Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2012 08:48 - Българинът - средно щастлив, но се бои да го показва
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 24.06.2012 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

24 часа.bg

МИРА РАДЕВА
Институт за социални изследвания и маркетинг


Мерят ни всичко - апартаментите, имотите (ако им стиска дупето), любовничките и кубиците им силикон, любовниците и шпек салама им... А бе, мерят всичко, което си мислят че могат да измерят. Само не могат да измерят на "Лукойл" онези кранища, кранове и кранчета, както и заплатите ни, които от години са замръзнали във фризера - като онова 20 годишно ирландско месо.
Сега Мирето е решила да ни мери и щастието. Само че на мен не ми е известна точна и ясна дефиниция, която да пояснява какво е това явление "щастие" и има ли то почва за развитие по земите български.
Например голямо щастие е за всеки клошар да напълни големия си чувал с празни пластмасови бутилки още от първия казан за боклук.
За Митьо Пищова ще е безкрайно голямо щастие ако пищова му не спре да стреля по "невинните" сърнички.
За родителите на болното детенце ще е не щастие, а чудо на чудесата, ако то бъде излекувано и заживее нормален детски живот.
За много от нашите "политици" и "бизнесмени" ще е свръх щастие ако доживеят до дълбоки старини, разказвайки на близки и познати разни истории, с привкус на заплетено криминале.

Нали знаете за онази мома, дето била полу бременна? Е, и за чашата, дето е полу пълна. Сега пък и за полу щастие!
Българинът бил средно щастлив, ама му треперили гащите от страх да го покаже.
Мире, започваш да издишаш тотално, в стремежа си да се навеждаш. Какво значи "средно щастлив"? Какво значи да се срамуваш да показваш, че при теб нещата са нормални, не противоречат на законите и правилата житейски? В коя нормална страна да си щастлив се смята за неприлично? В страната на Бойко? След Закона за отнемане на...? И какво значи над три милиона "щастливи" българи да крият "щастието" си, като онези агенти принадлежността си към ДС?


И все пак, кои в България се смятат за щастливи? Ако са некадърните ни политици; ако са олимпийските ни победители по крадене, влачене и измами; ако са различните "октоподи", "крале" и прочие измет, то тогава страната ни никога няма да излезе на немската магистрала, а винаги ще се кандилка по калния и прашясал балкански път.
А от това безсмислено "щастливо" проучване едва ли ще се чувстваме малко повече от средно щастливи. С изключение на получилите тлъсти хонорари за поредната си лъжа.






Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2264847
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930