Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2014 10:33 - Кой предаде Левски
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11660 Коментари: 55 Гласове:
2

Последна промяна: 20.02.2014 08:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На днешният*ден, преди 141 години на най-черното бесило в предосвобожденската ни история със страшна сила увисва Васил Левски.
Изписани са хиляди страници за живота, делото и значението на тази емблема на Свободата.
Но винаги едно НО е подавало лисавата си глава и грозния си образ от тъмните дупки на историческата памет. Желанието на това НО е то да бъде забравено и изтрито от съзнанието на следващите поколения, за да може неговите отрочета, безликите Но-та да продължават да разяждат плътта на все още неосвободена България.

Васил Левски е хвърлен в устата на смъртта от българи! Не поп Кръстю, напразно обвинен в предателство и живял незаслужено с тази дамга на душата си, а все високопоставени българи, участвали в съдебната комисия, са закачили бесилото на врата на Светията - продали са го за рахатлъка си, така както Юда предаде за 30 сребърника Месията. 
Дали е успял да внесе ред в гузната си съвест - ако въобще я е имал - Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, с дарените пари да се изгради паметника на този, който той предаде?
Ами останалите "герои", които искали да са на добро, под сянката на падишаха!  Как са се чувствали Мито Каймакчийски, който бил в ръководството на българската църковно-училищна община и двамата членове на софийската градска управа (Меджилис) Мануил Стоянов и Петър Тодоров, ние можем само да гадаем, но със сигурност със самочувствие и със съзнание, че вършат едно велико добро за... своята родината.
Ще минат години и България ще попадне във властта на една прослойка от народа си, наречена комунисти, които ще извършват много по-зли и големи предателства спрямо народ и държава, едно от които е опита да продадат този  народ и тази държавата, пращайки ги в безкрайната сибирска пустош на СССР,  пак заради личния рахатлък, под сянката на Ленин и Сталин. Но това предателство, на тези четирима българи над най-истинския българин е знаково и емблематично. То е оня родйн демон на българската народопсихология, където предателството от българи над българи е въздигнато на пиедестал.
Сигурен съм, че Апостола е проплакал миг преди да увисне на бесилото осъзнавайки тъкмо тази страшна истина -
БЪЛГАРИ ДА ПРЕДАВАТ И ПРОДАВАТ БЪЛГАРИ.


*Води се един вечен спор дали Апостола е обесен на 18 или 19 февруари. Лично за мен това няма никакво значение, пред факта на предателството. 



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. minevv - dbd
18.02.2014 16:19
платен репортаж... за да се чувстваме предатели...
без обосновка, без знание за времето.. без ум и разум
цитирай
2. kabuli - Минев, аз не пиша репортажи. Аз пиша ...
18.02.2014 16:43
Минев, аз не пиша репортажи. Аз пиша книги. И кои сте вие, които трябва да се почувствате предатели? Аз съм посочил поименно предателите, Минев. Вашето име не е сред тях, защото не може да бъде. Защо се чувствате виновен заради предателствата, извършени от бащите на тези българи, които са най-яростните поддръжници на протурската партия ДПС?
цитирай
3. kabuli - Алекс
18.02.2014 21:44
Това е самата истина.
Не народ,а мърша.Така е било,така е и така ще бъде!!!
Прокълнато от Бог племе.
Долно,подло,примитивно,злобно.
Това е самата истина.
цитирай
4. kabuli - Алекс
18.02.2014 21:44
Това е самата истина.
Не народ,а мърша.Така е било,така е и така ще бъде!!!
Прокълнато от Бог племе.
Долно,подло,примитивно,злобно.
Това е самата истина.
цитирай
5. kabuli - бай Иван
18.02.2014 23:15
Във всяко стадо има черни овце.Ако е имало предателство,със сигурност наследниците им са станали комунисти,които след 9.09.1944 година избиха хиляди българи...
