Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2013 20:01 - За властта на отровата и за отровата на властта.
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 329 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.10.2013 04:35


 За властта на отровата е писано толкова много, че всичките писания едва ли биха са побрали в прословутия вагон на прочетените книги от Божидар Димитров.
В днешно време няма никакво значение какви книги си чел и какви книги продължаваш да четеш, за да   облечеш тогата на властта
(datum est togae potestatis). Достатъчно е да си запознат с инструктажа за боравене с пожарникарски маркучи и да говориш с индианците - чрез Майн Рид.

Упражнявайки властта ,  днешните политици захранват народа с отровата й, като не си дават сметка, че и те доброволно поемат от нея - т.е. самоотравят се. Този процес е болезнен и мъчителен, като ефекта му  е с много голяма сила на поражение, отколкото могат да си представят те.

Клавдий пред прага на смъртта си прозрял, че бракът му с Агрипина, която му е братова дъщеря, си е направо първокласна отрова, но било късно - тя го пратила да носи вода на мъртвите си предци, 
като след години го последвала по същия път.

Докато при народа постоянното поемане на отрова - под формата на неосъществени и неосъщесвими обещания - му създала имунитет, то при политиците самоотравянето чрез свръх дози власт е с ужасяващи последици, както за тях, така и за семействата им. Те изпадат в политическа забрава от новите силни на деня, като губят ореола си на всемогъщи и на всезнаещи. 
Няма по-жалка картина от беден човек, изпаднал в нужда, както и от бивше партийно величие.

Интересно е, че борбата за власт, за тази власт, която не търпи отрицание, се води от подставени фигури, докато истински воюващите остават анонимни. От това следва голямото объркване, което дава работа и самочувствие на различните  социологически магьосници, правещи отровната отвара на властта и подаващи я на лечебни дози на народа чрез агенциите си. 

Днешните социологически и политологически агенции не са нищо друго, освен лабораториите на онези отровители, които са играли не маловажна роля в протичането на живота в империите - независимо кои са те - Римската, Османската, Руската или Съветската. Доста от преялите с власт са поемали към небесните селения благодарение на отровата - писана, поднесена под формата на донос, или реална - като вкусно наготвени манатарки.

А животинското в отношението на нашите политици се дължи на факта, че са като дресирани хиени. Въпреки убийствения стремеж да захапят ръката на дресьора си, когато им поднася храна под формата на нови задачи, то те в пълно подчинение я приемат. 
Отказа е противопоказен за тяхното здраве. 
А те държат много на него!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276364
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930