офицерките му. Да, ама да сте чули от него да признае, че е победен не от кого да е, а от народа и сега този горд Генерал трябва да целува ръце на другите "победителчета" и да ближе това, що е плюл само допреди няколко месеца - коалиционната форма на управление.
В интерес на истината трябва да кажем, че от устата на Миков загубата на червените премина в друго измерение - отредено от избирателите място.
Много е мъчно и нездравословно - физически и психически - да живееш с мисълта за тотална победа и за да се подиграят с теб, те наказват да си Първи, но не чак до там, че да сложиш короната на едноличната власт на главата си. Боаже, колко сме помъдрели избирателите! Значи и купуването на гласове не дава нужния ефект!
Та в днешна България не е възможно да се състави нормално работещо правителство, защото то никога не е
"нашето", а на "врага"
. И излиза така, че на българите най-големите врагове са... българите.

2 - От всички всевъзможни неща, които могат да се случат в България, най-невъзможните да се случат е да се спре с кражбата, лъжата и измамата, които са станали ежедневие и са градивните елементи от битността на чиновника от всякакъв калибър на когото е вменена някаква власт - от пъдаря, до царя.

3 - Да бъдеш лоялен към онези, с които вървиш по един и същи път, който води към целта на вашето стремление, защото лоялността се разчита като зависимост от тип, който не е ясен на тези, които са убедени в нейното съществуване. И когато лоялността се изчерпи, поради различни обстоятелства, противоречащи на вашите убеждения, да можете да кажете "Аз съм до тук, поради..."
, което е също лоялност. В България разделите се случват между винаги невинни и много виновни, във вените на които тече предателска кръв. Тези драми между доскорошни съпартийци и съмишленици от различни области на живота са станали неотменима част на живота ни, който е живот като в турска, латиноамериканска или индийска сапунка. Това е така, защото никой от тях не може спокойно и разумно да приеме както загубата, така и вината си.
В България разделите винаги стават със забити ножове в гърбовете на доскорошни съмишленици, съпартийци и близки познати.

4
- Да обичаш Родина, народ и държава, независимо от неговата социална прослойка и етнически произход. Да загърбиш личните си предпочитания и виждания, с мисълта, че отдаваш знания и възможности за просперитета и възхода не на определени части от нацията, а на нея, като цяло.
Необяснимо е желанието на политиците ни да бъдат в центъра на "обичта народна".
И се сърдят когато ги освиркват и замерват с домати и яйца. Е, ама как да обичаш "народният избраник", който е скътал няколко милиона в банката на държавната мафия КТБ.
5 - От изложените четири неща, които са невъзможни да се случат и да се осъществят в близките няколко десетилетия, следва, че в България е невъзможно да се случи съществуването на демокрация, в класическия смисъл на понятието.
Поне до 2034 година.

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. injir - , , Почтен политик, , май също няма. . ...
30.10.2014 12:10
,,Почтен политик,, май също няма...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2275940
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930