Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2014 11:51 - Пирамидата КТБ
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1057 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 29.10.2014 12:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
България попадна в сянката на пирамидата К Т Б и няма измъкване от там, освен с тотална съпротива от страна на народа,  по подобие на малкия, но бояк народ на Исландия.
И тъкмо заради неразрешимия проблем с Пирамидата на фараоните НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО, защото абсолютно всички първи политически играчи са пряко или косвено замесени в нейното създаване. И Борисов, който привидно се мъчи да създаде правителство, и така наречените реформатори, които бягат като дявол от тамян от неговото създаване, и така наречените патриоти, които искат да се облизват като котараци, но без да ловят мишките, и другите, които са в насипно състояние в парламента не искат да има правителство, защото се страхуват от едно - от откриване на техните тайни далавери, свързани с банката. Никой не е съгласен да му лъсне името в разните списъци на крадците. Представяте ли си народът да прочете, че и Иван Костов си е облизвал пръстите, топнати в кацата с... пари. Представяте ли си Бойко Борисов да си прочете името като основен далавелджия, подпомогнал Цветелина Бориславова в многобройните й финансови пируети. Представяте ли си Георги Първанов с влог от десетки милиони в "банката на държавата". Представяте ли си Радан Кънев да е под някаква форма проводник на интересите някои от многобройните фирми, свързани със семейството на неговия гуру Костов. И въпреки че Пеевски и Цонев вкараха закон за отпадане на банковата тайна за всички онези лица, фирми, корпорации и обръчи от фирми и корпорации, много се съмнявам, че и така "честно" играещите от ДПС не са замесени в афери, свързани със злополучната банка.
Защо Борисов вкара на съхранение парите на държавата в частна банка, каквато е КТБ? Защо задължи всички държавни институции да станат нейни клиенти? Защо Костов иска толкова много пирамидата да се предпази от рухване? Само защото държавата щяла да бъде въвлечена във водовъртежа на огромната криза във всички сфери на живота? Не, не и не! Никой от политиците ни - ако могат да бъдат наречени така - не има за цел и не взима предвид състоятието на живота на държавата, който е и живот на всеки един от нас, защото държавата сме ние, народът. И го доказохме по еди много прекрасен начин на изминалите избори. И ако има следващи - аз не се съмнявам, че ще има - трябва да гласуваме пак по същия начин. Да, докато ТЕ не се осъзнаят, че СА НИЩО БЕЗ НАС.
Проблемът с КТБ няма да позволи да се състави работещо правителство, което да има що годе дъръг живот. Ще се сглоби - може би - някаква пародия на такова, с една единствена цел: Бойко да дръпне многомилиарден заем, с който да обезщети крадците. Заем, който ще ни тежи като воденичен камък на шиите за десетилетия наред.
България е една силно деформирана пародия на подобие на държава, понеже тя доказа, че не е в състояние да озапти една банка, явяваща се законна финансова пирамида на държавата.
Та, кой крал - крал. Да му мислят тези, които не само че не са крали, но и ще плащат откраднатото от тях.
Нашите политици трябва да се поучат от опита на Орбан и да вкарат банките в ъгъла, като им надянат усмирителните ризи на правовия и финансов ред.
И накрая - с колко ли милиона се е облажил младокът Искров за своето умишлено бездействие?

PS:
Като доказателство за политическата немощ и явна импотентност е изненадващото посещение на високопоставения политически европейски чиновник, изпълняващ ролята на шеф на Европейската народна партия Жозеф Дол, който има за цел да удари рамо на Генерала. Привидно той е в България на работна среща и по-рано проведе официални разговори с председателя на парламента Цецка Цачева.
Не е това новина за мен. Новината за мен, че той е привиквал първенците един по един на разпит, като ученици, които скришом пушат в училищните тоалетни
.
А дали не е пристигнал "на пожар" по молба на Бойко Борисов?
 



Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261779
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031