Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2012 14:43 - Защо циганите нямат писана история
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5336 Коментари: 20 Гласове:
5

Последна промяна: 25.05.2012 14:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо циганите нямат писана история? Само заради липсата на собствена писменост ли? Не, не! Та като изключим арменския, грузинския, гръцкия, българския, еврейския и руския народи, всички други са си описали житието-битието (историята) на латиница. Та в Европа най-ранните сведения за циганите са писани също на латиница! Така че оправданието за липса на собствена писменост не е валидно.
Други ще изтъкнат фактора (не)грамотност, която е почти повсеместна сред тях. Да знаеш да четеш и пишеш е било привилегия на малцина и се е считало за божи дар. Пък и нека да не забравяме, че циганите се сблъскват с писаното слово още от самото си стъпване на европейска земя. Така че и това не е вярно, защото знаем, че през 15 век в Италия е живял един от най-големите художници за времето си, който е циганин. Значи, все пак е било възможно някои от тях да се научили на четмо и писмо.
Е, защо тогава циганите нямат писана история, а?
За кои цигани говорите, моля? За българските, гръцките или френските?
Та как да бъде написана история на един народ, който няма собствена държава и който живее в границите на цял един континент, без да знае за съществуването на своите сънародници от другите страни?
Циганите, заети от своите занаяти и постоянно местещи се в мировото пространство, едва ли са чувствали необходимост да описват собствените си преживявания по време на вечното си пътуване. Те са се интересували до толкова от окръжаващите ги събития, доколкото те са се отнасяли директно само и единствено до тях. И още нещо: циганите едва ли са вярвали на "Имало едно време...", именно защото това време за тях е било напълно абстрактно и нищо незначещо.
За да компенсират липсата от писана история, циганите заплували в океана на разказа, който се явява сигурна отправна точка за истинността на явлението и чувството за измеримост на историческото време. Още нещо - разказът е олицетворение на колективната им памет, запазила онова чувство за вечното движение по моста на живота и смъртта.



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kabuli - Яд
25.05.2012 19:58
Един напълно неграмотен българин, подвизаващ се из блоговото пространство винаги като "Анонимен" със своя циничен и типично български изказ - щом става въпрос за циганите - ми писа "коментар", в който той НЕ ЗНАЕЛ за съществуването на циганина художник, живял през 15 век в Италия. Ами няма как и да знае, защото този род българи - подобни на него - още не могат да се отърват от турското "робство", вперили с велико самосъжаление празния си поглед в собствения си пъп, имащ го за център на вселената. Няма как да знае, защото от вродената си глупост не знае как да премахне конските капаци от лицето си, за да погледне света с широко отворени очи и да го приеме такъв, какъвто е. Защото втълпяваното му до пълен отврат "българско величие" до такава степен му е разредила и без това пилешкия мозък, че той не е в състояние да си представи, че един циганин може да бъде сред най-големите художници на времето си, независимо кога е то. Да, същият този болен мозък, тази отвратителна грешка на природата с гордост заявява, че Джон Атанасов е българин, но не може да се съгласи, че във вените на великите Пикасо и Чаплин тече и циганска кръв. Джон Атанасов е толкова българин, колкото и Дилма Русеф, защото името няма нищо общо с етническата принадлежност.
А художникът, за когото българския умник не знаел, се казва Антонио Соларио, с прякор Ло Зингаро, роден около 1465 г. в Чивита и умира през 1530 г. Великолепните му работи са серия от двадесет стенописа в манастира Сан Северино.
Та анонимния умник не знаел! Ами няма как! То на тази анонимна паплач от постоянното физическо и умствено "друсане" не й остава време да си измие гурелясалите очи.
цитирай
2. samvoin - Няма смисъл да се обръща внимание, ...
25.05.2012 21:52
Няма смисъл да се обръща внимание, на такива деграданти.
Тук те са страшно много и видимо толерирани, да осират и омазват всичко - наред.
