Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 20:46 - Европа,
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 568 Коментари: 1 Гласове:
5



този полудив в своята цивилизация континент, изграден на основата на еврейскто лихварство, дошло от дълбините на времето, още по време на управлението на един древен предшественик на днешния либийски откачалко, на име Йогурта, управлявал и клал древна Либия близо 20 години, с помощтта на римския Сенат и магаретата със злато, само допреди по-малко от месец се прегръщаше и целуваше с бедуина Кадафи. Тази Европа, която ни гледаше сеира с години, когато същият този изверг без никаква причина тикна в зандана невинно обвинените наши медицински сестри в умишлено заразяване на либийски деца със СПИН. Тази Европа, която му прости за Локърби, за Мюнхен и за десетки други явни престъпления, защото какво тук значи някакви си хора, които не са нищо друго, освен ходещи скелети, пред възможността да си напълниш сметката със стотици милиони от сделки с оръжие и петрол - стълбовете на властта на всеки арабски диктатор. Та и Блеър, и Саркози, и Берлу(д)скони, и американската дипломация му правиха вятър, изплезили езици като френски вратовръзки. И не само на него, а на всеки некоронован откачалко, управляващ страната си, подпряна на гнилия кол на трибализма. И е прав Борисов, когато каза, че Лудия полковник по най-нагъл начин ни е отмъкнал милиони долари, за да "подари" живота на невинните ни медицински сестри. Ще има ли силата на духа българската дипломация и държава да си ги иска тези пари обратно от Либия, независимо кой ще я управлява в най-скоро време.?
И възниква въпроса защо Европа не се намеси военно, за да разреши кардинално въпроса с чуждите граждани в Либия - независимо какви и кои са по етнически произход. Защото много лесно се съгласихме да си изпращаме войниците във всяка гореща точка на света, щом го поискат от САЩ и НАТО. Защото си мисля, че в огъня на диващината ще дойде ред да горят и чуждите граждани, които няма да бъдат спасени.
И още нещо: можем да не харесваме Турция по ред исторически причини, но на тези наши "светли" патриоти ще кажа, че има много да се учим от тази Турция, която показа най-голяма ефективност в действията по спасяване на гражданите си. Мисля си, че даже е готова и на военна намеса. Да, тази Турция, която няма нищо общо с онази Турция, която се учим да мразим още от първите месеци на живота си, показва на света, че въобще не й пука от луди и откачени диктатори от рода на отдавна полуделия Кадафи.
Кадафи или ще се убие, запалвайки Либия като факел на политическата лудост, или ще го убият. Либия пак ще си бъде на същото място, а и петролът й ще си бъде пак там. Но Европа, изглупяваща в хитростта си, трябва да се научи да се държи с новата либийска власт на принципа на взаимното уважение и зачитането на изконните човешки права. Инак който и да дойде на власт в богатата на петрол държава, в най-скоро време пак ще се превърне в нов Кадафи. Именно това не трябва да го допускат Европа и САЩ. И това не се отнася само за Либия.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - fDzTGCFaBMIyZAH
24.05.2011 14:00
You've hit the ball out the park! Incerdilbe!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2266025
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930