Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2013 12:40 - Кой на кой дявол шета
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.12.2013 19:55


 ДАНЪК "БОГАТСТВО" СКАРА ДПС И БСП

Поглед.инфо/ ДПС поряза мерака на БСП да обложи богатите с по-висок данък. Намеренията за 15 % налог на хората с доходи над 2700 лева на месец от 2015 г и за диференцирано облагане до края на мандата, промотирани преди ден от соцлидера Сергей Станишев, бяха посрещнати на нож от коалиционния партньор, пише "Преса". 

"Тези идеи не са обсъждани с нас. Ние не сме съгласни", заяви председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев. Той напомни, че в програмата на кабинета "Орешарски" изрично е записано, че подоходните данъци няма да се променят. "Това, че отстъпихме за доходите на най-бедните, не означава, че ще се съгласим да отменим въобще плоския налог. Това е принцип, от който няма да отстъпим. Остава плосък за целия мандат - 10 %", категоричен бе Цонев.

епреклонни сме по отношение на плоския данък. Няма да променим позицията си независимо от аритметиките. На богатия така или иначе му вземаме повече", посочи бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов от ГЕРБ. 
Според него аргументите на защитниците на данък "богатство" и примерите с прилагането му
в развитите страни не са убедителни. 

Значи на богатите и без това им вземаме повече, а? 
Значи тези 700 милиона по коледните празници са изхарчени от бедните? Вай, завалиите!
Да се чуди и мае човек как по време на криза милионерите в България се въдят като гъби след дъжд.
Да се чуди и мае човек от какво е спестявал бисерния Бисеров!  
Да се чуди и мае човек от къде са му паричките на нещастно бедния Доган за космическата ракета.

Доган е това фрапиращо доказателство, че всичко на този свят струва пари, но не всичко се купува с пари. Факт е, че му позволиха сам да си изгради затвор, в които ще умре я от препиване, я от полова немощ.

Тези защитници на богатите от ДПС и ГЕРБ не си ли дават сметка, че като им умре коня, каруцата им ще потъне в блатото на застоя. А за да избегне стопроцентовата си смърт, ще накъса палдъмите и ще отиде да пасе на воля я по английско, я по френско, я на майната си.
 
Крайно време е играчите от БСП да сменят модела на коалиционност и да помислят за нов модел на социална политика, приемащи за партньор онези крила и течения от лявото пространство, които имат друг поглед за нейното правене. ДПС е доказано партия не само на Държавна сигурност, но и анти българска по своята същност. Дошло е време Политиката да се обърне с лице към народа, който тъне в безпросветна бедност и нищета, които са в основата на всички други злини.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2277750
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930