Особено двама изрода има тука, единия Мирослав Блажев - "Атила" от Севлиево, дето преди време извърши "геройския акт" с автобуса, в който имаше и бременна жена, ама "държавата" му го прости, пък мен за малко да ме осъди за самоотбрана срещу една античовешка измет - криминален престъпник, а другия се подвизава под ника "Аристотел" и обругава тук българи и цигани постоянно, някакъв комплексиран гъркоман, с неустановен иначе произход.
А на първия, наверно турчеещ се циганин - еничар, мечтата му е да е наследник на "османските велики турци".
Според него пък, славяните били "цигани", а тези които не признават, че българите има как да произлизат от турци или тюрки - пръкнали се след тях на Земята, са "славянски цигани - шовинисти".
Този дегенерат - природен отпадък, постоянно ужким апелира за "толерантност" към малцинствата у нас, настройва циганите, че българите ги мразели, а турчеещите се еничари ги обичали свръхмного, дори самите те да са цигани, ама обижда на "циганин". Странно?!
Преди няколко дни, двамата дегенерата - които много си приличат, ми отправиха серия от заплахи и закани на ЛС, заради които ако имахме държава, би следвало дълго да търкат наровете на затворите или болничните легла в някоя лудница - с усмирителни ризи, ако към това ги подтиква здравословното им състояние.
А всеки който обижда българските цигани, българските мюсюлмани, е крайно време да се трактова, че обижда българската нация, обижда не отпадъка в нея, който не би следвало да има място сред нас и сред никоя от двете общности, ако държавата си е на мястото, но обижда почтенните хора от дадената етническа или религиозна група, респективно обиждайки Исляма или често изпускайки нещо срещу "циганите".
Със сигурност, всеки който "изпуска" това несъзнателно, трябва да се замисли кого засяга с това?
Дали асоциалната измет или поне един почтен и нормален циганин, в
цитирай
3. samvoin - своя живот, когото няма начин да не е ...
25.05.2012 22:01
своя живот, когото няма начин да не е срещнал и да не познава?
Трябва да се постави на това място и да си помисли, прекрасни чувства ли изпитва, когато холандските хомосексуалисти, проститутки и наркомани, правят пасквилни сайтове срещу цялата ни БЪЛГАРСКА нация, а не само срещу единия или другия етнос?
Нима ако българският циганин, е успял и оставил някакъв отпечатък в историята или културата, не значи, че България и българската нация е успялата?
Нима ние имаме интерес, да ни "разделят и владеят" вечно с циганите, от чуждата пета колона - правителствена, "неправителствена" и "опозиоционна"?
Циганите да са в нищета и да им казват, че "нетолерантните българи" са виновни за нея, а на нас същите сили, да плащат на тези които казват: "зле сте, защото циганите живеят на ваш гръб и не работят, не плащат нищо и вие им плащате"?
Това не е в полза на цялата българска нация.
Това не може да е стремеж на българският национализъм, ако той е истински и се бори за радикална промяна, на досегашното положение...
Напротив, българският национализъм е редно да се застъпи, за това да няма цигански гета и "паралелни" съществувания у нас, да има повече грамотни и нормални цигани в органите на реда и въоръжените сили, което ще е от полза на цялата нация.
Когато се дадат на някого повече права, но на практика, а не на книга, тогава е редно и да му се наложи, по - голяма тежест и сила на отговорността пред закона и държавата!
Да бъде накаран, като пълноправен гражданин, да чувства тази страна изцяло своя и по - висок дълг към нея.
Как бяха "внедрени" турците в нашето общество?
Ами просто, комунизма им даваше до 1986-а година привилегии над останалите етноси в България (Като изключим разбира се "богоизбрания", за който можем да спорим, доколко е етнос...) - изразяващи се, в пускане със "Среден 3" във ВУЗ, с допълнителни стипендии и платени пътни - за наша сметка, назначаваха се с предимство пред българина, в нетурцизираните райони.
Докато циганина, за разлика от турчина - беше отделян от нас
цитирай
4. samvoin - и живееше в гета, а гетото е форма на ...
25.05.2012 22:09
и живееше в гета, а гетото е форма на апартейд и сегрегация, доколкото аз си спомням.
