Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2013 22:10 - В СВЕТА НА ОМРАЗАТА, ЗАРАДИ ОМРАЗАТА
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 332 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Миг преди да паднат ограниченията за румънци и българи на европейския трудов пазар, поданиците на кралицата бавно, но сигурно се завръщат в пещерите на своята омраза. Да, поданиците на кралицата, независимо от етноса и расата; независимо от социалното си положение като един надигнаха глас срещу румънци и българи. Интересно е, че поданическата принадлежност измества етническата и всичката кафява и черна маса от представители на негри, араби, пакистанци, индуси и прочие, се считат за по-качесвени от техните събратя. Е, кой може да ми изтъкне сериозни и обосновани аргументи, че негъра, поданик на Н В е по-качествен от негъра, който си живее в Нигерия, например?

Но циничното в случая е не нежеланието на британските политици да допуснат свободно представителите на двата балкански народа на пазара на труда, а подтекста на това нежелание. Когато казват, че не щат българи и румънци във Великобритания, те имат само и единствено циганите предвид. Но понеже се пазят да не бъдат уличени в етническа омраза и неприязън, споменават имената на основните етноси - румънци и българи.

Но необяснимо е и отношението на "англичанизираните" българи. От коментарите им човек може да си извади заключение, че са хванали Бог за левия тестис. Още по-необяснимо пък е отношението на тези цигани, които са си намерили копанката в английската дъждовна и мъглива панорама. Те направо са против новоприиждащи да им развалят рахатлъка и се държат така, все едно че са хванали Бог за двата тестиса.

Но не вярвам циганите да го правят с пълно съзнание. По-скоро са вкарани в една мръсна игра, като играят ролята на малоумните статисти, чакащ
и своя хонорар за петминутната си слава. 

Имам чувството, че милиони на Мъгливия Албион са се преселили в света на омразата, заради самата омраза.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261245
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031