цитирай
6. kabuli - АНОНИМЕН
18.02.2014 23:16
БАЙ ИВАНЕ ! А ПРЕДИ 0909 1944 Г КОЙ КОЛЕШЕ И БЕСЕШЕ?! ОТГОВОР НЕ ИСКАМ ЗАЩОТО ТИ ЗНАЕШ ПО - ДОБРЕ ОТ МЕН. И ТОГАВА КОЛКО СИРАЦИ ОСТАНАХА?!. БЪЛГАРИНА СИ Е ТАКЪВ , А ПОСЛЕ СЕ СЪРДИМ НА ДРУГИТЕ , ЧЕ НИ ХУЛЯТ, ПЛЮЯТ И ОДУМВАТ.
цитирай
7. kabuli - Ани
18.02.2014 23:17
Всеки народ си има мърша. Турците бяха направили музея на Кемал Ататюрк на публичен дом. Те си знаят какъв срам браха. Ама тука не се чу. Сакън да не се засегнат. Ако не бяха го обесили Турците - героизма му щеше да се слее с хилядите знайни и незнайни Българи дали своя дан за България. За мен по-важно е делото и идеите на Апостола, а не неговите предатели.
цитирай
8. kabuli - Ястреб
18.02.2014 23:18
в. „Жарава”, бр. 3 от 2009 г. Според тях, овдовялата Гина Кунчева успява да отгледа децата си, слугувайки по къщите на карловските чорбаджии. Най-малкият брат в семейството Петър е тежко ранен в сраженията на Врачанския балкан попада в турски плен и бива осъден на доживотна каторга в Диарбекир, Мала Азия, но съумява да избяга в Русия. Опълченец през Освободителната руско-турска война – в шипченските боеве го раняват в главата, гърдите и краката. Откаран за лечение в Харковската военна болница, ала се налага хирурзите да отрежат гангренясалия му десен крак. С крайно влошено състояние, непосредс
цитирай
9. kabuli - Ястреб
18.02.2014 23:19
непосредствено след Сан Стефанския мирен договор, пристига в родния си град Карлово – полусляп, почти глух, еднокрак и туберкулозен. Никой в града не откликва на молбите му да получи някаква що годе подходяща за инвалид работа, за да се прехранва. Петър протяга ръка за милостиня на чаршийските търговци и занаятчии и с оскъдните подаяния подпомага сестра си Яна, вдовица с четири деца. Гина Кунчева не може да се смири с нещастната съдба на сина и дъщеря си. Съсипаната от непосилен труд и срам българка се самоубива, хвърляйки се в един кладенец. През 1881 г. Петър Кунчев умира от туберкулоза, ост
цитирай
10. kabuli - Ястреб
18.02.2014 23:25
Съсипаната от непосилен труд и срам българка се самоубива, хвърляйки се в един кладенец. През 1881 г. Петър Кунчев умира от туберкулоза, останал просяк до края на живота си в бленуваната от него свободна България!"
Комат хляб ви се досвидя за горката му майчица и сакатия му брат! Българино, българино - ако имахте малко съзнание, щеше да ви е срам да го гледате в очите!
цитирай
11. kabuli - Лично аз
18.02.2014 23:38
не мога да си затворя очите пред същесвуващото зло и да се направя, че то не съществува. И най-малкото аз деля хората на лоши, добри и комунисти. хората са си такива, каквито са си - лоши, добри и все още комунисти. Цанко Цветанов се хвали, че неговата партия им 78 000 партийни членове. колко от тях са пребоядисани в тъмно-син цвят коменисти?
цитирай
12. kabuli - Червена плесен
18.02.2014 23:51
Митьо, написал си класически тюрлю гювеч! Левски, поп Кръстьо, Хаджи Иванчо, предатели, съдебни заседатели, комунисти, Сибир... Мазало!
Пропуснал си ДС, КГБ, КПСС, ДКМС, ДЗС, ТПК, АПК, Жан Виденов, Любен Гоцев и пр. виновни за душевната ти мъка!
Могъл си да изтъкнеш като антитеза светли личности като Васил Радославов, проф. Ал. Цанков, другия проф. Богдан Филов, ген. Луков и пр. радетели за демократична и просперираща България!