Ако сравним уровена и степента на "внедряване" (Мразя думата "интеграция" - тя е обидна, унизителна и омаловажаваща, като например това, че хилядолетна България - създателка и пазителка на Европа, требвало да се "интегрира" в неква си измислена Европа, поради "политическа целесъобразност"...) на циганите в българското общество - преди 1944-а година, когато те водят получергарски и номадски живот, но имат своите занаяти и поминък и след 1944-а година, особено по времето на Живков, а и е интересно да се знае, че Георги Димитров забранява техните вестник и списание и особено във времената, когато циганските гета се появяват у нас като разделителна линия, макар и негласно - с българският етност, но сравним и нивото на турското "внедряване" в българското общество - преди 1944-а и след 1944-а, то със сигурност, ще открием огромна разлика в полза на циганите над турците - в първия и в полза на турците - във втория период, но едва след втората половина на 70-е и "специалните мерки" на "Партията - майка", зад гърба на всички ни и под страх от турция, да не станат турска пета колона у нас, най - вече срещу интересите на СССР, а и понеже коминтерна планира комунистическа "революция" и в Турция, първоначално и директивата е да се създаде в България - "турска социалистическа интелигиенция".
Въпреки това, значителна част от Турците станаха още повече чужда пета колона и ги изби още повече на етносепаратизъм.
И днес, това е етноса гласуващ етнически, макар да не е капсулиран и да има право вече на своите имена и религия, на своя език, че и университет иска, а не е циганския - изолиран и капуслиран етнос, гласуващият етнически.
Това е етноса, с етносепаратистки и чужди - шовинистични уклони.
Кой турчин, не би защитил Турция, ако му кажеш нещо лошо за нея и то със зъби и нокти, все едно тя го е отгледала и образовала и там се е родил?
Кой евреин, не би защитил Израел?
Единици, може би има...

цитирай
5. samvoin - Може би единствения, що годе лоялен ...
25.05.2012 22:17
Може би единствения, що годе лоялен етнос към България, сред който можем да срещнем български патриоти и националисти, а имат родствениците му своя национална държава и доста силен национализъм и отбрана на своето, това е арменския такъв, у нас.
От този етнос, България лошо не е видяла и е в значителна степен благодарен на България за доброто, за разлика от еврейския.
Може би, до някъде за това помага и факта, че имаме общи исторически неприятели, далечната ни граница и общата Православна вяра.
Може би...
А може би и малката бройка, знам ли...
Но циганите колкото и да са, факт е, че нямат своя държава зад себе си.
Отново го повтарям.
Нямат държава с амбиции към нас, дори стопански и икономически, със силна армия, икономика, разузнаване и то в съседство или желаеща налагане над целия свят.
Респективно, ако те живееха сред нас - вместо турците и евреите и бяха на власт, заплахата да са чужда пета колона и агентура или "лоби", помодерному, е нулева или поне нищожна, като изключим една турчееща се част от тях - отритвана обаче, от останалата част турчеещи се.
Общо взето, въпрос на правилна държавна политика е, да внедрим в тях българско национално самочувствие и съзнание, което го няма за съжаление днес сред самите българи - етноса носещ името на нацията тук, както това са псотигнали да кажем, една нелюбима ми иначе Испания, Южна Америка - доколкото ги има там, в САЩ също няма проблеми с циганите или сред цигани и други групи, Канада, Русия дори, Беларус, Грузия, отчасти и Унгария.
Защо в тези страни, не се чува за 'цигански проблеми", а там някак вече, циганския етнос се е "внедрил" в нацията и основното - коренно население и все пак го има, представлява със своя "отпечатък" културата на страната и нацията?
Защо да не може, това да се постигне и у нас?
Защо в тези страни, няма цигански гета, а у нас все още има и то само цигански?
Кой има изгода от това?
Националистите?!
цитирай
6. samvoin - Но когато тук се говори за цигани, в ...
