Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2012 21:02 - Браво българи, браво юнаци!
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2415 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 20.12.2012 11:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
16 млрд. долара са изнесени от България
Близо 16 млрд. долара са изнесени от България за 10 години. Средно по 1,585 милиарда долара незаконни пари са напускали страната в периода 2001-2010 г. към офшорни сметки и територии, считани за данъчен рай. Това гласи доклад на американския неправителствен институт Глобал Файненшъл Интегрити, цитиран от БГНЕС. Това са средства, натрупвани чрез корупция или укриване на доходи, без да се вземат предвид печалбите от организираната престъпност, наркотрафика, трафика на хора, оръжие и проституция.

Браво, Ангелчо, браво Джамбазки! Хубаво му натри мутрата на този Огнянчо Симеонов! Бил учил! Бил журналист! Гласял се даже философ да стане! Е, и какво от това? Какъвто и да стане, това момченце така и няма да може да се научи да краде. Е, виж ги тези, дето са твоите любимци, само за някакви си десет години измъкнаха от държавата една композиция зелени хартиени гущери. Евала на тези български наследници на старото коляно от хайдуци! Само като чуеш, Джамбазки, "корупция", "укриване на доходи", "проституция", "наркотрафик", направо да се напикаеш от възхищение.
А тоя скапан мангал, Огнянчо, де, през тези "усилни и паметни години" - както го е казал поетът - е учил. Учил за второ висше! Щял да стафа философ! А бе, аланкоолу, ти докато учиш, хората на Джамбазки правят джамбазлък - продават държавата си за собствения си кеф и бейлик.

Ех, Джамбазки, Джамбазки! Не се занимавай с циганите, с тяхната неграмотност и с техните каруци. Ако ти държат памперсите, иди и се изтапани пред тези, дето крадат от държавата и народа така, както и турчин не е клал, като пред края на света.
Ненаситно око българско! Точно тази алчност е докарала повече мизерия на главата му,  от колкото други да са му сторили такава.



Гласувай:
3



1. samvoin - Те тези са "българи", ...
20.12.2012 04:50
Те тези са "българи", точно колкото Цветелин Кънчев се разбра, че е "циганин" или точно колкото калдерашите е правилно и нормално, да ги наричаме "роми" (Няма да се спирам, на цялостната "спорност" на това понятие...) или пък турчеещите се масово в "Столипиново".
После, те и корените и произхода, не са така от значение - както съпричастността и съзнанието ти.
То знаем, че "македонците" са българи по произход, ама държат първенство по българомразие и омраза към своя произход и корени, редом с ционистите - "семити" в света и на Балканите...
цитирай
2. samvoin - Респективно, малко е спорно, както ...
20.12.2012 04:53
Респективно, малко е спорно, както доколко "българи" са изнесли точно тия пари, а после пък и какъв процент от "българи" при какъв процент от "българите" са ги занесли, когато имаме над 90% крайна бедност, няколко процента с престъпна и сенчеста дейност, която им носи пари у нас и един процент милионери и тънещи в охолоство...
То у нас има и много имоти, замъци и коли, но въпроса е на какъв процент от населението са и на глава от населението какво има, както и как са добити точно, от тези дето ги имат и защо...
Да не говорим, че на световния валутен пазар - лева е доста по - скъп и "стабилен" от белоруската рубла, ама това не ще рече, че България "цъфти и пее" пред Беларус, а не обратното?
То лева е по - "горд" и от иранската пара...
цитирай
3. kabuli - Приятелю,
20.12.2012 08:12
аз съвсем нямам предвид отрудения българин, който се мъчи да "върже" двата края. И като не може, скача за винаги в черната дупка на смъртта, от Аспаруховия мост. И като казвам "българин", става въпрос за всички онези, които са все още в страната си, напук на мизерията.
Става въпрос за една определена прослойка от населението, която тотално бърка национализма с пълната омраза. Национализмът не се мери по силата на омразата, но нова като че ли е трудно разбираемо за особи като Джамбазки.
Ето,това имам предвид.
цитирай
4. apostapostoloff - Сигурен съм, че
20.12.2012 11:05
са изнесени много повече!
цитирай
5. saportok - И аз мисля че 16 милиарда са само к...
20.12.2012 18:18
И аз мисля че 16 милиарда са само капка в морето.И по-лошото не е хартийките на доларите,а унищожената икономика и хората,които са изнесени.С икономика и хора бихме правили и пари.
цитирай
6. samvoin - То за тоя Джамбазки, някъде ми бяха ...
21.12.2012 03:16
То за тоя Джамбазки, някъде ми бяха казвали, че е с "богоизбран" произход.
Тоест, от племето - секта на талмудо - хазарите...
Разказвали са ми и за неговите "подвизи" в измисленото и пародийно "ВМРО"...
Интересно обаче, защо ли никога "пълната омраза" на тези, не е насочена срещу силните на деня в тази степен, не е насочена срещу истински ограбващите, купуващите и подменящите идентичността и населението на бивша "България" и най - вече, към онези които им позволяват това и им продават своето имущество?
Защо ли не е насочена, дори към еничарите - македонисти и някак това "ВМРО", не сме го видели хич, ама хич, да се занимава даже и с проблемите на асимилираните и мачкани все още българи в БЮРМ и на Запад?
То и "ВМРО" - то им, е толкова "ВМРО" - колкото те - "българи"...
Произхода на Каракачанов, също е небългарски, но той вероятно е крайно комплексиран от него и въпреки това, никога не сме го видели да напада така яростно например, своите братя по корени - макар и частични и наверно "неприпознаващи" го за такъв, за техните престъпления и асимилации срещу българите в Добруджа и Банат и техните етносепаратистки "мераци" на места - подклаждани от клетки на Сорос и великорумънския шовинизъм у нас...
Но както и да е, няма да се спирам на тази тема, защото все пак има и хора от този произход - припознаващи България като своя страна, които не искам да обидя.
Каракачанов обаче, определено не е един от тях и не зная какво общо има и какво отношение, към македонските българи и техните проблеми или изобщо към българите...
цитирай
7. samvoin - От друга страна пък, Джамбазки може ...
21.12.2012 03:19
От друга страна пък, Джамбазки може и да не е "богоизбран", а съдейки по фамилията му, да си е баш от "джамбазите" - заселили се откъм Румъния пак.
Ама тогава толкова по - лошо за него, който е крайно комплексиран от своя произход, та стигайки до болестни размери - ден и нощ го оплюва...
Може би болестта му е, като на един друг "националист" - "политзатворник" от Ботевград, който също така мрази своя произход и реве срещу ДС, докато пишеше доноси до Драшков.
Този ни и представя българската стара вяра, като анти - християнство...
цитирай
8. samvoin - И аз мисля че 16 милиарда са само к...
29.12.2012 05:43
saportok написа:
И аз мисля че 16 милиарда са само капка в морето.И по-лошото не е хартийките на доларите,а унищожената икономика и хората,които са изнесени.С икономика и хора бихме правили и пари.
И струва ми се именно това, е по - важното в случая.
Че с много повече, сме "олекнали" всички ние...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2266089
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930