Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2012 10:24 - Борбата е безмилостно жестока
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2012 13:06




След поредното жестокото отнемане на човешки животи на невинни жертви при поредния добре обмислян отигран атентат от службите, които са "държава в държавата", се сетих за стихотворението на Вапцаров "Борбата е безмилостно жестока". Това стихотворение е велико прозрение за същността на човешкия живот и за същността на самия човек, като неотменима частичка от игрите на "богоизбраните".

"Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична."


Да, борбата наистина е жестока, но не по вина на поредната жертва на тази борба, а по вина на тези, които винаги търсят мотиви да я има. На тези, които държат шалтера на живота ни в ръцете си, съвсем не им пука колко от нас - обикновените - ще се преселят преждевременно в райските полета на добрия Дядо Господ. Те не ни питат, не ни искат мнението. Даже побесняват, когато "винтчетата" се разбунтуват. Побесняват от страх, че механизмът им може да се повреди и континиуумът им да бъде прекъснат, макар и за късо време. За тях времето е пари, и то много пари, без значение колко кръв трябва да се пролее. Какво значи тук "човешка кръв"? Та кръв имат и прасетата, които след като бъдат набутани в кланиците, излизат от там под формата на едни прекрасни и вкусни "гоя""*

"Аз паднах. Друг ще ме смени и...
толкоз".
Какво тук значи някаква си личност?!
Разстрел, и след разстрела - червей.
Това е толкоз просто и логично."


Обаче с логиката до тук, защото във вечната и неспираща човешка буря от диви страсти и велика лудост, пропастта между човека и властващите става все по-голяма и по-голяма. Има вероятност да се превърне в една огромна черна дупка, която да погълне всичко разумно, сътворено от човешкия гений и труд до сега.В тази Черна дупка няма място за обич, уважение и преклонение пред морал и ценности.

Нали би прозвучало потресаващо ако заменим думата "разстрел" с думата "атентат"!

"Загинах аз. Друг ще е след мен и...
толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!
Атентат, и след атентата - червей.
Това е толкоз просто и логично."


Да, граничи с цинизъм, но нали Цинизмът в последните десетилетия от живота на света е висшата форма на Истината.

Искам да отбележа едно особено фонетично съвпадение между обозначението на неевреите от страна на евреите - гой (на иврит: גוי), в мн. ч. - гои (גויים),
с циганската дума за наденица - гоя (ед.ч. и мн.ч.). А както знаем, вкусните наденички се правят от вкусно СВИНСКО месо, което май не е любимо за "богоизбрания" народ.
Е, го, стоящо в основата на понятието гои, се извежда от санскрит и означава крава. Може би и от там българската дума говедо.
Гои са всички онези, кожито са нечисти, понеже употребяват месо в менюто си за хранене.
Пък съвпадението може да не е само фонетично.

Допълнение:
  "Русия днес": Атентатът в Бургас е израелска провокация! image 21 Юли 2012

Вашингтон, САЩ /КРОСС/ Преди два дни изданието "Русия днес" публикува интервю с новинарката Сорая Сепахпур-Улрих, която заяви, че "нападението в България е може би лъжлива операция (операция под лъжливо знаме - „False flag„) проведена от страна на Израел само и само да увеличи недоволството срещу Иран.

„Не мога със сигурност да твърдя, че става дума за нападение под лъжлив лозунг, но е достатъчно да се погледне кой какво взема от тази операция. Аз смятам, че няма никакъв смисъл Иран в този момент да провежда подобна акция", заявява тя пред медията, цитирана от "А1.он".




 









Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265342
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930