25.05.2012 22:26
Но когато тук се говори за цигани, в тази статия, ние трябва да отбележим и факта, комунистите колко чужди народо и генетични "тела", успяха или не успяха, но внедриха в съзнанието на обществото, че са успели - да "внедрат" в българските цигани и в ромския етнос у нас.
Така например, до днес медиите представят даларите от село Мечка, които едва ли имат много генетично сходство с българските цигани, а нямат и никакво общностно съжилетство, почти никъде с тях, като "роми".
Тези далари, имат по - скоро гръцки корени, а болшинството от тях - по - скоро неоотоманско съзнание, когато използват непрекъснато думата "гяур".
Те няма как да са български цигани - в болшинството си православни християни, които също за тях са "гяури".
Интересно е да се отбележи, че в доста села в Плевенски регион, където съжителстват българи, роми и далари, не по - малко жертви на даларските набези на имот и животни, са и българските цигани в тези села.
Далари нападани и крадени обаче, почти не съм чул да има.
Също така, неправилно се причисляват към местната ромска общност в България и калдерашите или по плевенски наречени, от циганите тук - "завратчии".
Тази народогрупа, която също е отделна за мен и по много малко неща наподобява нашите цигани и ромите, доколкото съм имал досег до нея, се занимава предимно с кражби, измами, в повечето случаи - измамно "врачуване", просия, сводничество и техния "занаят" е джебчийството, а не на българските цигани.
Техните родови закони, са близки до еврейските и даларските, макар да казват официално, че са "православни християни" и са пълни с мистика и по - скоро етиопски окултизъм и тутемни поклонничения, каквито и сходни расови параметри носят значителна част от тях.
Отличителен белег при далари и калдераши е, че се женат само вътрешнородово и после, че са заселени у нас - приблизително по едно и също време - 60-е и 70-е на миналия век, от комунистическият режим.
Това е направено, с цел "увеличаване на активното население" по селата - след "разкулачването" на
цитирай
7. samvoin - българските собственици на земя и ...
25.05.2012 22:40
българските собственици на земя и липсата на работна ръка в ТКЗС.
Интересно е да се знае, че официално - повечето от тях идват от Гърция, Сърбия и Румъния, но корените им не са от Индия и Египет, а са от Етиопия.
Това също ги отличава от местните цигани, те в последствие са "присадени" към тях, доколкото носят общи белези с тях.
Разбира се, аз не искам да обида хора от тези две групи, които не живеят по начина описван от медиите или мен.
Да, чувал съм и за сериозно противоположни примери и сред калдерашите...
Чувал съм, че и даларите не навсякъде крадат, не навсякъде им се позволява или им е дадена възможност да се трудят и някои от тях се възползват.
Проблема е обаче, че комунизма както ни засели виетнамците по едно време, с които имаше сериозни криминални проблеми и България за пръв път щеше да бъде изправена, пред първата расова война и тогава се "изпари" справедливата иначе национална солидарност у нас с изтребван от САЩ - Виетнам, така ни заселваше и изметта и криминалните отпадъци от съседни нам държави, срещу пари, заеми или опрощения на репарации да кажем от Гърция, срещу заплащане от Чаушеску и Хонекер, докато връщаше прогонваните и изтребвани 60-е години на миналия век, чисти българи от Егея и Беломорието, за да скрие гръцкия геноцид и етническо прочистване.
Много от тези българи, намериха убежище в СФРЮ от Тито и бяха македонизирани - ако не те, поколенията им.
За сметка на това, на фона на малкото прибрани у нас - изгонени и изтребвани българи, от вероломната гръцка фашистка и ционоподобна хунта, а "щедро" пускахме кви ли не други пришълци и то кримоногенни.
На един проблем, трябва да се търсят корените.
После, директорите на ТКЗС, ги бяха научили да живеят и ползват - без да работят, а сега ТКЗС го няма.
Тук са корените на проблема, тук е "заровено кучето"...
Коя медия обаче, ни обясни този проблем, по този начин и истината за него?
