Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2014 23:07 - Коментар към "Кой предаде Левски"
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 733 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 19.02.2014 15:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 6 - Анонимен
ГОСПОДИН АТАНАСОВ ЗАЩО СТИГНАХТЕ ДО КОМУНИСТИТЕ ---НЕЩО ЗА СЕГА--КОЙ ПОСМАЛИ БЪЛГАРИЯ С 3 000 000.....НЕЩО МИ ПРИЛИЧА ТВОЕТО НА ПРОПАГАНДА--ХУБАВН ЧОВЕК СИ..НО КАТО КАЖЕШ А,КАЖИ И БЕ...ИНАЧЕ НЕ ВЪРВИ

Явно, слабата ни черта е да живеем с греховете на предците си и да ги носим като тежък товар през целия си живот. Така ли е всъщност? О, не, въобще не е така, защото когато се кажат тежки думи за предателите в българската история и действителност, веднага четящия ги разделя на "основателни" и "неоснователни" - т.е. на "лоши" и "добри".
За мен няма "лоши" и "добри" предатели - има предатели.
Ние почти винаги свързваме това гнусно явление с предателство от човек на човек. То е осъждано много сурово и почти винаги със смърт. 
Примерите за разновидност на предателството са много, но никога не си приличат, защото всички са различни, въпреки имрулсите за тяхното извършване да носят обща характеристика.
В момента сме свидетели на напускане на народни представители от ГЕРБ. Те предатели ли са? И да, и не. Зависи от гледната точка. 
Именно от гледната точка на Хаджипенчович и другите трима предаването на Апостола НЕ Е предателство и те едва ли са си представяли, че ще влязат в най-черните страници на неписаната ни история, в която всички лица са обречени на забрава.
Смъртта чрез предателство е предателство към самия живот. (Тук трябва да се каже, че предотвратяването на смърт, атентат и други подобни деяния,  чрез получена информация не може да се принизи до предателство, защото се спасява живот и обществено благо). 
Самото убиване е предателство към живота. 
Със сигурност Анонимния има предвид онези загубени войни от Фердинанд и ужасиите на царската власт, спрямо комунистите и техните ятаци. Идват ми наум шестте ястребинчета избити по най-жесток начин от фашистите. 
От фашистите ли? А дали е така?

На 20 декември 1943 г. в село Ястребово са разстреляни 18 души, от които шест деца. Убиецът подпуручик Константин Йорданов не е получавал заповед за разстрелване на децата. Но в изпълнение на заповедта на командира си полковник Атанасов да се ликвидират близките само на нелегалните, той се е престарал и разстрелвал жени и деца, наред с мъжете. Абсурдното е в това, че малко след злодеянието на "образцово-изпълнителния" подпуручик идва заповед разстрела да се отмени. 

Комунистическата власт ги употреби за собствено ползване, превръщайки ги в мъченици.
Създаването на лъжливи митове и легенди е също предателство. И то напълно осъзнато и целенасочено. Предателство към действителността и нейното изнасилване по най-вулгарен начин.

Още по-голямо е предателството на подпуручика, че същият е бил учител и не мога да си обясня античовешко чувство, злоба и омраза към живота, за да има сили да доубива живите. Това наистина го е смятал за свой  дълг, както онези четирима предатели на Левски.
Ето как Предателя е един и същ, макар и в друго тяло и в друга действителност неговата ДНК е непроменена през хилядолетията и тя си е една и съща - на предател.
Но все ми се струва, че по-големи предатели на народ, държава и живот от комунистите няма. Днешната ни действителност е потвърждение на това мое мнение.

 



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. born - Стига вече с тия комунисти и анти...
18.02.2014 23:25
Стига вече с тия комунисти и антикомунисти. Не делете хората на позитивни и негативни. Човекът е сложно създание и е конгломерат от качества. Във всекиго има заложени добри и лоши неща. Важното е да не надделяват лошите. С подобен подход усложнявате и без това твърде комплицираните взаимоотношения между ближните си. После се чудим защо квалифицират българите като злобни и завистливи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261798
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031