Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2012 19:55 - Мисли
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 712 Коментари: 0 Гласове:
2



Това, което е "ненормално" за нормалните, е често пъти нормално за "ненормалните". Изблещили очи извън себе си, спряхме да виждаме около себе си.

Човек може да живее спокойно със съвестта си, ако проумее да разчете ключовите думи, които маркират жизнения път на всеки един от нас.

Блажени  детски години! Обикаляхме  полето, което в ранна пролет заприприличваше  на  вълшебен  цветен килим, изтъкан от безкрайната фантазия на майката Природа.

Няма по-нелепа смърт от смъртта на едно село, което нявга се радвало и тъгувало с живота на своите обитатели. Паметта също умира!

Със сигурност има Провидение и Съдба, които вървят постоянно хванати за ръце. Когато се разделят – настъпва смъртта.

Комунистите, обхванати от налудничеви идеи и боледуващи от нищо неличимата болест, наречена "грандомания", си играеха с живота ни, залагайки го на хазартната дъска на великите си илюзии.

Няма по-голям земен грях от пренебрежтелното отношение на децата към родителите си, особено когато те се нуждаят от техните грижи и тяхната помощ.

Силна и разтърсваща е любовта, тази “безпътна пътека”, както са я наричали древните хималайски учители. Човек може да е познал радостта от удоволствията и възторга от щастието, но те избледняват пред екстаза, породен от любовта.

А майка преди печеше хляб в циганската фурна на двора по шестседем тави. И беше хляб! О, Боже, само какъв хляб! Дъхав и ароматен и неговия мирис обгръщаше двора, селото и цялата земя в своята пелена. Миришеше на истински хляб! Ядяхме до насита и той ни стигаше.

Исляма е религия, а ислямизма е идеология.

Между тях съществуваше една семейна хармония, родена от мъдростта на времето, силата на търпението и умението да се прощава. Винаги казвам, че най-трудното в живота на човека е да търпи и да прощава.

И си мисля, че ако човек не е чел Фенимор Купър и Карл Май, Ботев и Вазов, Достоевски и Чехов, е живял или живее напразно.

Човек за нищо на света не може да избяга от себе си и от своята същност.

Ние всичките, малки и големи, бяхме незначителни като елемент от цялостния модел на вземането на решения. Но пък бяхме доволни от пълните хладилници и не осъзнавахме колко ни бяха празни главите. Всевиждащото око на партийния секретар се стремеше да ни е пълен хладилника, защото комунистите сътвориха една зависимост между него и умствените ни способности: колкото ти е по-пълен хладилника, толкова пу ти е изпразнена главата. Сега ни управляват децата на тези, чиито хладилници никога не са биле празни.

Да попаднеш на нужния партньор в живота е може би венеца на живота ни.

Човек, независимо от произхода си и социалната си класа, изпитва нужда да се ограмотява толкова, колкото позволява неговата среда, в която той живее и се развива и генетичното му влечение към познанието.

Това, че приличаш на някого от рода си, са заровете на късмета - добър или лош.

Държавата оцени човешкия живот по-евтино от един килограм “народна” кайма.

Човек принадлежи към народа си по рождение, а към нацията - по убеждение.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276038
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930