Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2014 09:36 - Короната в условието на Република
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.01.2014 11:27


 Любовта на царя убива. Примери в историята - колкото си искате. И в чуждата, и в нашата.
От месеца, който щял да стане май преди 70 години, другарите, които взривиха цъърквата, с цел да убият монарха, взеха решение короната да стане музеен експонат. То и без това си нямаме оригинална царска корона, която да идва от дълбините на историята. Защо им е корона, която не може д я сложат на главите си и да се поперчат с нея! Та те и без корона, са си короновани от същия този месец, дето щял да стане май - според поетичната прогноза.
Я ги вижте всичките ни първи политици! И първенците около първите ни политици! 
Как ви звучи Цар Георги Вождовски; Император Вълко Сталински; Цар Тодор Брежневски!  
Точно като крале и императори са се чувствали всичките ни партийно-държавни ръководители. Чувствали са се, чувстват се и ще се чувстват като такива. Та нали Гоце рипа от желае да възвърне въображаемата си корона, която носи 10 години!
Та нали Бойко освен като "капо ди тутти капи" се е чувствал и продължава да се чувства като цар на републиката! Е, имало е и ще има  прости царе, крале и императори, разбира се. Тях, в най-добрият случай, са ги скопявали, изпращайки ги в манастир - в християнска Европа. По другата земя направо са им взимали главите от кръста, за по-хуманно.
Обаче има една много важна, но пренебрегвана истина: Познанството с некороновани идиоти, които по редица "правилно" насложили се обстоятелства са на върха на управлението на Лудницата, която наричат "Република", е опасно за здравето. И се чудя защо не поставят предупредителни надписи, като при цигарите. Ето, влизате в кабинета  на  Бойко, в качеството му на министър-председател. И точно над главата му стои надпис "ПОЗНАНСТВОТО С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ Е ОПАСНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ" И  отдолу черепа, с костите. Или "ПИЕНЕТО НА БИРА В ХОТЕЛСКИ СТАИ Е ВРЕДНО ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ".
Влизаш в кабинето на Плевнелиев, в качеството му на президент - предупреждаващ надпис: "ПОЗНАНСТВОТО С ПРЕЗИДЕНТА ВОДИ ДО ИЗДУХВАНЕ ОТ В. Е. И."
Това си е направо смърт от премръзване и издухване в неизвестна за МВР, Следствието и Прокуратурата посока. 
Същите надписи трябва да са били и вкабинетите от  Костов до Сергей.
Та цялата дандания, която се вдига сега, с ритането по кокалчетата между Сергей, Гоце, Генерала и миманса,  е имено кой да сложи тази пуста невидима корона - короната на властта, която води до вечното чувство за непогрешимост и всевластие. 



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265111
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930