Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2011 14:08 - Мисли
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 613 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 30.01.2011 14:10


Човек от всякъде може да избяга, но от СРС-тата - няма как.

Когато в главите им има толкова мозък, колкото във футболтаната топка, то едва ли нещата в държавата биха потръгнали на добре.

По-страшно от това, да те настъпи слон, е, да те настъпи държавата.

Нашите управници са застанали пред Авгиевите обори и само се говори, говори, говори.

От доста време се питаме колко  диригенти са застанали  пред хор "ГЕРБ".

Онова, което не може да бъде свършено от маймуните в джунглата, ще бъде довършено от българските политици.

Една горила се научила да върви изправена по силата на наблюдението и природните закони. Българите ще се научим да пасем, по силата на Дянковите закони.

Колкото сме по-бедни, толкова сме по-умни. Можем да забравим да се храним, но няма да забравим как се вършат престъпления.

Интеграцията на циганите в България завърши с бляскав успех. Всичките станаха собственици на фалирали фирми.

Всички обичаме децата, но само да не ни са на главата.

Тотю се кълне, че ще се повишат пенсии и заплати, а Симеон вятър го вее на бял кон.

На площда, хилядната екзалтирана тълпа гореше привилегиите на велможите.
Двама от тях се смееха от сърце, защото знаеха, че на площада, пред хилядната екзалтирана тълпа, се горяха фалшивикатите на техните привилегии.






Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - По-страшно от това, да те настъпи слон, е да те настъпи държавата.
30.01.2011 20:47
Достигнал до ниво да осмисля и да разбира своето значение в заобикалящия го свят, човекът решил да се обедини в организирано общество. И както е казал Чърчил, че демокрацията не е най-доброто нещо, но от нея по-добро все още не е открито, така и човекът си създал Държавата, това необходимо зло. И тъкмо от това необходимо зло са се възползвали злодеите, които още от древността, та до днешни дни са винаги начело на тези организации, наречени Държави. Събитията, развиващи се от около десетина дни в диктаторска Африка показват, че столетия и хилядолетията си минават покрай нас, носещи добро и зло, успехи и падения, но като че ли диктаторите, управляващи държавите като частни имения живеят в свое собствено време, недокоснато от световните промени. Но в Държавите има и нещо много хубаво, приличащо на красив и несънуван сън и то е, че дават право на унизените и потъпканите да правят опити за промяна на страните си към по-добро. Уви, хората в своята безпомощност отново прибягват до "услугите" на политическите тарикати, които в краен случай превръщат държавите отново в частни имения. Държавата е узаконената форма на потисничество и именно в това се състои идеята на десните управления - по-малко държава в обществено-икономическия живот.
Кабули, Държавата е много по-силна от хиляди стада разбеснели се слонове, защото когато си поиска Тя може да спре на всекиго от нас по отделно и като общество нормалното човешко развитие и съществуване. Именно СРС-тата са част от инквизиращите инструменти на Държавата. А управляващите много добре изпълняват службата на Торквемада.
Бъди здрав!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2276186
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930