цитирай
8. kabuli - Приятелю,
25.05.2012 22:53
такива парцаливи подобия на хора превръщат здравия и мъдър национализъм в развалено радио, от което кънти като в празна кофа гласа на някой от новоизлюпените фюрерчета. Глас, пълен с цинична омраза към всеки и всички. Глас на психопат, който се рее в собствените си представи за "добрия" свят, който се състои само и единствено от него и подобни на него.
Благодаря ти за това, че си стъпил здраво на земята и имаш очи да виждаш това, което е скрито в черния ръкав на живота.
цитирай
9. samvoin - такива парцаливи подобия на хора ...
25.05.2012 23:26
kabuli написа:
такива парцаливи подобия на хора превръщат здравия и мъдър национализъм в развалено радио, от което кънти като в празна кофа гласа на някой от новоизлюпените фюрерчета. Глас, пълен с цинична омраза към всеки и всички. Глас на психопат, който се рее в собствените си представи за "добрия" свят, който се състои само и единствено от него и подобни на него.
Благодаря ти за това, че си стъпил здраво на земята и имаш очи да виждаш това, което е скрито в черния ръкав на живота.
Така е!
Но просто и тук нещата, просто не се наричат с истинските им имена.
Тези олигофрени и психочноболни комплексари, като Цветелин Кънчев (Уж "ромски" лидер, а всъщност с гръцки произход.), Боян Боянов - "Расате" и Красимир Каракачанов (Самия той, един небългарин по етнос и нямащ нищо общо, с която и да е част от македонските - български краища!) и сие - обслужващи едни и същи чужди централи у нас, не са никакви националисти, нито истински лидери и загрижени за който и да е етнос у нас, за българската раждаемост и смъртност или циганската масова бедност и западналост, а ги е грижа за заплатата от Сорос.
Те не са националисти, а разпалват един примитивен етносепаратизъм и етноненавист, те са етносепаратисти и етнопатриотари, а това трябва да е една от основните вражески на всеки истински национализъм теории.
Но и нещо повече, това е ЗАБРАНЕНО според Конституцията на Република България и българските закони, в която ясно пише, че партии и организации на етническа основа и с етнически лозунги, не може да съществува и че носителите на такива идеи, би следвало да носят отговорност пред закона или да бъдат освидетелствани ако не могат, съответно.
Същото важи и за верски - агресивните лозунги.
България обаче, изобилства от такива организации и лидери - като почнем от "Шалом", минем през "нашите" - дето ги изброих, та свършим до "ромски" и "турски" - ужким "защитници" и "загрижени" за етносите си.
Изглежда, властта или определена част от нея, е "разпънала" чадър над тези, изцяло
цитирай
10. samvoin - срещу законите и Конституцията в ...
25.05.2012 23:32
срещу законите и Конституцията в Република България, така както срещу сатанинските и престъпни секти - врагове на нашата религия, над масонските ложи и други тайни общества, над контрабандата, над джебчиите, над мутрите, над битовите престъпни банди и "скинхед" - лумпените и тем подобни...
Изглежда, че настоящата власт в България и системата от последните 22 години у нас - изцяло престъпна и геноцидна срещу нацията ни, като цяло, има изгода от съществуванието на тези и постига някакви цели чрез тях и техното съществувание - съвсем безнаказано от закона, най - малкото за да ни отвлича вниманието и да ни плаши с тях, ако не е тя.
Слава Богу, че такива отявлени психопати и асоциални престъпници, получиха на последните избори - няма и половин процент, както сред българският, така и сред циганският етнос.
Лошото обаче е, че "наляха" определено със съществуванието си гласове, на още по - големите, но по - лукави и скрити престъпници - "бели якички", но надянали "овчите кожи" на "толерантността" - чето криворазбрана, но постигащи умело своите пъклени цели - не по - малко етнически, антинационални и геноцидни, само че прикрити зад друга фразеология, ужким противоположна - само на пръв поглед.
Въпроса е, кога лукавите престъпници, ще отидат при по - горната категория и ще се появи здрава национална алтернатива у нас?
Способни ли ще сме, да я изградим?.
цитирай
11. boristodorov56 - Ако се замислим и си дадем сметка -
26.05.2012 01:36
ние българчетата също нямаме ИСТИНСКА писана история.