цитирай
13. kabuli - Тук не става въпрос
18.02.2014 23:58
за светлите личности а за техните предатели, за които се правим, че не съществуват. Приличаме на изпечен автоджамбаз, като гледаме да пробутатаме стар мерцедес, на който под боята му "лъсват" още десетки бои - според вкуса на предишните собственици.
цитирай
14. kabuli - Анонимен
19.02.2014 08:08
мрън мрън мрън, българите са лоши, слаби, предатели, глупости. Трябва да погледнем на историята си със самочувствие на народ, а не на сбирщина тарикати. Няма от какво да се срамуваме. Станалото -- станало: помним, учим се, уважаваме и продължаваме нататък. Проблемът ни е не само че си пречим един на друг, а и че си гледаме пъпа и очакваме някой да се впечатли, че преди 1000 години България е била на три морета, сякаш това ще ни плати сметката за ток...
цитирай
15. kabuli - До Червена плесен
19.02.2014 08:10
А каква е съдбата на тези "радетели за демократична и просперираща България! " ? Пропуснатата гнусотия не може да бъде повод за душевна мъка. Това е тресавището, от което България не може да се измъкне от векове.
цитирай
16. kabuli - До 13 Анонимен
19.02.2014 08:10
За какво самочувствие става дума - предали сме Левски, заклали сме Стамболов - много важно. Станалото станало. Нали портретът на Левски виси в кабинетите на предателите? Какво повече. Левски ли ще ни плати тока ?
цитирай
17. kabuli - pensioner
19.02.2014 08:11
Добра статия.Ако Левски беше доживял освобождението щяха да го убият и омаскарят своите,както съсякоха Стамболов.Така поне имаме един светъл образ,който да виси в кабинетите на националните предатели.
цитирай
18. kabuli - Райна
19.02.2014 08:12
Стига с тоя Левски! Настоящи герои трябват! Било каквото било, няма да узнаем цялата истина за миналото никога. Давайте настоящето да оправим! М?
цитирай
19. kabuli - кой ми ...!?
19.02.2014 08:38
Вие татарите предадохте Левскил Левски не беше татар, а арумън - потомък на най-древните балкански народи на Балканите
цитирай
20. kabuli - змея
19.02.2014 08:39
Как някой може да каже-"стига с този ЛЕВСКИ",просто неми го побира главата.Трябвало сегашни герой,ами хайде муцко,стани герой на новото време но затова иска дупе,но не дупе за подлагане.Имало е и РАЙНА,но РАЙНА -КНЯГИНЯ,или и това отричаме.Левски няма да ти плати тока,но ако имаше поне трима като него,нямаше да стигнем до тук.Нация от гъзомийници сме ние,но народ който не уважава историята си не е народ.
цитирай
21. kabuli - Анонимен
19.02.2014 10:21
айде и тоя сега. Има толков версии за смъртта на левски, че дори не се зане дали е предаден или просто са му уловили дирите, но всеки исак да се пише откривател.
Едни пишат че бил поп Кръюстю, други че е поп Лукан или дъщеря му Величка (ухажвала Левсик той я отбълснал), трети смятат че предателството въобещ не идва от Ловеч - някои твърдят че е извършено в Карлоов, четвърти твърдят че са наследници на предателя и че Левски задирял бабата и дядото го предал...има я версията с гюбрето....
цитирай
22. kabuli - Анонимен
19.02.2014 10:22
като толкоз сте Левскиеведи (хора които изследват дейност на левски) научете староосмански език (мноог е труден), идете в Анкарския архиивя и помолеет мноог учтиво да ви разрешат, да прочетете каков пише там. подпишете декларация че няма да разпространявате информацията и посел на свой риск напишете книга по въпроса....
цитирай
23. kabuli - Анонимен
19.02.2014 10:23
Васил иванов Кунчев
" веднъж да видя отечството си си свободно, после ще отида да освобождавам и другите страни"
цитирай
24. kabuli - Дааа
19.02.2014 10:44
Все едно чета Гошо Тъпото от началото на прехода. Примитив на разсъжденията е тоя писач!
