Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2011 12:31 - "Независими"
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 388 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.07.2011 06:58


Сега Народното събрание е в Ерата на независимите депутати. Бойко Борисов пък от заложник на Волен се превърна в заложник на независимите. Които пък за да докажат (или да усетят) значимостта си в създалата се ситуация на "кворумна недостатъчност" поискаха оставакат Цецка Стругарката. Е, сега Бойко ще трябва или да хвърли на вълците Цачева, или май наистина ще избере да се кандидатира за президент, пред перспективата да остане политически безработен.

Да, обаче имали смисъл в понятието "независим/и"?
Понятието "независим/и" се пълни със съдържание само и единствено тогава, когато се отнася до личност/и, ко(я)ито (е) са с явни психически отклонения. Или казано по нашенски, когато става въпрос за луд/и, в най-крайната фаза на лудостта. Те са независими, защото нямат чувство за време, пространство, отговорност и спазването на порядките - в широкия смисъл на понятието - защото нямат представа за тях. Те са независими, защото и Природата не може да упражни някакъв вид зависимост над тях и защото Медицината и Закона се съобразява с тяхната лудост.

Много ми е интересно, когато една група от народни представители се обявяват за "независими". Да, обаче ако бъдат наречени луди! Е, тогава Венци Върбанов веднага ще започне едни дела, защото той има практика.
Да, но това означава, че те не са независими, защото не са луди. Това означава, че са станали "независими" поради ред политически причини, които най-общо се свеждат до това, че от тях нищо не е зависело в п партиите им. Да, ама Касим Дал веднага ще изреве, че това не е вярно, защото той е бил с години Втория човек. Е, добре де! Тогава те са избрали "независимостта" си заради отслабналите или никакви партийни позиции.

Е, а те наистина ли са "независими"? Не, защото при Бате Бойко не минава "независимост", колкото на тарикат и луд да се правиш. Не минава, защото самият той е силно зависим от.... Нали е вярно! Е, как при един зависим Бойко Борисов могат да фиреят, живеят и развиват един конюнктюрен сбор от различници? Никак!
Номерът е да минат изборите.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276715
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930