цитирай
12. samvoin - ние българчетата също нямаме ИС...
26.05.2012 14:35
boristodorov56 написа:
ние българчетата също нямаме ИСТИНСКА писана история.
Така е.
Имаме само фалшифицирана и преиначена история от съветските комисари, чуждите школи у нас от 1878-а като тия на еврейна - българофоб от Чехия - Иречек, Синедриона и Англия и не на последно, а на първо място - византийските и по-късно фанариотски попове - още от 9 век, та минавайки и през целите пет века на така нареченото Турско робство.
"Историята" ни и до днес се пише и преиначава от врагове на България и чужди централи, от стипендианти на Сорос и вражески институти.
Малко хора, от чисто българската и патриотична школа, като Ганчо Ценов, Теодор Траянов и прочие, направиха опит - задушаван обаче още в зародиш, а от комунистите направо ликвидиран - за истинска история на България и българите.
Днес от истината и обективно откритото, взе да ни се свежда и да стига до нас - "на час по лъжичка" и то благодарение на интернет и малкото книги, с що годе обективна информация, които излезнаха последните 10-ина години, главно...
цитирай
13. samvoin - http://www. youtube. com/watc...
26.05.2012 14:48
http://www.youtube.com/watch?v=r8LO3JV7tDA&feature=em-uploademail

Праската Каракачанов, си признал сутринта:
"България има 264 общини. За последните години само в три от тях българското население се е увеличило. В 184 се е увеличило циганското населени, а в 84 -- турското. Не искам да настройвам българи срещу турци, но фактите са такива", цитира още данни лидерът на ВМРО.

Тоест, не иска да настройва българите срещу турците, а иска само срещу циганите - понеже е по - безопасно, а 60 000 000 Турция - с десетки милионна или Бог знае колко армия и въоръжения, си не е безопасно да я "дърпаш за опашката", нищо дето били иначе срещу нейното влизане в ЕС.
Те и правят услуга.
Тя така и така няма да влезе или ако влезе, това би ускорило съвсем разпада на сгромолясващия се ЕС.
Турците в България обаче, не е много безопасно да ги предизвикаш, на фона на тази Турция зад гърба им.
По - безопасно е, в най - "смелите" си приказки, да говориш ционоудобно и абстрактно, за някаква си "световна и общоевропейска ислямска заплаха".
А циганите, понеже нямат 60 000 000 държава и армия зад гърба си - "кучета ги яли", даже "загрижения" за тях Сорос, взе та ги забрави вече. ;)
Да не говорим, че наверно "ВМРО" е на негова ясла.
Ама ако е опасно да се захванеш с турците и да "настройваш българите срещу тях", а срещу циганите е изглежда доходоносно и безопасно да ги настройваш, то пък за "богоизбраните", е направо "сакън" кво ще кажеш.
"Сакън" ще е, да не ги споменеш, даже с добро - което винаги ще може да се постави под съмнение...
Особено ако си "на ясла" при техни.
Опасно е, дори да поставиш под съмнение 6 000 000 техни "уникални" жертви през ВСВ и тази бройка, както факта, че от 4 000 000, а няма и толкова евреи под властта на Хитлер през ВСВ, е възможно да са "обгазени и изпепелени" 6 000 000, а още неколко милиона живи "разказвачи и очевидци" - да са излетели през кумина на Освиенцим, за да разказват днес, въпреки неимоверните опити на немските нацисти, да ги обгазят с най - скъпия и
цитирай
14. samvoin - да ги обгазят с най - скъпия и дефи...
26.05.2012 15:01
да ги обгазят с най - скъпия и дефицитен газ от онова време - служещ за обезпаразитяване, да ги изпепелят и "изличат" въобще, а те горките - толкова "невинни" изгинали, станали на дим некои, ама некои като истински "богоизбрани" - взели та се съживили и "възкръснали" в Нюрнберг физически.
За цялата тази операция, го товарели в цела Европа на влакове и ги прекарвали през нея, та чак във Варшава.
