Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2011 20:55 - Каква е истината?
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 964 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 29.07.2011 20:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Точно срещу най-отпускарския месец, точно пред самите избори правителството на Бойко Борисов започна една война с могъщата и неограничена във властта си Лукойл.
Скачайки в черната дупка на неизвесността правителството знае ли какво рискува? Тази война с най-приближения човек на премиера преднамерена ли е, за да докаже мощта на управляващите и желанието на Борисов да наложи върховенството на Закона, даже и за тези, които играят на карти с него? Или Бойко с нанасянето на този удар по имиджа на всевластния Валентин Златев прави заявка за президентския пост и все повече налага твърдата ръка на бъдещия му заместник Симеон Дянков? Няма логика точно в разгара да отнемеш лиценза на едно предприятие, от което зависят транспортните артерии на цялата страна. Няма логика да провалиш летния сезон и да не потърпиш още два-три месеца. Или пък да уцелиш точния момент, когато да притисниш представителя на руските интереси в страната, които се оказват най-важни и за всички нас - транспорт и гориво.
Възможно ли е България да бъде поставена на колене, след като самолетите не излетят, влаковете не тръгнат, автобусите останат по гаражите си и всички хранителни стоки поскъпнат? 
Ами ако Златев наистина се е почувствал като некоронован крал на България? Той че е крал - крал е, ама да се почувства чак крал! Е, може, защото парите и властта могат всичко. Те дават много и веднага, но вземат също много и бавно. Например акъла бавно, но сигурно се изпарява в неизвестността.
Вече писаха, че Дянков се е опъвал като магаре на лед. Е, нека да е магаре, но да докаже, че и в България законите важат за всички. Включително и за най-големите монополисти.
Трайков бил имал преднамерено отношение към руската рафинерия. Това си го избъбри златното нафтено момче. Е, що да няма бе, Златев? Те пак много са ви търпели - цели две години.
Ако Държавата успее да се пребори с Лукойл това ще бъде наистина Първото и крайно освобождение на България от ненаситните имперски стремления на Русия. Защото война не всякога означава войници и траншеи. Защото война означава да видиш как един човек носи България в джоба си, като носна кърпа, с която забърсва носа си от лятната хрема. Война означава цял един народ да може да бъде накаран да падне на колене по волята на който и  да е - даже той да се казва и Путин.
Пожелавам на правителството да победи ламята на руските интереси в държавата ни. Защото те никога не са биле нормални, спрямо българския народ.
И да спрем веднъж и за винаги с този "дядо Иван"! Нито ни е род, нито ни е дядо! И да не забравяме, че основите на руската държавност бяха положени от българи.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - pipinana
29.07.2011 21:03
ne spekuliram s horata -ne mi e v stila
цитирай
2. kabuli - ???
11.08.2011 14:44
Е, тя сега каква стана? Олигарха ли победи държавата или двете глави на ламята се "скараха" помежду си? Това, с "Лукойл" недообмислена постъпка ли беше на Бойко или много фино изигран съвместен номер на белотчиите?
Изводът обаче е един: Държавата и този път беше победена от олигархично-мутренското съсловие, което я е взело под аренда още преди 22 години.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265364
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930