Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2011 16:13 - Размисъл
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1205 Коментари: 5 Гласове:
2



Живеем в абсурдната страна на "неосъзнатите" грешници. В страна, където "големите" играчи са безименни; в която политиците по презумпция са невинни и никога не подават оставки, даже и дяволът да почервенее от срам заради тяхното безочие и безсрамие.
Страна, в която престъпниците - скрити зад Държавата - вършат своите най-очевадни престъпления именно в нейно име. Та как да си подаде оставката поредния некадърник, окичен кой знае защо и съвсем необяснимо с министерско звание! Та кой го е правил преди него, та и той да го направи! Тази власт да не се взима, за да се подават оставки ей тъй, за този дето, оревава орталъка като опозиция!
"Ега ти държавата, щом аз съм й вице-премиер!" - се беше изцепил поредния български политик и с тази си негова арогантна честност доказа, че в България Политикът е бил винаги гол.
Не е страшно, че бойковата власт е некадърна. Страшното е, че властта на ГЕРБ не иска да бъде кадърна - т.е. нормална. Още по-страшно е, че тази власт на бивши и настоящи ченгета не знае как да бъде нормална, поради простата причина, че експеримента полицай-политик се провали тотално. Страшното ще бъде, ако сегашните политици от кохортата на Генерала се държат като снайперисти по покривите и отстрелват всяка личност, решила да излезе на пътя на легитимността.
И ми се струва, че 1989 г. може да се повтори. Отчайващо ще бъде ако хитреците изплуват от незнайното отново, като градински плужеци. И ние ОТНОВО им се доверим - на Батетата, на Тракторите, на ДС-служителите и на безбройните "дремещи" клетки на вездесъщата тайна власт на българската политическа и икономическа мафия.



Гласувай:
2



1. prosvetlenie - Мисля си, че в България да се прави ...
21.02.2011 22:50
Мисля си ,че в България да се прави политика,съвсем не е лесна работа.
Трудно е да се намерят хора от цяла партия,които да са кадърни до един.
По принцип в политиката се влиза за пари.А за да влезеш там,се искат връзки и пари.
Алчността на хората няма край.Електората винаги таи надежда преди нови избори,и винаги остава излъган след изборите.
Всеки нов ,яха вълната от недоволството,за да се намести във властта.Това е истината.
А дали има алтернатива за промяна...?! Не виждам някой по добър на хоризонта.
Всеки иска нещо по добро,но по добрите май не стават поитици.Или не ги правят политици.
цитирай
2. dedenze - Къде е причината
23.02.2011 13:48
Във приетият грешен модел : При световноизвестният индивидуализъм на българина и склонността му към келепир и далавера, не бива да има партийно управление. Това по-подробно съм го описал в някои мои постове, в този форум.Регистрираните политически партии до сега са над 400 с близки псевдо платформи. Целта е единствена - узаконен, организиран грабеж и ликвидация. Затова партиите( подобно на 1936 г. ) трябва да бъдът забранени. Да се използува принципа на пряката демокрация и пълен, териториален, мажоритарен избор на Народно събрание, без привилегии и имунитет в състав до 120 депутата.
Да се спре изпълнението на плана "Ран- Ът" и където е възможно да се възстановят нанесените щети. Да се формира силно държавно участие в икономиката и промишлеността с пълна прозрачност и контрол - 40-60%, подобно на скандинавските страни....
цитирай
3. prosvetlenie - Каквото и управление да се въведе, ...
26.02.2011 08:38
Каквото и управление да се въведе,все тая.За да се кандидатира някой да участва мажоритарно,трябва пак да си плаща на някого,да има гръб.А пък и хората не познават кандидатите.Аз например ,много пъти съм си задавала въпроса-Как мога да гласувам за някого само по снимка ?! Какво знам аз за този човек,освен предизборната му платформа и някаква част от биографията му.Това достатъчно ли е ?!
цитирай
4. dedenze - Не е все тая Просветление
27.02.2011 23:06
Но първо е нужно гражданско общество, на което му пука за всичко ставащо с него.
Точно мажоритарния избор - кандидат издигнат на местно ниво с наша инициатива, решава въпроса с познаване на кандидата, ще знаеш адреса, къде живее и ще има достатъчно информация в нета за него.
цитирай
5. анонимен - wdsEwuhyreIOhr
24.05.2011 12:30
IMHO you've got the right ansewr!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2277795
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930