Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2010 20:42 - Кеча в кича
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 533 Коментари: 1 Гласове:
1



Беше то време, в моята младост, когато ахкахме и охкахме по супер героите в съветските филми, които заливаха все още непорочното ни съзнание, в ранните години на прохождащата ни телевизия. Та тези герои, излети от стомана Made in USSR, с лекота побеждаваха всеки един враг на социализма и комунизма и приемаха със сълзи на очи най-висшите партийно-държавни отличия под погледите на сърдития мустакатко Сталин, блуждаещият поглед на Ленин и пияната усмивка на Брежнев.
Е, да, ама европейската "китайска" стена беше съборена и демокрацията първо се "настани" в телевизията, преди да усетим нейната вледеняваща пустота. Непобедимите съветски герои на бърза ръка бяха сменени от американските мачовци със стоманени челюсти и бетонни глави, в които я има, я няма и грахово зърно мозък. Точно толкова, колкото да държи щрауса в право положение.
Няма ден, в който американския Батман или Спайдърмен да не ни покаже своят героизъм и унищожаването на лошите, които са съветско-руските извратени шпиони, търгуващи с атомни ракети така, както се търгуват краставици на градския пазар от продавачка с две висши образования и още нещо. Та тези американски богочовеци с лекота обикалят света и пренасят героизма си от центъра на София до центъра на ледените полюси.
На другият полюс пък са се настанили (в последно време) турските сериали, обляти в сълзи, където въпросът на въпросите е, защо няколкото главни героини са постоянно без бикини или прашки - по навик или по лекарско предписание. Изстрадалата  женска част от населението българско си е навряла главите в телевизорите и зяпа по цял ден кой на кого е готов да свали мераклийската доброволно свалените гащи. 
За да разбие монопола на телевизионната простащина, разбивачите съградиха един "Стъклен дом" в който се беше настанила "Забранена любов".  Да, ама не! Пред очите ни се настаниха едни шизофреници и...  друго нищо! Пълна скъпо платгена немощ!
- А бе, ти сега, какво, а? Като не ти харесва, загаси бе, мой човек! Канали - колко щеш!
Е, да, ама на мен не ми се гледат постоянно маймуни по Дискавъри и разбивачи на митове! Искам да гледам нещо стойностно, което може да ти бръкне в сърцето, да го обърне наопаки, като терлик и да докара душата до избухване. Защото Кичът в живота ни пребива като в кеча. Който май си е чиста проба кеч!
Пожелавам по-малко простотия през Новата 2011 година в личния живот на всеки един, защото няма по-страшно нещо  от "аргументираната" простотия.
Честита Нова година и бъдете живи и здрави, за да радвате семействата си и децата си! Бог да ви благослови!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Честита да е, и весела на теб, Кабули ...
29.12.2010 21:17
Честита да е, и весела на теб, Кабули от Варна! Поздрави от Враца!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261853
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031