Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2013 21:09 - Що за политическа "простащина"?
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Останалия в резерва генерал,  бивш кмет на София и "Велик" министър-председател, Бойко Борисов, си назначаваше министрите, намерени по пътища, ханища и капанчета. Както ги назначаваше, след като се уверяваше в тяхната управленческа "кадърност" и "моралност", така си ги и сиктирдосваше, с едно махане на ръката си. Министрите му се запиляваха в пространството на обществената забрава и заживяваха живота си такъв, какъвто е бил и преди. Някой да си спомня за Симеон Дянков и неговата "постна" пица? Къде е той и интересува ли се от него Прокупатурата?

Новите управляващи и те не се в час, щом става въпрос за назначения. И те си ги назначават по препоръки на тайни и явни групировки за политическо и икономическо  влияние. Спокойно можем да влезем в Рекордите на Гинес с най-краткото назначение на министерски пост - само за 4 или 5 часа. Първо са го назначили, понеже имал бляскава характеристика и владеел няколко чужди езици. Сетне го уволнили, защото младока бил свързан със СИК.
Ако е за езиците, то всяка втора проститутка знае поне пет - задължително езика на френската любов. Да, ама то така могат да назначат и баба Къна за говорителка на министерския съвет, понеже е най-добрата квартална клюкарка. И след това да я уволнят, понеже клюките й са от съмнителни източници, наречени "жълтинки".

Що за простотия е обхванала българската ни политика? Почвам да се съмнявам в техните "хитри" ходове и все повече вярвам, че са наистина прости.
И в още едно нещо започвам да се уверявам: Ахмед Доган е най-успелия ни политик, ако под "успял" разбираме желаните от него постижения. Защото не се и съмнявам, че сценария на тези масови улични прояви е писан и от него. Защото съм сигурен, че в назначаването на Делян Пеевски има пръст и той.
За Бойко, Волен и Яне се знае, че са напълно "вътре" в играта за искане оставката на това правителство. Да, те искат оставки, но не искат Промяна, защото именно истинската промяна би оставила зад борда всичките тези политически хиени - червени, сини, пембени, зелени, жълти и оранжеви.
И на края: В България - като посткомунистическа държава - никога, ама никога няма да настъпят истински демократични промени, защото ние, като народ, никога не сме били истински свободни.
Защото истински свободните ги смятахме за идиоти; предавахме ги, пращахме ги в Скравена и Белене, за да нахраним прасетата с тях.
Защото махаме от учебниците си Великия и безсмъртен Ботев.
Защото си избираме политиците като евтини играчки от китайската верига магазинчета "Всичко за 1 лев".
Силно искам да вярвам, че болшинството от хората на улицата няма да се поддадат на лицемерните приказки на всички бивши и настоящи управници. За истинското добро на най-хубавата страна в света България!





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276913
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930