Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 12:18 - От
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1112 Коментари: 3 Гласове:
2



Императорът на Либия, некоронования луд полковник, който в продължение на над 40 години управлява страната си - потънала в блатото на трибализма - на принципа "Разделяй и владей!", в своето безсилие да превъзмогне поредната политическа криза, е преминал в коренно различен вариант на старата магическа формула - на "Разстреляй и владей!"
От събитията, които разстърсиха Магреба и арабския Близък Изток, се разбра, че за безпроблемното развитие на европейската и американска  демокрация е било нужно съществуването на "черни" дупки, в които са били умишлено вкарани арабските народи. И когато тези народи решиха - пак по определен сценарий - да се измъкнат от ада, то именно европейските политици "съзряха" хаоса, който щял да дойде след падането на едноличните режими, а именно възраждане на радикалния ислям. Е, да, ама кои са виновниците?



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. demonwind - "...а именно възраждане на радикалния ислям."
24.02.2011 13:49
... и наводняването на Европа с още повече циганско-мюсюлманска сган... Вчера Фратини призова ЕС да помага за бежанците, които се очаква да бъдат стотици хиляди. А когато стъпят на Стария континент, тези твари могат само едно - да престъпват закона, да изграждат гета и да се множат на гърба на редовите европейци (без значение цвят и религия)...
цитирай
2. kabuli - Алчността
24.02.2011 14:16
на съвременния свят е в основата на всичко, приятелю. Алчността на днешните управници, държащи здраво в ръцете си лостовете на властта. Как е възможно семейството на Мубарак да има авоари за над 60 милиарда, а обикновения египтянин да работи за няма нищо, като събрата си в България? Нима алчността и на нашите управници не е в основата на желанието на онези българи, които НЕ желаят да се завърнат в България, въпреки несигурното си положение в котела на гърмящите събития? Сигурен съм, че Полковника за своето 40годишно управление е скътал за черни дни приблизително около 100 милиарда долари. Е, какво е направил с тях за народа си? Не, петролът няма никакво значение за добрия живот на обикновения арабин, както и милиардите на Абрамович за щастието на чукчите. Безподобната и безпардонна алчност на Уолстрийт, раздал като бонуси за над 20 милиарда е в основата на дисбаланса в отношенията между хората. Ето, тази алчност разлюля из основи едноличните диктаторски управления в арабския свят. А Европа ще понася негативите от това разлюляване, понеже беше заложила именно на диктаторите.
Хората не са твари, въпреки че ти ги таксуваш за такива. Не си ли задаваш въпроса защо обществото ни е толкова проблемно, а именно: алчно, корумпирано, пълно с убийци и дегенерати и прочие, и прочие? Ами защото близо половин век живяхме в страна, в която НЕ беше възможно личността да създава проблеми. Създаването на проблеми беше приоритет само и единствено на Държавата - на нейните управници. Съгласен съм, че щом стъпят в Европа, ще създават проблеми, защото са живели в страни, където всичко човешко е било подтискано със сила и чрез сила. Също като у нас. И не си ли задаваш въпроса, защо държавите в света са толкова малко, че се броят на пръстите на двете ни ръце. А останалите са чисто и просто СТРАНИ, които влизат в Ада и излизат от там по волята на държавите. И ние, в България, ще се оправим тогава, когато от СТРАНА се превърнем в ДЪРЖАВА, с ясни приоритети и цели, за години напред.
цитирай
3. demonwind - 2. kabuli
24.02.2011 14:34
Дано да е скоро, защото скоро от СТРАНА ще се превърнем просто в ГЕОГРАФСКО ПОНЯТИЕ. ;) А иначе много може да се спори за циганите например дали са твари, паплач или сган, както и за явното превозхъдство на някои раси (не само бялата) над други, но това е друга тема ;)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261576
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031