Съвсем опасно обаче е, да говориш за икономическите и финансови измерения, на всичките тези "разкази на живи очевидци", колко милиарда златни паунда плати нашия съюзник Германия след ВСВ - веднъж на всяко съществувало и несъществувало лице и на неговата рода до десето коляно, веднъж на несъщвествувалата държава Израел и пак на "пострадалите семейства" - като граждани на Израел и как от всички жертви на ВСВ и народи страдали от нея, само един се обогати.
Но нещо още по - важно!
Как пострадалата не малко наистина - от ВСВ и Хитлер Полша, страна била под хитлерова окупация и прочие, също е превърната в "страна - палач" и "отговорник за холокоста", та и там напоследък са нарастнали антиционистките нагласи сериозно, че и "антисемитизма", а беше по - жидолюбива и толерантна към тях и от нас.
Колко ли плаща сега Полша и дали ще закъснее и България да плаща, когато екстремистката банда "Шалом", отправи ясно послание и "сигнал", че у нас също имало "холокост над евреите" през ВСВ и е време и България да им се "бръкне"...
Израел в момента е в пълна регионална изолация, да не говорим, че освен без газ, на път е да остане и без вода...
Нещата и на САЩ сред окупираните от тях, не вървят на добре.
От къде другаде, ще може Израел да вземе вода, газ и други жизненоважни за днес блага, ако не от "гоите" които бяха най - "балъци" и остават такива?
От къде, та не от България - с най - големи запаси на тези неща?
Защо ни внушават, че водата е на изчерпване, мислите?
Защо идва Нетаняху у нас и се говори за вода?
А някой да знае, в Търново чии град има вече?
Някой да знае, на колко места се планир
цитирай
15. samvoin - а? А колежа там, чии е? Хълмо...
26.05.2012 15:10
а?
А колежа там, чии е?
Хълмовете, точно на описания от Вазов - "Жидов гроб", на предателя на Търново?
Някой да прави сметка, колко от поземления фонд на България, е вече в ръцете на небългарски граждани и на чии чужди такива е?
А от жилищния фонд?
Защо се напъва у нас, за добив на шистов газ от "Шеврон", за налагане на интернет - цензура и следене, за пестене на водата?
Къде са 'патриотите" и "националистите", за да кажат това? Да го разискат...Да го изследват...
Но още нещо.
Ужким "ВМРО", да сте го чули да се занимава вече, с правата на етническите българи в БЮРМ и терора над тях, до каква степен се е ожесточил и каква пропаганда тече срещу нас там?
Да отбелязаха, с коя държава имаха среща представители на БЮРМ, през 2009-а и че и там ни се спрята друг измислен "холокост"?
Да казаха и сектите, по колко младежи и подрастващи на година убиват и умопомрачават и чии са те?
Но ако е опасно да кажат тези неща за "богоизбраните", то и съвсем опасно пък да го кажат за техните западни покровители, за столетната империя на злото и за нашествито и колонизацията и у нас - чрез език, писменост, "култура"...
Освен чрез изкупуване на имоти.
Нейни елементи, пребиват български младежи и изнасилват и душат български деца.
За това обаче, няма и гък.
Цветанов се "изцепи", че не смеел да назове произхода на убиеца на дете.
На всичкото това, му се казва днес не геноцид, колонизация и окупация, а се казва "свободен пазар" и "глобализация", под крайно благовидни и "хуманни" предлози и заклинания...
Но за всичко това, само ние нямаме партия, движение или личност, които да го поставят на дневен ред в медиите или извън тях - по улиците, ако там не могат, в интернет...
Същия този "патриот" (Не гледах предаването, признавам!), едва ли казва и дума за ракетите "ПРО" на наша територия и за какво и срещу кого са разположени те тук.
Едва ли казват тези "ВМРО" и нещо за добива на шистов газ и това, че САЩ ни изпраща нов генерал - губернатор, обещал наверно да го наложи и замесен в конфликта
цитирай
16. samvoin - между Грузия и Русия и много други. . ...
26.05.2012 15:15
между Грузия и Русия и много други...