цитирай
25. kabuli - Анонимен
19.02.2014 11:01
Присъдата на съда срещу Левски гласи-ДЕТЕУБИЙСТВО. Доказано е с очна ставка със съучастниците му.
Но всички се правят на ущипани в нашата страна-а повечето НИ национални герои са все такива-бандити ,крадци ,убийци ,терористи.
цитирай
26. kabuli - Човек
19.02.2014 11:24
В едно е прав,комунистите продадоха и съсипаха България,те са действали като терористи,които не е с тях е против тях и разстрел.Шепа идиоти отишли в Москва и решили да прокарат комунизъм в страната,взривявали гари и заводи,убивали свещеници и земеделци,само и само да се докопат до властта.После без съд и присъда избиха офицери,учители,интелектуалци и всички друго мислещи,с какво са по-добри комунистите от едни терористи и окупатори.Апостола е светиня и икона за нас българите,затова го тачим.
цитирай
27. kabuli - До АНОНИМЕН
19.02.2014 11:30
Какви сираци бе то боклуци и предатели дето ги финансираха московците-доказано.Аз и без пари ще ги убия ако събарят държавата.
цитирай
28. kabuli - Анонимен
19.02.2014 11:55
Омръзна ми от майстори на самоунижението.
Ти както си го написал ни изкара нас българите предатели на етническа основа.
Е не сме.
Но има и такива, както ги има във всеки етнос, народ и държава.
А Левски е бил наясно с това още в началото.
цитирай
29. kabuli - Анонимен
19.02.2014 11:56
До Анонимен 26
На фона на целите които е имал Левски, това което си написал показва само една незрялост ...
цитирай
30. kabuli - Анонимен
19.02.2014 12:01
Ей Митко, ако беше Сашко, щях да ти кажа "Мно'о си тъп Саше", ама нейсе, размина ти се и този път. Мно'о си тъп Мите!
цитирай
31. kabuli - Анонимен
19.02.2014 21:29
поп кръстьо не е напразно обвинен дори Ботев пише за него !

Попа е бил алкохолик и го е предал продал за две каци с вино!
цитирай
32. kabuli - Анонимен
19.02.2014 21:30
Левски има върховни писания за справедливост!!!

Деца, мъже, забрадки всичко под ножамразел е турците та ги е ненавиждал и си е имал своите основания!

Нека да не говорим какво пък са правели турците на Българите :D Тъй, че едно голямо зло може да бъде победено само от друго щото се налага да си лош когато се бориш с подобно зло!
цитирай
33. kabuli - савов
19.02.2014 21:31
Димитър Атанасов-българите не са предатели, а виж за комунистите си напълно прав че ни заробиха и сега като ни направиха 27-та република на Европейския съветски съюз
цитирай
34. kabuli - факт
19.02.2014 21:32
а това да оставиш родата му на глад и мизерия,да докараш майка му до самоубийство не е ли предателство???Много крокодилски сълзи,много...
цитирай
35. kabuli - ЗОРО
19.02.2014 21:33
Г-н Димитър Атанасов,никога повече не пиши съжденията си......ГРЕШНИ са !!!
цитирай
36. kabuli - ЗОРО,
19.02.2014 21:36
ако моите съждения са грешни, то и това, което твърдиш е също грешно, защото е само едно изречение и толкова. Няма мисъл, няма разсъждения, няма позиция, а една констатация без никакво съдържание.
цитирай
37. kabuli - иван
19.02.2014 21:37
станаха толкова години демокрация и все тая - комунисти, комунисти. Погледайте кадри за българия в зората на БНТ и ще видите какъв фашизъм е имало и така млади ми журналисте.
Даваха по БНТ селски събор и нито един не беше с обувки всички със цървули, сигурно защото фашизма е бил много хубав!!!!!!!
цитирай
38. kabuli - Възмутен
19.02.2014 21:39
Все пак съм доволен, че световно неизвестния автор /някакъв си Атанасов/, не ни убеждава, че комунисти са предали и обесили Левски. А можеше...както е набрал скорост.
