Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2013 21:19 - Истината - Цар Борис ІІІ
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 464 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.12.2013 10:14


FROG NEWS

Възкресяват спомена за таврийските българи, избити от комунистите Инициативен комитет издига в Добрич паметник на сънародниците ни, избити от Червената армия със съдействието на българските комунисти. 

Идеята за възкресяване на спомена за таврийските българи датира от няколко години. Покойният вече добруджански краевед Атанас Марков - автор на изследването, озаглавено “Българи в Таврия и таврийци в България” пръв споменава за издигане на паметник, който да напомня за трагедията от средата на 40-те години...През 2013/2014 г. се навършват 70 години от преселването на таврийските българи в Добруджа и Лудогорието, а през 2015 г. – 70 години от депортирането им обратно в СССР...Паметникът ще бъде в Добрич, защото това е градът, в който първо са пристигнали таврийските българи през 1942/43 г. и от тук са били разпределяни в различни добруджански и лудогорски селища... При настъплението на нацистките войски в Украйна, за да се спасят от ужасите на войната, таврийските българи, по инициатива на своя водач Мишо Хаджийски пишат писмо до Н.В. цар Борис ІІІ с молба да обърне поглед и към тях, сънародниците в далечна Таврия. “С една надежда живеем сега, че ти няма да ни оставиш, както не остави нашите братя в Добруджа, Тракия и Македония, а ги взе под закрила в царството си. Всеки българин е щастлив само в родното си огнище на Дунава и Балкана”, пишат таврийските българи. Естествено, отговорът на тяхната молба е положителен и през 1942 г. започва процесът по заселването на сънародниците ни от Украйна в Добруджа и Лудогорието. Таврийците получават същия статут като преселилите се от Северна Добруджа българи, обясни  Костадин Костадинов. След комунистическия преврат на 9 септември 1944 г. започва и трагедията на таврийските българи. Те като съветски граждани са обявени за изменници и по заповед на Сталин правителството на Отечествения фронт и БКП е задължено да ги предаде на окупиралата страната ни Червена армия. Българските комунисти послушно изпълняват нарежданията на “големия брат”. Започва жестоко преследване на българи от българи.Сънародниците ни, потърсили спасение в държавата, която те винаги са смятали за Родина-майка, биват гонени и репресирани от българското правителство в услуга на чужди интереси. Таврийските българи от Добруджа са натоварени на шлепове, част от тях са издавени в морето, други са депортирани в сибирските концлагери. Таврийците от Лудогорието пък са транспортирани до острови в Дунава, където са разстрелвани. Унищожени са около 2000 българи, оцеляват единици…

Таврийските българи са потомци на бесарабски българи,които са се приселили в Приазовието към средата на 19 век.                                  

Потресе ме това "Започва жестоко преследване на българи от българи." Напомни ми на Страшимирвото "И клаха тъй, както и турчин не е клал."
Изглежда, че са ни принудили да се раждаме в митове,  да живеем в митове и да умираме в (за) митове.
Мит е, че българите са горд народ. 
Мит е, че българите са гостоприемни и съжалителни.
Мит е, че българите обичат свободата.
Мит е, че българите  принудили управляващите да спасят евреите по времето на Втората световна война.
Митът за спасението на евреите в България е издигнат в неимоверни висоти и хиляди писарушки са си вадили хляба на тема "Спасението". Лично за мен това е нагла лъжа, гарнирана с цинизъм на държавно ниво "...Освен това факта, че спасението на българските евреи е резултат от продължителен и драматичен процес от правителствени опити за ограничаване на правата на евреите и депортирането им и съпротивата срещу тях. В тази съпротива вземат участие всички слоеве на тогавашното българско общество. В този смисъл българската реакция срещу Холокоста и антисемитизма надхвърля рамките на останалите опити по време на войната в други европейски страни за спасяване на евреи от депортиране..." - пише Албена Танева от Център за европейски изследвания към Философския факултет на СУ "Климент Охридски" в своя разработка за спасението на българските евреи от газовите камери. И тази разработка е предназначена за учителите в средните училища!
Що за цинизъм е това, да учиш децата на една митологизирана лъжа!
Истината е една и тя се нарича Цар Борис ІІІ. ТОЙ, като далновиден държавник, е съумял да изпроси от сатрапа Сталин преселването на Таврийските българи от Украйна до Родината. ТОЙ и само НЕГОВАТА  воля (отчитайки настроението сред народа и волята му) са в основата на недопускането не само на евреи, но и на цигани да изтекат в небитието под формата на дим. 
Може много да се говори и пише та тази тема, защото тя никога няма да бъде затворена. За разлика от темата за незавидната съдба на стотиците хиляди прокудени българи от земите на Майка България, останали в земите на балканските държави и комунистическа Русия (СССР).
Защото ако аз греша и ако митовете са истина, то тогава къде е това общество, което ще накара комунистите да се откажат от власт, без да дойдат танковете на Пешо Танкиста?
Много прав е професор Валери Стефанов от СУ, когато казва, че "обществото не знае езика на който да изговори надеждите си. Не умее правилно да делегира правомощията си. Показва ни ясно, че гневът, лозунгите и бродещите човешки маси не са достатъчен ресурс за промяна", който да бъде взет предвид от управляващите, които и да са те - добавям аз. Няма как Борис ІІІ да се съобрази с исканията на тази маса от народ, чийто искания и желания никога не са били ясно, точно и принципно формулирани. Защото по правило политическите лидери в България са се раждали и ще се раждат под крилото на БИВШАТА власт. 
Но Царят се е съобразил със здравите наченки на мисъл, произлязла от доказаните личности на времето си, умеещи да изказват ясно, точно и аргументирано своите желания и виждания по тяхното осъществяване и ги е използвал като факт на общо желание.

И си мисля, че евреите си отмъстиха на българите по един много особен начин - с масовото навлизане по висшите етажи на властта, влизайки в една престъпна симбиоза с дошлите на власт комунисти, като осъдиха хиляди на смърт ("Народия съд") от този народ, по чиято воля и желание те бяха спасени.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265793
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930