Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2012 18:44 - Езикът на нищо не казването
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 19.11.2012 19:12


Езикът на политиците ни е език на пълни отличници в училището по нищо не казване. Слушаш и тъпееш какво са искали да кажат тези светли умове на политическата мисъл. Слушаш и се питаш дали аджеба тези сами се разбират като ги бръщолевят едни такива увити, напарфюмирани, но хермафродитни дървеножелезни мисли. Защото се приема, че говорът е гласното изразяване на това, що ни се ражда в главите като мисли. Да, ама не, защото ако тези словесни върколаци мислят така, както ни (си) говорят, то или те са наистина изперкали, или пък ние, дето ги слушаме в престорен захлас, непресторено сме изкукали повече от тях.

Хайде да направим "преглед" на думите на Хубавото Наде, изчуруликани в интервю, дадено на Полина Паунова:

Изборите са след малко повече от половин година – има ли измъкване от ситуацията, в която изпадна десницата и имат ли шанс ДСБ и СДС за самостоятелни парламентарни групи, след самостоятелно явяване на вота?

Шанс винаги има, но аз отдавна не залагам на шанса. На шанс разчитат само слабите. Истинските водачи работят за победата.

Е, каква излезе тя? Ми че наш"то Наде направо си призна, че тия, от "автентичната" десница хич ги няма.  Със сигурност на изборите догодина ще излязат извън пределите на гравитационното притегляне на Народното събрание и ще напуснат галактиката на политиката.
Значи шанс има, но силните не работели с изблещени очи върху шанса, защото той бил нещо като политическа виагра за слабите. А истинските водачи работили за победа.
Е, да, ама къде ви са победите, бе Наде? Повече от десетилетие така силно бягате срещу Победата! Е, да, ама те всичките първи на старото и могъщо СДС излязоха все "слабаци". Ама всичките, без изключение, защото под прясно боядисаната синя боя, в апартамента на Андрей Луканов, ясно прозира силно антикорозионната червена боя.
А милиони бяха повярвали във вас, включително и аз! А милиони бяха излъгани от вас, включително и аз!

А вие (общо) сте абсолютни слабаци, защото отдавна сте забравили тръпката от победата. От това следва, че не сте водачи, защото не сте победители.

А инак "победите" ви в икономически, финансови, любовни, та даже и политически далавери са вашето ежедневие.
Използвайки учтивата форма на обръщение, нямам предвид само Надето, ами и всички онези политически манекени и позьор-дисиденти, нарочени за "демократи"от вездесъщата БКП и всичко виждащото й око ДС.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265673
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930