цитирай
39. kabuli - Анонимен
19.02.2014 21:40
Незнайно защо след 89г.разни специалисти взеха да отричат предателската роля на църквата в лицето на поп Кръстю.От както съществува църквата е средище на разврат,педофилия,хомосексуализъм ,интриги и предателства.Това разбира се се отнася в повечето случаи за католическата църква,но и нашите чернодрешковци не падат по долу.Не било турско робство,било османско присъствие.Не бил попа били некви измекяри чорбаджии.Факт е обаче,че предатели като Данчо ментата,Бисеров и други майцепродавци има и днес.
цитирай
40. kabuli - Майкопродавец
19.02.2014 21:41
танасов, ти се майкопродавец. Като войник през Соца всеки ден ми набиваха в главата истината за избиванията в Турско. И сега ти мръцкало, искаш да ме убедиш, че съсипването на икономиката от Евросъюза не е предателство, а е предателство да мразиш поробителя. Прадядовците ми са били членове на Комитета преди Освобождението, единия е бил опълченец. Сигурно твоите прадеди са били всред мухльовците дето са предавали вяра и близки.
цитирай
41. kabuli - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ВСИЧКИ!
19.02.2014 22:59
Горчивата истина е, че Левски, Ботев и всички останали икони дали живота си за България бяха предадени ОТ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД, защото те са се борели за ЧИСТА, СВЯТА И НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ, а ние през последните 140 години се борим да станем или руска губения или част от Югославия или 16-тата република на СССР или 27-мата членка на ЕС! Досега само 51-ви щат на САЩ не сме поискали да станем, ама и за това има време...
цитирай
42. kabuli - да
19.02.2014 23:00
Предатели има във всеки народ. Ние не се различаваме от останалите. Престанете с тези лъжи и нихилизъм. Това само ни вреди!
цитирай
43. kabuli - maxobg
19.02.2014 23:00
да не ви припомням ,приказката "еди българин-хаидутин,двама - завера,трима - чета с предател!!! то е истината !!!калпав народ,само предатели !!! извинете ако съм засегнал някого !!!
цитирай
44. kabuli - Анонимен
19.02.2014 23:02
siaka zbirshtina zaslyjava svoiata ychast ot 4 darjavi ogromni ostava samo edna na asparyx balgaria tva kvo govori za predateli i straxlivci mijityrniaci alchni no svidlivi za kojata koiato nosiat na garba si.ako evreina car shishman ne beshe razdelil balgaria niamashe da ima i tyrsko robstvo primer ot alchnost ot vreme ono.
цитирай
45. kabuli - Истината
19.02.2014 23:02
Хаджи Иванчо Пенчович е бил разузнавач на руския император, било му е наредено пръв да гласува за смъртна присъда на Левски - за прикритие. Левски е щял да бъде обесен, та той е организирал комитети срещу властта, най-тежко престъпление. Впоследствие той се явява основен свидетел с писмени доказателства за това, че турците са знаели за подготовката и са допуснали Априлското въстание и целенасочено са избивали българи. Турция е обвинявала Русия, че без повод е започнала войната 1877.
цитирай
46. kabuli - Анонимен
19.02.2014 23:04
Поп Кръстю не е предал Левски по една проста причина - Левски е нямал навик да съобщава къде ще ходи-да пише писма, защото е нямало телефони.Най-вероятно е издаден като съмнителен от някой турчин в ханчето. Левски е предаден по-късно, когато"патриотите"-строители на България са избрали немски княз за да правят далавери с Виена и Берлин. Както и днес, шепа Киряк Стефчовци унищожиха 2 500 000 българи под лозунга "Долу комунизма"!
