Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2014 14:53 - Преференциите и политическия бандитизъм
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.10.2014 15:05


image15 окт 2014   Анисия Иванова
Депутат 13/13 от ББЦ в Пловдив става независим Баракова се оплака, че била заплашвана да се откаже от НС

Депутат от „България без цензура“ в Пловдив, избрана чрез преференциално гласуване, е била заплашвана да се окаже от депутатското си място. Учителката по биология Анна Баракова обяви, че напуска партията, но ще стане независим народен представител. Тя разказа пред Нова телевизия за натиска и заплахите върху нея, след като станало ясно, че влиза в Народното събрание като депутат от ББЦ. По нейни думи тя била заплашвана да се откаже, защото №13 не бил предвиден да влезе в парламента.

Причината е, че след изборите поради преференцията листата на ББЦ в Пловдив била разместена. Феноменът стана известен още от евроизборите, след като номер 15 от листата на БСП - Момчил Ненков, стана евродепутат след преференциален вот. На тези избори феноменът се повтори, като 3 от ГЕРБ бяха избрани по този начин. Те обаче се отказаха от депутатското си място, а от ДПС един депутат трябваше да влезе в НС, който също се отказа.
При всички тях се получи дублиране на номера им в партийната листа и номера на бюлетината на формацията им.

Баракова разказа, че след изборите е била поставена в ситуация на тормоз, след като станало ясно, че е избрана за народен представител. „Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяха адвокат Дяко Дяков и Мартин, известен като Данона“, разказа  Баракова и обясни, че един от тях - Дяко Дяков, е трябвало да влезе в НС. По думите й като замяна на депутатското място те са й предлагали пост или пък тя да си избере такъв в администрацията в Пловдив.

"Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах“, разказа още тя.

Баракова показа и изпратените ѝ есемеси от колеги, в които пише:

Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне…“.

„Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората…“, гласи друг есемес, писан от секретарката на партията.

Баракова твърди, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от мястото си в парламента. Тя заяви, че след оказания й натиск напуска ББЦ, но си запазва депутатското място и става независим депутат.

В студиото заедно с Баракова бяха и вече бивши членове на ББЦ – Красимир Монов и Хаик Гарабедян, които я подкрепиха за избора й. Гарабедян разказа, че е бил председател на ББЦ за Пловдив, бил е включен в евролистата и е напуснал по собствено желание, защото лидерът Николай Бареков подменил принципите и идеите на партията. Монов от своя страна заяви, че партията е финансирани от Корпоративна търговска банка.

От своя страна, лидерът на партията Николай Бареков призова Анна Баракова да се откаже в полза на Дяко Дяков.

В писмо, изпратено от пресцентъра на партията му, той заявява, че кражбата на депутатско място, което е изкарано с усилията на толкова много хора в родния му град Пловдив и което той отстъпил доброволно на Дяко Дяков, е срамно и безотговорно действие.

"Пловдивчани гласуваха за мен и за втория в листата Дяков и мястото не е за лична употреба или за избиване на комплекси“, убеден е лидерът на ББЦ.

Той призова Баракова да не се възползва по толкова грозен и лицемерен начин от преференцията 13/13, "която очевидно не е дадена за нея, а е попълнена за сигурност от избирателите".

„Аз оставих това момиче само да вземе решение“, обяснява лидерът на ББЦ и припомня, че други партии, принудиха своите деветки и осемнайски да напуснат парламента.

Еша ни няма да си създаваме сами проблеми! Еша ни го няма никъде да окепазяваме всяко едно начинание, започнато с мисълта за по-добро. Ние сме извратен до крайност народ, защото извратеността ни е плод на нашето личностно самодържавие, произтичащо от мисълта, че всеки един от нас си е феодал на собственото си самочувствие и спорната тежест в обществото като личност. А политиците ни са направо императори на несъществуващи империи.
Та тази учителка, която са я сложили на 13-то място, като хартиен амбалаж в листата, изведнъж се е оказала златна опаковка на тъй мечтаното от всеки нас място в къщата на духовете, наречена "Народно събрание". Веднъж влезеш ли в нея, може и да си тоалетна хартия, но блестиш с блясъка на... пиринч.
Тя е имала нещастието да бъде в листата на щастливото 13-то място, което и дава право да се почувства божествена. Да, обаче и между земните богове - особено ако са от българската черга - настъпват боричкания, придружени със заплахи, когато някой бог или богиня се намеси без да ще в работите на някои други богове, които са по-близо до Зевс. За такъв се има бог Данон, който си търси изгубената божественост, изнасилена от тъй нещастния щастлив номер 13.
И се започва, типично по бандитски, със заплахи, защото Тя не е достойна даже и да бърше сандалите на Бареков и барековци. Тя не може да осъзнае, че нейното място е в миманса, където може на воля да крещи колко са велики тези от банката на КТБ, които ръсят откраднатите ни пари, за да създават божества през 21-ви век.
Искаха преференции, чрез които избирателя да има право да направи своя личностен избор, избягвайки от шаблона на общата листа, подредена не според заслугите, а според дебелината на портфейлите, пълни с истински финикийски знаци.
И когато народът реши да го стори, веднага го нарекоха неграмотен и измислиха куп причини за неговото "ненормално гласуване". Да, ама гласът нормален или ненормален си е направо действителен и тези тримата от ГЕРБ и този от ДПС ми се струва, че доброзорно са се отказали от местата си в къщата на духовете. Където не става со кротце и со благо, става с кьотек, нали? По-добре е да запазиш личното си физическо здраве и да си прибереш някоя и друга пачка като обезщетение за "грешното съвпадение" на твоето място с номера на бюлетината. А и Доган въобще няма да се церемони да го прати на среща с неговата "мъжка секретарка" в отвъдното. И не само Доган, а и бившия шеф на ИПОН няма да си поплюва, ако "грешно" избраните показваха инатлъка на това момиче.
Сигурен съм, че тази учителка си няма представа в каква клоака се е вкарала с нейното желание да седне на парламентарния стол. Преди години бях свидетел как един бивш кмет, избран за депутат от синята партия, който беше низвергнат от Костов, вървеше като смахнат по коридорите на Народното събрание и буквално си говореше сам, избягван от послушните костовчета. А е много добър лекар!
Хубавото на преференциите е, че изкара на показ още една съществуваща истина за политическата ни действителност - активизиране на дремещия политически бандитизъм.
Но в крайна сметка пожелавам на депутатката Баракова да отстоява принципите и вижданията си, защото само тогава човек може да се почувства истински свободен в своите решения.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276300
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930