Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2013 11:31 - Лош стопанин ли е държавата?
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 669 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 26.11.2013 15:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image 26 ноември 2013 Вицепремиерът Бобева:
Държавата е лош стопанин 
"Държавата е лош стопанин, задълженията на държавните предприятия
са 9 млрд. лв., като 6 млрд. са краткосрочни. Има и такива, които работят
на печалба, въпросът е доколко реална е тя." 
Това заяви вицепремиерът
по икономическото развитие Даниела Бобева пред
 БНР.
  Що за простотия е това "Държавата е лош стопанин! Що за езуитско внушение се мъчат да ни втълпят разни политически отворковци и отворкини? Този рефрен за лошия стопанин, в лицето на държавата, ни е познат още от костово време. Ето, този "лош стопанин" за да се отърве от лошотията си и да стане добър на портфейла (портмонето, хюмнетката, чантичката, чантата, куфара, чувала и всичко друго, в което може да се носят много пари), раз(про)даде за жълти стотинки активите си за милиарди левове.
Госпожо другарко Бобева, Държавата НЕ Е еднолична фирма с пиян собственик, който боледува от "винена" болест и не му остава време да сложи сметките си в ред. Държаавата НЕ Е едно лице, за да я обвинявате в единствено число. Държавата е сбор от институции, които живеят своя живот съобразно законовите предписания. Направете си сметка от тези девет милиарда задължения колко процента са обслужили частни и партийни интереси. 
Хайде, сега да ми отговорпите на един много лесен, ама много лесен въпрос:
- Сергей Станишев държавник ли е?
- Държавник е, разбира се! 
- А как така като български  държавник е загубил милиони евро във фалиралите кипърски банки? И дал ли е другаря Станишев обяснение като как ги е спечелил тези милиони? Дали не са от задълженията на държавните ни предприятия, които вие вкарвате в кошарата на лошия стопанин?
- Христо Бисеров държавник ли е, другарко Бобева?
- Е, макар вече и бивш, но си беше баш от висшите ни държавници.
- А защо на пръв поглед изглеждащия благ Бисеров бяга от властта, като подгонен от кобри? Дали и той не си е папкал от задълженията на държавните предприятия?
- Бойко Борисов държавник ли е?
- Има си хас да не е държавник! Нали беше министър-председател...
- Е, той може ли да каже колко от неговите котараци са се облажили от "държавната баница"?
Този род въпроси могат да продължат до безкрайност и НЕ държавата е лош стопанин, а начелниците на различните й институции са си крадци от класа. Крадци, под крилото на държавници от рода на Костов, Станишев, Борисов, Симеон и техните банди. 





Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. otempora - Тази история е истинска: Един млад ...
26.11.2013 12:07
Тази история е истинска: Един млад мъж от Пловдив, информатик, веднъж, по времето на Станишевото правителство каза следното: - Как не могат да ме назначат мене на някой важен пост, че да крада, ще крада повече и от тях... Мамицата им! Ще го газя тоя народ, ще го смачкам...
Та искам да ви кажа, човешките апетити са големи. Ако никой не търси отговорност за престъпленията, няма страх от правосъдието. Каквото и да говорят представителите на Темида, у нас няма правоприлагане. Независимата съдебна система е независима единствено в нежеланието за прилагане на законовата уредба у нас и в безнаказаността на администратите.
Когато това се промени, кокато отпадне зависимостта на съдебната система от парите и политиците, тогава горният материал ще стане излишен.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261348
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031