Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2012 12:18 - Размисъл
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 440 Коментари: 0 Гласове:
3



Наясно ли сме със света, в който живеем? Не, разбира се и тази неяснота е потвърдена още през хилядолетията в будизма. Защото Светът никога не е бил това, което е гледал, виждал и мъчил да разгадае съвременникът на събитията. Защото това, което ни заобикаля като материален свят, като проблеми и желания, е само външната обвивка на видимия Ад, за разлика от невидимия Рай. И тъкмо поради своята невидимост, Религията, като основен инструмент за масово промиване на мозъци, ни е насочила сетивността - физическа и духовна - към невидимия Рай, като ни препоръчва да приемаме условностите на видимия Ад. Защото и Ада и Рая са създадени в работилницата на тези, които са призвани да управляват и направляват "разумния" ни живот, изпълнен с дивотия и диващина още от самото негво начало.
Няма любител на живота по заведенията, който да си няма любимо заведение, в което той намира удовлетворение на прищевките си и представите си за пълноценно прекарано време.
Кое е това, което стои в избора му? Ами заведението, като архитектурно изпълнение, атмосферата, която създава и на първо място - кухнята. Значи излиза, че готвачите са тези, които са в основата на неговото удовлетворение.!
Тъкмо тези майстори готвачи, които ни готвят политически ястия и гозби, ни ги поднасят, като се стремят да ги наложат на вкуса ни, без да се интересуват от нашите желания. И тъй като няма алтернатива, ние свикваме с храната, която представлява политически буламач от различни идеологии, виждания и разбирния за зразвитието на света.
Не е ли това тенденцията на Могъщите невидими? Дали ще са тамплиери, ордени, ционистки мъдреци и прочие, няма значение, защото тяхното единствено предназначение е да ръководят и насочват хода на живота ни в световен мащаб така, както на тях им е угодно.
Но все пак в действията на Невидимите могъщи трябва да има някакво разумно водещо начало?
Има, разбира се! Идеята на всички е една: да игнорират Небесния Бог за да се превърнат в действащи земни божества, но изхрърляйки на бунището Божията промисъл. Тя не им е нужна! Те не се нуждаят от нея, защото тя винаги е влизала в противоречие с желанията им, независимо от обосновките на идеите им.
А нашето отмъщение, родено от неспособността ни да им се опълчим е в Съдния ден, когато Мъртъвците щели да възкръснат.
И  от хиляди години ние го чакаме този ден с трепет и вълнение. И трепета, и вълнението си го имаме, и то в достатъчна остатъчност. Останало ни е от празнуването на Първи май, на Великата октомврийска социалистическа революция, на поредния конгрес на управляващата ни партия и прочие и прочие "на".
А не бяха ли тези "празници" и "трепетни вълнения" част от играта на Невдимите могъщи?
И все пак, светът в който живеем ни е непознат. Най-малко днешния.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261593
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031