цитирай
47. kabuli - Акъл море
20.02.2014 08:44
България НЕ ЗАСЛУЖАВА ЛЕВСКИ! Самият той въобще е чужд на преобладаващите черти на балканския манталитет.Просто е необяснимо откъде са дошли невероятните му качества,когато те почти напълно са липсвали по българската територия.Ако Левски се появи сега в България и се обяви срещу сегашната робия,колко ще го последват?Враговете на България,вътрешни и външни са толкова силни,че за свободата ще трябва да се мре.Българина това не го привлича.С Бареков и ББ за келепир да,но да мрем,не,търсете си други
цитирай
48. kabuli - Киряк Стефчо
20.02.2014 08:46
До Анонимен 48
Как ги унищожихме тези милиони. Изби ги народен съд, измряха из десетките концлагери, стреляхме по тях като бягаха през границата или отвличаха самолети на терминал 2 ?
Колко много ви се иска да си развеете знамето червено и да зазидате отново България.
Тези милиони избягаха от вас. Още ще избягат !
цитирай
49. kabuli - Ясно
20.02.2014 08:47
Нищо не ти е ясно.
Ти да не си мислиш, че тогава е имало Интрернет и GSM, или внедрени агенти на БРЦК, че да подслушата кога къде кого ще карат с каква охрана и да го освободят?
И имаш ли представа къде са по това време хората които са имали възможност да го направят?
И прочети малко повече за да си наясно, че има най-малко две групи които са организирани за освобождаването му.
цитирай
50. kabuli - Анонимен
20.02.2014 08:49
До Анонимен 26
"...повечето НИ национални герои са все такива-бандити ,крадци ,убийци ,терористи. "

Ти да не би да предпочиташ да бяха гейове?
Говориш за хора, отпреди 150-200 години с мерките на съвременния свят.
Личи ти, че си ходил на училище, ама май само си зубрил без да мислиш.
цитирай
51. kabuli - Ясно !
20.02.2014 23:52
Кой точно е предал Левски не е ясно. Ясно е, че не е турчин. Турчинът ще го арестува, няма да го предава. Другото, което остава неясно е как 7 заптиета водят Левски до София през Арабаконак и няма славни хайдути, които да скочат и да го освободят. А пашата в София му се присмива. Как не се намери българин, който да сложи камък върху гроба му. Едва ли турци са го заровили. Ясно ли ви е защо сме на този хал ?
цитирай
52. kabuli - Анонимен
20.02.2014 23:54
До Ясно !
Нищо не ти е ясно.
Ти да не си мислиш, че тогава е имало Интрернет и GSM, или внедрени агенти на БРЦК, че да подслушата кога къде кого ще карат с каква охрана и да го освободят?
И имаш ли представа къде са по това време хората които са имали възможност да го направят?
И прочети малко повече за да си наясно, че има най-малко две групи които са организирани за освобождаването му.
цитирай
53. kabuli - Анонимен
20.02.2014 23:55
До Анонимен 26
"...повечето НИ национални герои са все такива-бандити ,крадци ,убийци ,терористи. "

Ти да не би да предпочиташ да бяха гейове?
Говориш за хора, отпреди 150-200 години с мерките на съвременния свят.
Личи ти, че си ходил на училище, ама май само си зубрил без да мислиш.
цитирай
54. kabuli - ПРЕЗИДЕНТ
20.02.2014 23:56
БЪЛГАРИТЕ ПРЕДАДОХА ЛЕВСКИ,ПРЕДАВАТ И БЪЛГАРИЯ. ПРОКЛЯТИЕ ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ
цитирай
55. kabuli - хахахахаха
20.02.2014 23:57
а за това КОЙ ПРЕДАДЕ ЛЕВСКИ---ЛЕВСКИ ,ако се поразровите, е заловен след огромна по мащабите си операция,и едва ли е предаден така с посочване,а чрез систематично събиране на данни.Няма как един обикновен човек,като него,даже и свръх надарен,да се скрие от огромната полицейска машина на империята,усетила опасността, ВЕЧЕ реорганизирана от ПОЛКОВНИК СЕНКЛЕР-така че спрете с глупостите..А поп Кръстю беше посочен,защото ТОГАВА беше на мода да се плюе по религията,къкто сега по националистите...
цитирай
56. kabuli - Кой
21.02.2014 00:03
Кой е предал някога Левски и дали въобще е предаден, не е много ясно.
Ясно е кой днес предава и Левски и България?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2269198
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930