Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2013 18:47 - Изповедта на един луд
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 539 Коментари: 2 Гласове:
0



Съдебните изпълнители се притесниха от събирачите на дългове
Нарастват насилията над длъжници, оплакаха се те
 

Не може да има нормална институция в ненормална държава.
България отдавна е една лудница.

Луди ни управляват.
Луди през четири луди години гласуват за луди да ги управляват.
Луди ни съдят.
Луди дават подкупи на луди да ги "оправят" и "отърват" от съда на лудите.
Луди ни лекуват и ни искат пари за"в джоб".
Луди с пагони ни пазят лудото спокойствие.
Луди работят като луди за мизерните 400-500 лева на месец, с които не могат да платят лудите си сметки на лудото си право да са луди граждани в тази луда държава.

Какво? Аз ли съм лудия! Моля, моля! 
Само в една луда държава един пълен измамник може да е от председателското тяло на Народното събрание. (Бисеров и син обжалват гаранцията си). Един с повдигнати обвинения да търка стола в същото това Народно събрание, единстквено като спасдение от ръцете на Закона. (Не съм "разпъвал чадър" над Тодоров, кълне се Цветанов). (Съдът заличи Доган като свидетел, страдал от тежка депресия). 
Ето, това последното е в потвърждение, че луди и психясали са ни управлявали, управляват ни и ще ни управляват и завбъдеще.
А, то май, че и аз съм луд за връзване. Истина е!

А кои са нормалните, бе лудньо?
Децата! Да, онези невинни дечица, които измират още в пеленачеста възраст. Онези деца, които умират пред очите на медиците ни. Тези деца, на които държавата не може да осигури сносен живот и спокойно бъдеще. Не може, понеже държавниците ни са впрерили луд поглед в пъпа си.
А бе, въобще един луд Параграф 22.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kabuli - Вместо коментар
28.11.2013 20:04
Роби на труда в 21-и век
Валентин Георгиев е журналист от в. "Дума".

Има новини, които няма да чуете и видите в праймтайма на емисиите по радиа и телевизии. Даже въобще няма да срещнете. Не защото са незначителни и по-малко скандални, а защото не са достатъчно ефектни. Звучат като суха статистика, като част от сивото ни всекидневие, макар зад цифрите да се крие драмата на хиляди човешки съдби...

Фирми в Добричко бавят заплати на работниците си дори за 18 месеца. Година и половина! Информацията е на тамошната инспекция по труда. Следват редовните проверки, констатации за нарушения, глоби.

Преди месец на национално равнище пък беше отчетено, че всяка пета фирма в държавата (20.9%) бави изплащането на заплати, а общата просрочена сума е за колосалните 63 млн. лв. "Ослушването" на тези некоректни работодатели сигурно се дължи на затруднения в бизнеса - липса на пазари, просрочени вземания от партньори, обща задлъжнялост по веригата. Поведението на мнозина от тях обаче е повече от арогантно при положение, че подчинените им работят с месеци за едната заплата, хранят семейства, изплащат заеми. И въпреки това се свиват и стискат зъби, превърнати в истински съвременни роби в 21 век. С надеждата, че ако не днес, то утре нещата ще се оправят. Защото при сегашната безработица, шансът за алтернативна работа е нулев.

Не знаят ли политици, експерти, анализатори, медии за тези проблеми?

Знаят, но в повечето случаи си траят, ако става дума за "незначителни" браншове, които не свалят цели правителства. Един самозабравил се "елит", свикнал иначе да раздава съвети и правосъдие от екрана.

Морал ли? Празни приказки!
цитирай
2. kabuli - Вместо коментар - ІІІ
28.11.2013 23:07
http://www.24chasa.bg/ 28.11.2013

"168 часа": Вальо Топлото и компания се измъкват сухи от схема за източване на 2 млрд. евро

Вальо Топлото и неговите помагачи Мая Стоилова, Лина Абланска, Емил Антонов и Георги Рогачев засега се измъкват чисти от схема за присвояване на огромни суми от столичната топлофикация...Има сигурни доказателства, че над 2 млрд. лева са били източени от софийската топлофикация за 5-те години, през които неин директор е Валентин Димитров, по прякор Вальо Топлото...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261004
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031