Едва ли ще каже, че идва момент и за АКТА под ново име и каква е целта на всичко това, евентуално...
За сметка на това, шепа палячовци от "МО' на тези, излезнали разбира се без вожда си, отново да ни казват - колко "вредно и страшно" било, ако Турция случайно влезе в ЕС, все едно това е навремило и е належащо, все едно тя няма и сега това което иска, при положение, че Боко Тиквата и го даде и без ЕС - само преди дни, все едно не могат да купуват и влизат свободно тук и нямат маса двойни граждани - "изселници".
Но и най - важния въпрос, че все едно ЕС сам по себе си, не е достатъчно вреден и без Турция и сам не е новия СССР, СФРЮ и Османска империя, та с Турция ще стане по - вреден от сега или самата Турция, ще придобие нещо което до сега не е или не може.
Естествено, че тези патриоти и никога няма да кажат - какво ни взе и даде, самия ЕС - без самата Турция, която е отделна тема.
Това не влиза в "сценария", в опасните теми е или просто тия при които са "на ясла", не са им платили за това, а напротив - влиза в нарежданията им, да е изключено критично изказване по тези теми.
Вместо това, им е казано, че съвсем "гои срещу гои" и тук там е - "гяури срещу гяури", в краен случай, е възможно да настройват...;)
цитирай
17. samvoin - Още повече, такива "умньо...
26.05.2012 16:45
Още повече, такива "умньовци" няма как да пояснят и един друг факт, че "най - голямото ромско гето" - Столипиново, е всъщност турска махала, според самото свое население и неговото самоопределяне и майчин език, а не "ромска" или "циганска"...
Едва 18% от населението и, говори цигански и се определя като циганско, требва да се знае.
Интересно, че когато турците у нас требва да се завишават в преброяванията, за определени претенции на догановци, за електорат и за икономически изгоди на Турция - там са вписвани като "турци", а като става дума за престъпност - полицейските сводки и "националисти" като този, пишат престъпността изведнъж "циганска".
Защо ли?
цитирай
18. анонимен - Какво стана със Софи Маринова,
26.05.2012 22:30
която ви представи на Евровизия?

Шукар буци, ама румали!...

Ромското включване приключи с фиаско!
цитирай
19. samvoin - която ви представи на Евровизия...
01.07.2012 23:45
анонимен написа:
която ви представи на Евровизия?

Шукар буци, ама румали!...

Ромското включване приключи с фиаско!
Да сравняваме Софи Маринова, с всички цигани или роми, някак ми звучи все едно да сравняваме Слави Трифонов, с всички българи или пък Волен Сидеров.
Не можем да сравним пошлостта и грозния напън на Маринова - продиктуван от сегашната конюактура, за всеобщо нравствено и културно убийство на нацията ни, с истинският и доказан талант и изкуство, на едни да кажем Ибро Лолов, Венци Такев, Анита Кристи или дори Сашо Роман, който макар и също да се води, че прави "чалга" - има песни с много по - добри мелодии и смислени - житейски текстове, без пошлост!
После, Софи Маринова не се слуша и купува само от цигани, доколкото зная...
Аз твърдя и се определям като БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛИСТ и етнически БЪЛГАРИН, че българската нация има и своите достойни представители сред циганските малцинства и в частност ромите у нас и то едно значително количество.
После, също мога да кажа, че въпреки по - масовата неграмотност сред този етнос, пошлостта не е обладала само него и точно там за нас е още по - болезненият факт...
Музикалните изгъзици и суубкултура, не можем да ги чуем само в циганските махали и гета, за които също не са виновни самите цигани у нас...
цитирай
20. samvoin - И после, наличието на Софи Маринова ...
01.07.2012 23:47
И после, наличието на Софи Маринова в България, не е само благодарение на циганите у нас и не е издигната от тях, тя не е и излагация само за циганите, а за ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА НАЦИЯ, защото в паспорта и пише "български гражданин" и представлява държавата БЪЛГАРИЯ!
Респективно, за болшинството от светя - тя е "БЪЛГАРКА" и е нормално да е такава...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2260980
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031