Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2014 09:59 - Предложение до Бойко Борисов
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 334 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.09.2014 10:22


Кои не позволяват проблема с гласуването на изселниците в Турция да получи своя образ и решение? Дали тяхното "масово" гласуване е част от правата и свободите им и за чий права и свободи става въпрос?
Аз не съм съгласен така наречените "български граждани", които в болшинството си не могат да кажат три смислени думи на български и които пристигат в България само от избори на избори, да решават чрез своето "гласуване" съдбата ми, на моите деца и моите внуци от години и за години напред.
Измислените изборни секции в Турция, които никнат като гъби след дъжд, показват и докозват само едно - Българската политика отдавна е продадена на две държави: Русия и Турция, като последната придобива все повече и повече акции в политическия консорциум между тях. Така наречените политици отдавна са подложили под краката на уж българските парламентаристи от ДПС - а чрез тях и на Терция - законите на страната като изтривалки за мръсни обувки.
Ако съпоставим броя на секциите в Молдова, Сърбия, Украйна и в целия ЕС, то излиза, че фантомните секции в Турция ги надвишават многократно - Молдова - 2; Сърбия - 2; Украйна - 2, а в Турция над 130. Колко са турските изселници, които имат право да гласуват? Не са ли повечето от тях мъртви души - в преносния и реалния смисъл на думата? Някой знае ли от тези 800 000 "мъртви души" колко са в Турция? Кой дава тон за тази антибългарска политическа песен? Европа нямали някога да издърпа ушите на продажните ни български политици, които опорочават тотално изборния процес!

1 - Забрана за гласуване на граждани с двойно гражданство, което е в страна извън Европейския съюз.
2 - Въвеждането на изборна книжка, в която да се отбелязва с подпис и печат гласуването на приносителя й и той да не може да гласува без нея.
Както може всеки един от нас да има здравен картон, в който се отбелязва неговия здравен статус, така може да се въведе и изборната книжка. Въпросът е обаче Кои не искат това?
3 - Забрана за гласуване на лица без минималното основно образование.
4 - Забрана за гласуване на лица осъдени и излежали присъда повече от една година лишаване от свобода, независимо от вида на престъплението.
Така ще се пресече навлизането на елементи от престъпния свят в света на политиката. Това се прави в редица страни и те не са останали нито без парламент, нито без правителство, защото е по-добре да гласуват два милиона избиратели, но тези гласове да са действително на хора, които не са осъждани за измами, корупция, фалиране на банки и предприятия и прочие престъпления.
5 - Гласуване единствено по постоянен адрес, като е възможно поемане на час от разходите по пътуването на тези, които по уважителни причини живеят извън района на постоянното си местоживеене - работа, командировка и подобни, след представянето на изборната си книжка на съответните огани, от която да е видно, че той е упражнил правото си на глас в съответната секция по постоянен адрес.
Ако иска Бойко Борисов, който ще е победител на тези избори - искаме или не - да бъде запомнен като полоитически реформатор, нека в бъдещия парламент да въведат точно тези реформи в закона за изборите на народни представители. И не само на тях!




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276485
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930