Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 18:06 - Дядо Господ - наказан
Автор: kabuli Категория: Лични дневници   
Прочетен: 596 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 30.06.2010 21:35


Свикал Дядо Господ Съвета за космическа сигурност.
- От няколко хилядолетия се забелязва, че на Земята се е натрупал много голям боклук. Никоя друга планета не иска балите от боклука, който се трупа с минути. Предложих на няколко да се поучим от опита на България, дето местят боклука на София до Пловдив и чак до Силистра, ама получих пълен отказ. "Не може - казват - Господи да се разкарвате с този за нищо не ставащ боклук из Космоса ей тъй, свободно. Та този боклук не става даже за рециклиране! Как тъй ще го разнасяте! Ами представете си една Вселенска екологична катастрофа от някакъв си там земен боклук, и то най-вече от България!"
Забраниха ми и сега се чудя как да решим проблема. Ти Павле какво ще кажеш?
- Аз, Господи, предлагам вместо да събираме боклука на всяка една държава, да вземем да изгорим държавата, барабар с боклука. Хем ще ни излезе по-евтино, хем от транспорта ще икономисаме, хем ще си вържем бюджета, а и тези, от "Екоравновесието", докато разберат, ние ще сме си свършили работата.
Гласувано и прието било предложението на Павел и веднага било започнато горенето на боклукчийските държави. И за да няма сръдня - започнали по азбучен ред.
Азербайджан изгоряла за минути, понеже била накисната в петрол. Е, отделили се малко вредни емисии, но те веднага били прихванати.
Малко по-трудно изгоряла Албания. Ми то камък гори ли ти лесно! Но тя пък изгоряла по-чисто от Азербайджан.
Дошло ред на България.
И се дигнали едни пушилаци, един къдеж. Нито гори, нито гасне. Пуши, та чак пушек се вдига!
- Ще ми дойдат природозащитниците и глобата ми е в кърпа вързана - си помислил Дядо Господ. И докато си го помисли, дошли Зелените, Грийнпис, Екоравновесие и стотици други подобни от най-дълбокия космос.
- Ама Господи, що за боклук горите, че ни опушихте като дърти цигани пред мангала! Какъв е този боклук, че не гори като всеки друг боклук, ами само токсични вещества бълва!
И хоп - домашен арест, 10 000 години.
- Мале, мале, как се издокарах с този български боклук - изпъшкал Дядо Господ, но се подчинил, защото можело да стане и по-лошо. Кое е по-лошото ли? Ами да го върнат в България и до края на света да гаси боклука!
А гърците потривали радостно ръце и си казвали:
- А, пред нас ще бъдете, а! На ви сега буквата Б!
И продължили да стачкуват, за да си запазят правото да живеят на гърба на Европейския съюз, с по четиринадесет заплати и пенсии.
А да се махаме, че много се опушихме от този къдеж!




Тагове:   дядо,   Господ,   наказан,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kabuli
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2261021
Постинги: 2858
Коментари: 1765
Гласове: 2158
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031