Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2012 18:26 - Парадоксите на словесния идиотизъм
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 467 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 27.10.2012 18:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Имената на родните ни партии са върха на политическата ни простотия. Те нямат нищо общо със същината на така наречените "политически" образувания, защото между името - като послание - и политическото проявление на самата партия има толкова общо, колкото между гълаба и таралежа.

Българска социалистическа партия - БСП. Че е българска, българска, но е по-скоро проруска. И като политическо поведение, и като защита на интереси. Едното й око все към Кремъл гледа. Те и затова нашите български социалисти ходят като пайтачести.

Съюз на демократичните сили - СДС. Съюз е на сили но не на демократични, а на демонични, защото именно от СДС започна отварянето на кутиите на многото Пандори, от които наизкачаха демоните в последващия ни политически период.

Движение за права и свободи - ДПС. Ето, това име си е най-точно по смисъл и по съдържание. Това движение продължава с пълна сила да отстоява правата и свободите на крадци и политически мошеници.

АТАКА. Да се чуди човек що за име на партия може да бъде такова име, наподобяващо призив за атака. Та от многото атаки АТАКА затъна в батака. И то така затъна, че най-личните й атакисти се хванаха за гушата. И замириса на чаршафи, но само формално, защото ми се струва, че нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед.

Демократи за силна България - ДСБ. Е, тук направо ми се схвана клавиатурата! Нали се сещате тези наши демократи коя България искат да я видат силна? Ами разбира се, че тяхната, защото всяка една от партиите ни се бори за своята си България. Е, има нещо общо между техните Българии и това е тоталната безнаказаност на тези, които окрадоха и опропастиха единствената и наша България.

Граждани за европейско развитие на България - ГЕРБ. Това велико име, пропито с хуманизъм и висока патриотична сила е името на сега управляващата ни партия.
Пълен цинизъм! Ако тяхното идиотско управление, което води след себе си неминуемото настъпление на тоталната бедност и развихрянето на кражбите, обирите, измамите, грабежите, убийствата и продължаващата безнаказаност на тези, които разградиха държавата ни, е европейско развитие, то аз нямам думи.

Стотици са идиотските наименования на сдруженията ни от частен характер, наречени от Закона "партии". И пред тях все едни гръмки имена, като вълшебната дума, отваряща пещерата на Али Баба и неговите четиридесет политика (пардон - разбойници).
А мечтата на всеки политик започва или завършва с "Ех, веднъж да влезем в пещерата!"
Обаче започвам да се съмнявам, че в пещерата е останало нещо от прокопиевци и подобни. Ама нали и те са от бандата на Али Баба? Да бе, на Червения Али Баба! Защото всяка партия си има по няколко личности, които играят ролята на приказния герой. Има и син, и жълт, и зелен, и какъв ли не по цвят Али Баба. От ЕС ни натискат да си ги приберем "на топло", ама докато има такива списъчета, като този, дето бе намерен у Таки - "нашта работа няма да стане!"

Та от къде я почнах и къде я свърших, ама няма нищо.






Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265902
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930