Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2012 19:48 - Стандарт - 23 септември 2012 г.
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 685 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НА БЪЛГАРИЯ - С ОТВРЪЩЕНИЕ!   Бандата на Марлоан удряла и банки Закопчаха надзирател и барета в Свети Влас със суперзаглушители
Бандата на Марлоан спретнала няколко банкови обира през последните години. В нея в синхрон работели изпечени крадци, бивша барета и настоящ надзирател в Централния софийски затвор. Ударите на "Великолепната петорка" обаче секнаха, след като мъжете бяха арестувани в акция "Гастрольорите" в 4.30 ч сутринта в събота в курорта Свети Влас. Петимата бандити са спипани пред луксозен имот в крайморския комплекс заедно със сакове, в които мъкнели цялото си оборудване. От МВР са категорични, че става въпрос за високотехнологична група крадци, разполагаща с най-модерните скенери, заглушители и специални устройства за деактивиране на алармени системи.
Жертва на виртуозните крадци се оказал строителен предприемач от курорта Свети Влас. Бандитите го следели от няколко дни и имали информация, че в луксозната си къща държи към 50 000 лева кеш. От полицията довериха, че бизнесменът също им е добре известен и е криминално регистриран. Петимата гастрольори атакували къщата му, докато бил на ресторант. Този път обаче късметът им изневерил. Първо не открили голямата сума в къщата, а след това били спипани от антимафиотите точно когато излизали от претарашения имот. По неофициална информация, апашите успели да задигнат само известно количество златни накити и други ценности, за да не са съвсем капо. Според оперативни данни на МВР групата вероятно е замесена в поредица от банкови обири, при които е прониквано чрез обезвреждане на системите за охрана. На този етап обаче разследващите не разполагат с конкретни доказателства.
Освен техниката бандитите имали сериозни връзки в полицията и прокуратурата. Единият от тях - 38-годишният Житомир, е бивш служител на СОБТ. Той разполагал с достатъчно оперативна информация, от която апашите са се възползвали при набезите си. Член на бандата е и 32-годишният Ангел, който е надзирател в Софийския затвор. Той поддържал връзки с лишени от свобода, от които добивал информация срещу взаимни услуги вътре и извън затвора, предимно свързани с доставка на наркотици. Третият от групата е 40-годишният Марлоан, който според разследващите е технологичният спец. "Марлоан има 31 регистрации, с богато криминално досие. Единствената ефективна присъда, която има, е от 1989 година - шест месеца, когато е било първото му престъпление. Впоследствие вече винаги е намирал механизмите и адвокатските трикове, за да бъде на свобода", обясни вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Закопчани са също 38-годишният Илиян Дългия и адашът му, носещ прякора Муци, който е на 43 години. Дългия има регистрации за кражби, незаконно притежание на оръжие и нанасяне на средна телесна повреда, а Муци е регистриран също за побой и търговия с акцизни стоки. Името на акцията "Гастрольорите" идва от факта, че петимата са гастролираща група бандити от София, които вършели набези в различни части на страната, а в последно време край морето, довериха ченгета.
"В момента текат обиски на домашните адреси. Има наличие на оръжие и други вещи, които са съпричастни към други минали престъпления. Към момента на адреса на служителя, който е от Министерство на правосъдието, е намерен един автомат "Калашников", един пистолет, който е със заличени номера, полицейска униформа, която той не би трябвало да притежава. На адреса на бившата барета има два пистолета, които са законно притежание - единият е със заглушител", обясни вчера Цветанов.  Очаква се петимата да бъдат предадени на Специализираната прокуратура в София. Операцията в Свети Влас е реализирана от Бургаската полиция и СДВР.
Стела Николова
Захари Белчев
Иван Иванов


Ангел снабдява затвора с дрога
Задържаният 32-годишен надзирател от Софийския затвор е снабдявал пандизчиите с наркотици и телефони, твърдят разследващите. При обиска в дома му в столицата са открити 2.4 кг кокаин и 1.6 кг амфетамин. Иззети са също електронна везна, ръкавици и шперцове, газов пистолет с множество патрони, златни накити и патрони за автомат "Калашников". Надзирателят е разполагал с нова полицейска униформа и различни карти за легитимация.

Българийо, ние ли не те разбрахме, ти ли ни обърна гръб!



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kostadin - Горките хора, решили да крадат от ...
23.09.2012 20:16
Горките хора, решили да крадат от крадци
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276091
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930